czater Opublikowano 11 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2008 Witam ;] Otóż ostatnimi czasy zacząłem się bawić moim asusem p5n-e sli i jak się okazało nawet po małym oc (e4300 do 2.4ghz) jest bardzo nie stabilnie ;/ Więc postanowiłem go wymienić :D i tu jest pytanie, na co? :> Początkowo chciałem DFI lanparty UT P35TR ale nigdzie nie moge jej dostać ;/ potrzebuje płyty nie do bicia rekordów a takiej na której mój e4300 zrobi STABILNIE i BEZ DUŻEGO napięcia minimum 3Ghz a dobrze jeśli i więcej ;] Co polecacie? Czy Abit IP35 PRO będzie dobry? Ważne dla mnie jest chłodzenie sekcji zasilania gdyż mój obecny Asus ma słabiutki układ zasilania i to pewnie on wszytko psuje ;/ Nie potrzebuje ani CF ani SLI. Bez RAID też się obejdzie. Najważniejsza jest stabilna praca i nie duzy Vdrop oraz nie było by źle gdyby dało się kierować nie tylko jednym wentylatorkiem a co najmniej 3 ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 11 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2008 P5Q PRO. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meehoweck Opublikowano 11 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2008 DFI LanParty DK P35 339zł P5Q-Pro 379zł P5Q-E 449zł Wybrałbym jedną z tych trzech z tym, że ostatnia propozycja troche wykracza ponad 400zł, ale imho warto. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vippiotrek Opublikowano 11 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2008 J/w. Swoją drogą to ja na GA-P35 DS3 która obecnie stoi sporo taniej niż 400 robię bez problemu 3Ghz i mogę wyżej :P ( patrz syg. ) Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czater Opublikowano 11 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2008 a czy te asusy są na 100% dobre? bo jakoś mój obecny zraził mnie do tej marki... a co powiecie na Foxconn Mars? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 11 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2008 A może to wina zasilacza, który powoduje, że masz taki wysoki vdroop? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czater Opublikowano 11 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2008 Nie nie ja nie mam vdropa dużego bo ok 0.2V ale po oc na 2.4 resetuje mi pc od czasu do czasu i na pewno jest to wina płyty...testowałem różne ustawienia i jest tak samo ;/ to co z tym Foxconn Mars? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meehoweck Opublikowano 11 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2008 Jaki zasilacz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czater Opublikowano 11 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2008 Chieftec GPS-400 400w ;] to nie jego wina...to ta płyta ma takie widzi mi się...nie zajmujmy się moim zasilaczem a nową płytą ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macias173 Opublikowano 11 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2008 P5Q Pro,zdecydowanie. Ze swojej strony polecam ASUS-a P5K Pro... :wub: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czater Opublikowano 11 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2008 Kurka boje się tych asusuów ;/ poprzednio też wszyscy radzili asusa i wziąłem tego nieszczęśnika i jestem zawiedziony tą marką ;/ a Foxconn Mars jest nie fajny?? ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolek_Lodz Opublikowano 11 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2008 No to może MSI P45 Neo3-FR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halo?! Opublikowano 11 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2008 przekonuje do P5Q Pro :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 11 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2008 A ja polecę: Asus P5K-E, bardzo udany model Asusa, wyciśniesz max E4300 na niej ;] DFI LanParty Dk P35, bardzo fajne mobo, stabilne i kręci jak trzeba, sam użytkuje i polecam :) Ostatecznie Asus P5Q Pro też będzie dobry i nie będzie odstawał od w.w płyt napewno. Foxconn Mars również jak najbardziej, udane mobo Fox-a. Cokolwiek byś z tego wziął będziesz zadowolony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 11 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2008 polecam sprzet z mojej sygnaturki, jak sie nie spali po podlaczeniu, bedzie hulac! :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek220 Opublikowano 11 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2008 jak do Oc to Asus Commando i965 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czater Opublikowano 12 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2008 hmmm....co do tych asusów...to ludzie na tym forum mają mało tych p5q pro i z tego co czytałem mają z nimi troszkę problemów ;/ no i mam teraz dylemat...ale wiem że albo wezmę DFI LanParty DK P45-T2RS lub P35 (właściwie jaka jest różnica między P35 a P45 w wydajności i OC?) choć bardziej skłaniam się ku sprawdzonym P35 bo na P45 w wątku na forum ludzie nie wyciskają z niej za wiele ;/ lub wezmę Foxconna Mars ale te 2 gołe fazy mnie nieco odstraszają ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 12 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2008 Obie DFI czy to na P35 czy to na P45 są OK, niegdyś Dk P45 była troche kiepska przez niedopracowany bios ale teraz się rozkręciło to wszystko i ludzie cisną na niej po FSB ~700mhz. Wersja P35 też jest jak najbardziej OK i do OC czy to E4300 czy to nowszych procków wystarczy w 200%. Na te gołe mosfety w Fox-ie zawsze możesz machnąć jakiś radiator i po sprawie ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czater Opublikowano 12 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2008 (edytowane) A tutaj w wątku o Dk P45 jest jakaś wzmianka że wersja PLUS kręci się o wiele lepiej a na zwykłej jest <500mhz ;/ A czy DK P45 ma PCIE 2.0? PS czy P45 wprowadza coś nowego wobec P35? Edytowane 12 Października 2008 przez czater Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 12 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2008 (edytowane) Hmm T2RS plus ma zdaje się tylko więcej portów SATA, chyba że coś w OC zmienili ale wątpie. p45 wnosi niby lepsza obsługe procków 45nm...troszke mniej się grzeje ze względu na niższy proces technologiczny i robi większe FSB czasem niestety kosztem wysokiego PL. tak DK P45 ma PCI-E 2.0 Edytowane 12 Października 2008 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czater Opublikowano 12 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2008 (edytowane) hmm czyli lepiej szukać czegoś na p45?? a więc zostanę chyba przy DFI ;] Tylko czy te 4 fazy nie będą przeszkadzać? a co to takiego to PL? a co powiecie na BIOSTAR TPower I45?? :> nadaje się to?? xd Edytowane 12 Października 2008 przez czater Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 12 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2008 Obie DFI czy to na P35 czy to na P45 są OK, niegdyś Dk P45 była troche kiepska przez niedopracowany bios ale teraz się rozkręciło to wszystko i ludzie cisną na niej po FSB ~700mhz. Wersja P35 też jest jak najbardziej OK i do OC czy to E4300 czy to nowszych procków wystarczy w 200%. Na te gołe mosfety w Fox-ie zawsze możesz machnąć jakiś radiator i po sprawie ;]DK P45 to kupa, dopiero wersja z PLUSem robi przyzwoite wyniki i jest rzadkodostępna w PL i dość droga. Polecam Abity IP35 Pro i Pro XE, DFI DK P35, Biostary na P45 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...