Skocz do zawartości
czater

Jaką Płytę Do Ok 400zł?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ;] Otóż ostatnimi czasy zacząłem się bawić moim asusem p5n-e sli i jak się okazało nawet po małym oc (e4300 do 2.4ghz) jest bardzo nie stabilnie ;/ Więc postanowiłem go wymienić :D i tu jest pytanie, na co? :>

Początkowo chciałem DFI lanparty UT P35TR ale nigdzie nie moge jej dostać ;/ potrzebuje płyty nie do bicia rekordów a takiej na której mój e4300 zrobi STABILNIE i BEZ DUŻEGO napięcia minimum 3Ghz a dobrze jeśli i więcej ;] Co polecacie? Czy Abit IP35 PRO będzie dobry? Ważne dla mnie jest chłodzenie sekcji zasilania gdyż mój obecny Asus ma słabiutki układ zasilania i to pewnie on wszytko psuje ;/ Nie potrzebuje ani CF ani SLI. Bez RAID też się obejdzie. Najważniejsza jest stabilna praca i nie duzy Vdrop oraz nie było by źle gdyby dało się kierować nie tylko jednym wentylatorkiem a co najmniej 3 ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja polecę:

Asus P5K-E, bardzo udany model Asusa, wyciśniesz max E4300 na niej ;]

DFI LanParty Dk P35, bardzo fajne mobo, stabilne i kręci jak trzeba, sam użytkuje i polecam :)

Ostatecznie Asus P5Q Pro też będzie dobry i nie będzie odstawał od w.w płyt napewno. Foxconn Mars również jak najbardziej, udane mobo Fox-a. Cokolwiek byś z tego wziął będziesz zadowolony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm....co do tych asusów...to ludzie na tym forum mają mało tych p5q pro i z tego co czytałem mają z nimi troszkę problemów ;/ no i mam teraz dylemat...ale wiem że albo wezmę DFI LanParty DK P45-T2RS lub P35 (właściwie jaka jest różnica między P35 a P45 w wydajności i OC?) choć bardziej skłaniam się ku sprawdzonym P35 bo na P45 w wątku na forum ludzie nie wyciskają z niej za wiele ;/ lub wezmę Foxconna Mars ale te 2 gołe fazy mnie nieco odstraszają ;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obie DFI czy to na P35 czy to na P45 są OK, niegdyś Dk P45 była troche kiepska przez niedopracowany bios ale teraz się rozkręciło to wszystko i ludzie cisną na niej po FSB ~700mhz. Wersja P35 też jest jak najbardziej OK i do OC czy to E4300 czy to nowszych procków wystarczy w 200%. Na te gołe mosfety w Fox-ie zawsze możesz machnąć jakiś radiator i po sprawie ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tutaj w wątku o Dk P45 jest jakaś wzmianka że wersja PLUS kręci się o wiele lepiej a na zwykłej jest <500mhz ;/

A czy DK P45 ma PCIE 2.0?

PS czy P45 wprowadza coś nowego wobec P35?

Edytowane przez czater

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm T2RS plus ma zdaje się tylko więcej portów SATA, chyba że coś w OC zmienili ale wątpie. p45 wnosi niby lepsza obsługe procków 45nm...troszke mniej się grzeje ze względu na niższy proces technologiczny i robi większe FSB czasem niestety kosztem wysokiego PL. tak DK P45 ma PCI-E 2.0

Edytowane przez Fredek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm czyli lepiej szukać czegoś na p45?? a więc zostanę chyba przy DFI ;] Tylko czy te 4 fazy nie będą przeszkadzać? a co to takiego to PL?

a co powiecie na BIOSTAR TPower I45?? :> nadaje się to?? xd

Edytowane przez czater

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obie DFI czy to na P35 czy to na P45 są OK, niegdyś Dk P45 była troche kiepska przez niedopracowany bios ale teraz się rozkręciło to wszystko i ludzie cisną na niej po FSB ~700mhz. Wersja P35 też jest jak najbardziej OK i do OC czy to E4300 czy to nowszych procków wystarczy w 200%. Na te gołe mosfety w Fox-ie zawsze możesz machnąć jakiś radiator i po sprawie ;]

DK P45 to kupa, dopiero wersja z PLUSem robi przyzwoite wyniki i jest rzadkodostępna w PL i dość droga. Polecam Abity IP35 Pro i Pro XE, DFI DK P35, Biostary na P45

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi