Blue Opublikowano 19 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2009 P39681pkt. Procek 4550MHz GPU 680/1466/1178 Quad SLI Nie szukałem maksymalnego oc karty. http://service.futuremark.com/compare?3dmv=1249007 Quad SLI w Marku 06 udało mi sie troszke poprawić 27461pkt http://service.futuremark.com/compare?3dm06=11499134 ładny wynik w vantage, ciekawe jak gry chodzą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartass13 Opublikowano 19 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2009 Bardzo ładny wynik ,jak byś z nich jeszcze więcej wycisnął to 42k w zasięgu ,do tego zestawu mieć jeszcze 30 cali monitor mmm..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 19 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2009 Ładny wynik bo z PhysX-em. Zaznacz Disable PPU to ci drastycznie spadnie. Patrzcie na GPU Score a nie ogólny wynik. Na ORBie GPU Score sięgają nawet 45k. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimmy1 Opublikowano 19 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2009 Ostateczny wynik w Vantage P39802 Procek 4550MHz GPU 680/1466/1178 http://service.futuremark.com/compare?3dmv=1249074 Mam już dośc od samego rana dzisiaj walcze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartass13 Opublikowano 19 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2009 Ładny wynik bo z PhysX-em. Zaznacz Disable PPU to ci drastycznie spadnie. Patrzcie na GPU Score a nie ogólny wynik. Na ORBie GPU Score sięgają nawet 45k.Kolego czy ty myślisz że my nie wiemy że jest to z phys-xem ? Doskonale każdy wie że przy wyłączonym physie spadnie pkt,mi konkretnie chodziło o wynik z physem. Wynik z physem czy bez niego i tak będzie spory. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 19 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2009 A jaki sens jest robienia wyników z PhysX-em? Rozumiem z dedykowaną kartą do liczenia fizyki, ale nie z normalną, która w grach zajmuje się albo fizyką albo grafiką. Równie dobrze można by powłączać wszelkie optymalizacje w sterach które obniżają jakość ale dadzą kilka punktów więcej. Wydaje mi się że chodzi o sprawdzenie wydajności na konfigu w jakim gramy, a nie tylko o uzyskanie pustego numerka. Jak widać na ORBie w czołówce są użytkownicy z mniejszymi wynikami ogólnymi, ale sporo wyższymi GPU Score. A przy włączonym PhysX podkręcanie proca daje praktycznie tyle co nic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimmy1 Opublikowano 19 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2009 (edytowane) Nie mam nic przeciwko robieniu testu bez PhysX'a.Jednak powiem szczerze że nawet o tym nie pomyślałem żeby taki test zrobić w Vantage bo interesował mnie głównie test własnie z włączonym PhysX-em.chodziło o porównanie z innymi wynikami własnie z włączonym PhysX'em.Jednak nie ma sprawy uzupełnie test i podam wyniki bez PhysX'a jeżeli jest to komuś potrzebne. A jaki sens jest robienia wyników z PhysX-em?A jaki sens jest robienie testów wogóle. :wink: Jeszcze taka mała ciekawostka.Praktycznie we wszystkich markach 01,03,05,06 oprócz Vantage SLI z GTX285(3 Way SLI praktycznie nic nie daje) jest wydajniejsze od Quad SLI GTX295.W Vantage Dopiero Quad SLI uzyskuje przewagę.Jednak dzieje sie tak z prostej przyczyny stare marki nie widzą więcej niż 2 GPU.Co do gier niestety już nie jestem w stanie porównac SLI GTX285 z Quad SLI GTX295 ponieważ ostała mi sie już tylko jedna GTX285. Edytowane 19 Lipca 2009 przez jimmy1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 19 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2009 Jak widać na ORBie w czołówce są użytkownicy z mniejszymi wynikami ogólnymi, ale sporo wyższymi GPU Score. A przy włączonym PhysX podkręcanie proca daje praktycznie tyle co nic. dlatego na wielu portalach czy tez w hwbocie wyniki z uzyciem PhysX sa zabronione ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartass13 Opublikowano 19 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2009 Tak jak kolega wyżej ,ja chciałem żeby właśnie robił na physie żeby porównać z wynikami na PClab ,w zasadzie to żaden problem zrobić dwa jeden z phys on a drugi z off. Tyle że do bicia wyników robią z physem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 20 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2009 ja na swoim configu mam w vantage P29200 (gpu 25000) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimmy1 Opublikowano 20 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2009 (edytowane) Z PhysX'em?Czy bez? Ja na 3Way Sli GTX285 miałem z physx'em P34984 http://img5.imageshack.us/img5/931/vantage1r.jpg Edytowane 20 Lipca 2009 przez jimmy1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 20 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2009 (edytowane) Z PhysX'em?Czy bez? Ja na 3Way Sli GTX285 miałem z physx'em P34984 http://img5.imageshack.us/img5/931/vantage1r.jpg w sterach physx wlaczony....gpu 25000 no to pasuje....moze dojade do 30000 ;d a jimmy jak gry smigaja? Edytowane 20 Lipca 2009 przez Blue Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 20 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2009 Mikro przycięcia są? Na pojedynczej kanapce są? Może skuszę się na burgera na jednej pcb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimmy1 Opublikowano 20 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2009 (edytowane) Nie miałem narazie czasu żeby sprawdzic wieksza ilość gier ale na: -Grand Ages Rome (nie wiem czy wiecie co to jest? :wink: ) -Gothic III -Gothic ZB -World of Warcraft,Burning Crusade Wszystko na max detalach śmiga aż miło.Żadnych problemów.Żadnych mikroprzycięć ani an jednej karcie ani na dwóch nie zauwarzyłem. Tak przy okazji bedę miał jedna kartę GTX295 EVGA do sprzedania w najbliższym czasie(za około tydzień) a może i GTX'a285 Asusa :wink: Edytowane 20 Lipca 2009 przez jimmy1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 20 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2009 A dlaczego chcesz sprzedać kanapkę? Nie będziesz trzymał Quada? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimmy1 Opublikowano 20 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2009 Raczej nie.Miałem już 3Way SLI z GTX285,miałem SLI z GTX285,miałem Quad z GTX295.....teraz bedę czekał na coś nowego od Nvidii.Powiem jednak że miałem już od cholery kart graficznych i największe wrażenie wywarły do tej pory na mnie dwie karty GF6800GE Asusa i właśnie GTX295 Single PCB obydwie za ogromną wydajnośc i świetny wygląd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 20 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2009 No widziałem właśnie, że kart to miałeś tyle co ja monitorów ( sporo ). :wink: Orientacyjnie puść PM w jakich cenach byś chciał za kanapkę i 285. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartass13 Opublikowano 20 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2009 Chyba trzeba mieć pecha żeby były mikro przycięcia ,to moja druga kanapka i niczego takiego nie miałem. Ale ja kanapki kupuję tylko od EVGA. Miałem 9800gx2 i teraz gtx295 dual pcb i nie mam problemów ,dopiero jak walnąłem oc na poziomie 690 rdzeń to miałem mikro przycięcia w crysisie ale na standard nic takiego nie miało miejsca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 20 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2009 A nie ma gdzieś w necie filmików 60 FPS pokazujących te mikroprzycięcia? Bo aż ciekaw jestem jak to wygląda, bo raczej zawsze są tylko nie każdy widzi/zwraca uwagę, tak samo jak zresztą większość ludzi nie widzi skakania filmów 24 FPS w 60 Hz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartass13 Opublikowano 20 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2009 Być może na youtube coś będzie ,ja przy oc tej karty miałem po prostu przycięcia grafiki ale takie dość mocne i nie nazwał bym ich mikro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 20 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2009 A nie ma gdzieś w necie filmików 60 FPS pokazujących te mikroprzycięcia? Bo aż ciekaw jestem jak to wygląda, bo raczej zawsze są tylko nie każdy widzi/zwraca uwagę, tak samo jak zresztą większość ludzi nie widzi skakania filmów 24 FPS w 60 Hz. A proszę Cię bardzo. Mniej więcej idzie zapoznać się z mikro przycięciami. Polecam także dalsze strony artykułu. Drugi filmik od góry oraz czwarty. Widać od razu, a jak ktoś nie widzi, to.... 3330557[/snapback] Być może na youtube coś będzie ,ja przy oc tej karty miałem po prostu przycięcia grafiki ale takie dość mocne i nie nazwał bym ich mikro. A może przesadzone wartości i grafa jakoś tak się zachowywała? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilear Opublikowano 20 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2009 nieno masakra te filmiki niedalbym rady grac ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 20 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2009 Ironia? :wink: Dać się gra, pytanie czy to kogoś wku@#$% czy nie. Osobiście mnie by to trochę drażniło. Gorsze niż judder w filmach. :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartass13 Opublikowano 20 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2009 To co widzicie na 2gim filmiku to miałem coś jeszcze gorszego (to co na filmiku tylko w mocniejszym wydaniu) ale to przy oc karty dość wysokim ,dla sprawdzenia odpaliłem crysisa teraz i wpatrywałem się jak głupi czy są jakieś przycięcia i niczego nie zauważyłem a szukałem już na siłę. A jeśli coś jest to dla mnie nie wyczuwalne ,zresztą grałem już w wiele tytułów i w takich grach jak FEAR 2 ,COD4 multi ,Crysis i wiele innych szybkich gier niczego nie stwierdziłem. Najlepiej jak byś pożyczył od kogoś kartę i sam sprawdził ,a może ktoś w pobliżu ciebie ma ów kartę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilear Opublikowano 20 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2009 Ironia? :wink: w zadnym wypadku, jestem czuly na takie rzeczy :) Wole grac na 1024 np a nawet 800x600 plynnie niz ladnie a nawet z lekkim przycinaniem - nienawidze celowac i nietrafiac bo skacze hehe ;) Szczerze mowiac na zadnym z 4 filmikow bym nie dal rady pocrysisowac, mam nadzieje ze jak dojdzie (w tym tyg?)gtx275 to na 1650 na prawie maxie pogram bez jakichkolwiek przycinek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimmy1 Opublikowano 20 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2009 Jeszcze raz sprawdzałem.Nie ma żadnych mikroprzycięć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 20 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2009 No ciekawe. Te filmiki to totalna masakra, nie możliwe żeby ktoś tego nie widział, więc musi to od czegoś zależeć. Być może nie widzicie stutteringu bo macie 60 FPS? Z tego co czytałem to właśnie przy 60 FPS i włączonym Vsync nie ma problemów, problemy za to są przy niższych framerate. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 20 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2009 Nie rozchodzi się konkretnie o 60fps , ale v-sync i pótrójne buforowanie , które mogą likwidować to negatywne zjawisko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 20 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2009 Z PhysX'em?Czy bez? Ja na 3Way Sli GTX285 miałem z physx'em P34984 http://img5.imageshack.us/img5/931/vantage1r.jpg to z ht on? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 20 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2009 No ciekawe. Te filmiki to totalna masakra, nie możliwe żeby ktoś tego nie widział, więc musi to od czegoś zależeć. Być może nie widzicie stutteringu bo macie 60 FPS? Z tego co czytałem to właśnie przy 60 FPS i włączonym Vsync nie ma problemów, problemy za to są przy niższych framerate. Problemy mogą być przy małej ilości fps jaki i przy bardzo dużej ilości. Kwestia samej synchronizacji tworzonego obrazu przez obie karty. Nie rozchodzi się konkretnie o 60fps , ale v-sync i pótrójne buforowanie , które mogą likwidować to negatywne zjawisko. Dokładnie, v-sync i buforowanie mogą pomóc w tej sytuacji, ale włączenie tych rzeczy zwiększa opóźnienie, czyli dodajemy sobie input lag. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...