FatAlbert Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2009 (edytowane) nowy GTX285 tuż przed premierą nowej linii. Może działać w 4way sli. Classfied 3x6pin=640 watt, 8 faz, inne chłodzenie, wyjście na EVbot, można sobie napięcie odczytać, przełączyć w tryb extreme cooling, http://www.evga.com/products/moreinfo.asp?pn=01G-P3-1190-AR + do tego extreme na tym jest. Najnowsza gra Futuremak: 3Dmark Vantage Performance http://www.hwbot.org/result.do?resultId=891653 Edytowane 31 Sierpnia 2009 przez FatAlbert Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartass13 Opublikowano 1 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2009 (edytowane) Prezentuje się bardzo ,ale to bardzo ładnie ,ciekawe jak da rade ją kręcić. Zobaczymy jak cena i dostępność w Polsce ,w zasadzie to już niedługo GT300. 3x 6 pin ;/ Edytowane 1 Września 2009 przez Bartass13 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DARK666 Opublikowano 1 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2009 dobrze zrozumialem ostatni post, nowe GT 300 maja miec zasilanie 3x 6 PIN ?? czyli np na Cos HX 1000w wejda tylko 2 takie karty bez przerabiania molexami zlacz ?? dziwne to wszystko, lepiej by bylo juz 2x 8 PIN :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 1 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2009 (edytowane) Prezentuje się bardzo ,ale to bardzo ładnie ,ciekawe jak da rade ją kręcić. Zobaczymy jak cena i dostępność w Polsce ,w zasadzie to już niedługo GT300. 3x 6 pin ;/ Co do krecenia to na pewno oc lepsze niz w przypadku starych kanapek ;) No wlasnie... Niedlugo GT300 a tu NVIDIA odgrzewa kotleta... Ah ci zieloni... ;) Edytowane 1 Września 2009 przez KUBA TM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DARK666 Opublikowano 1 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2009 moze maja problem z nowymi GPU i dlatego "tworza" kotlety na przeczekanie... te nowe gtx 285 classified sa dedykowane do nowej plyty eVGA class e762 4-way sli i tylk na tych gtx 285 mozna stworzyc 4-way sli, na zwyklych nie ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 1 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2009 moze maja problem z nowymi GPU i dlatego "tworza" kotlety na przeczekanie... te nowe gtx 285 classified sa dedykowane do nowej plyty eVGA class e762 4-way sli i tylk na tych gtx 285 mozna stworzyc 4-way sli, na zwyklych nie ;/ Bo o pieniazki sie rozchodzi i reklame ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 1 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2009 Co do krecenia to na pewno oc lepsze niz w przypadku starych kanapek ;) (...)A co ma piernik do wiatraka? Toż to zwykła karta jednordzeniowa i wyższe oc to nic nadzwyczajnego :wink: pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 1 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2009 moze maja problem z nowymi GPU i dlatego "tworza" kotlety na przeczekanie... te nowe gtx 285 classified sa dedykowane do nowej plyty eVGA class e762 4-way sli i tylk na tych gtx 285 mozna stworzyc 4-way sli, na zwyklych nie ;/ Zwykle 285 tez mozna, jak masz zmodowany bios i specjalny mostek sli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartass13 Opublikowano 1 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2009 Te gtx 285 mają mieć 3x6pin a nie nowe GT300 , karciocha ładna tylko u nas pewnie grubo będzie kosztować. Zawsze możecie kupić 2x Asus Mars i macie 4x gtx285. A po za tym jestem ciekaw kiedy tak na prawdę pojawią się nowe GT300. Kolego 4-way możesz mieć też na Asus revi i supercom gdyż tam masz 7 pci-ex i każde pełne x16. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 1 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2009 Nie mozna na Asusie zrobic 4-way SLI, bo plyta nie posiada wsparcia dla tego rozwiazania i ciezko by bylo polaczyc karty bez specjalnego mostka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 1 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2009 A co ma piernik do wiatraka? Toż to zwykła karta jednordzeniowa i wyższe oc to nic nadzwyczajnego :wink: pzdr Eee tam ;) W tym przypadku piernik ma cos do wiatraka ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 1 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2009 (edytowane) te grafy od evga mają specjalny przełącznik żeby były traktowane jako gtx295, ponoć nowe stery pozwalają zrobić z nich 4wayt 285 bez jego używania. there is a switch on vga card to switch to gtx 295 mode so older drivers can recognize it and run 4 way , the latest drivers can also run 4 way on the 762 without switching to 295 mode but are not FM approved yet. Klik. Edytowane 1 Września 2009 przez FatAlbert Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartass13 Opublikowano 1 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2009 No to tak Class 4-way pewnie okolice 2k ,do tego żeby było 4-way 4 gtx 285 class pewnie 4x jakieś 1500 (może i więcej) pln ,co nam daje 8k całkiem niezle ,a i do tego nowa buda. Ładnie to wszystko wygląda ,i ładny zasilacz do tego się przyda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 1 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2009 Za ile moge szybko sprzedac GTX295 Gigabyte na gwarancji. Za 1250-1300 pojdzie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartass13 Opublikowano 1 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2009 (edytowane) a co chcesz zakupić ? pochwal się. Za tyle powinna pójść. Edytowane 1 Września 2009 przez Bartass13 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 1 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2009 Nowa ATI 5000 X2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartass13 Opublikowano 1 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2009 A kiedy ona się ma pojawić ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 1 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2009 Kto to wie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilear Opublikowano 1 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2009 ulala sliczna ta 285, kuszacy kasek do stepup :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimmy1 Opublikowano 1 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2009 Pewnie tylko zanim załatwisz to "stepup"to zdaży ci wyrosnąć broda i to ...mocno siwa <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DARK666 Opublikowano 2 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2009 rozumiem ze miales juz doczynienia z eVGA i step-up ??! interesuje mnie jak to wyglada :) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilear Opublikowano 2 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2009 a co az tyle sie czeka? :D ja mam jeszcze 2 miechy czasu na stepup to akurat stanieje troche i przestanie byc goracym towarem :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimmy1 Opublikowano 2 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2009 Sam do czynienia z tym nie miałem, jednak słyszałem że trwa to od cholery czasu.Zdaje się że dwa miesiące znajomy czekał <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DARK666 Opublikowano 3 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2009 to faktycznie kolega ilear dostanie siwej brody :) zamiast tego gtx class 285 lepiej brac gtx 295, lepszy przysrost mocy w stosunku cena/wydajnosc wg mnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilear Opublikowano 3 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2009 e, jeszcze mam czas narazie pojedyncza gtx 275 spokojnie mi wystarcza, czasami nawet zapominam zegarow z najnizszych zmienic, a gry i tak maja +40 fps czyli plynnie plus zapasik :) Co do stepupu to zapytam na forum evga, gdzies tam widzialem posty ze ktos jest 500 ktorys w kolejce...wiec faktycznie troche czekania jest :P Pozatym poki co nie ma tej karty na liscie stepupu..wiec to i tak gdybanko :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DARK666 Opublikowano 3 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2009 nie wiem czy jest sens przesiadka z gtx 275 FTW vs gtx 285 class, to jest referent* gtx 285 ze zmieniona sekcja, moze i podkrecisz wyzej ale czy ronica jest warta ceny ?? mysle ze nie. Jak z temperaturami u ciebie, karta grzeje sie ? u mnie kanapka na 600/2100/1300 przy Crysis-ie np ~78-82 stopnie. Cicha glosna ta karta ??! Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilear Opublikowano 3 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2009 w niektorych grach przy auto wentylu (40% normalnie, przy 85 stopniach sie wlacza wyzej - w grach nie slysze) chodzi z 85-90 w niektorych nizej, jak wentyl dam na 60% stale to ok 80st jest, mysle nad zmiana pasty na ta z noctuy :) Slabo sie kreci, ale to mnie nie przeraza, bo wzrost wydajnosci miedzy stockowymi zegarami ftw (713/1512/1260) a np. 750/1600/1300 to max 1, 1.5 fpsa - prawie nic. Podobno evga miala problemy z dostaniem dobrych chipow od nvidii i z tego co widze to wczesniejsze modele gtx 275 lepiej sie kreca. W codziennym uzytkowaniu wentyl jedzie na 35%, nie slysze go wtedy (slysze narazie tylko wentyl z BQ... :( ) i w idle karta ma z 55 stopni. Niestety caly czas pracuje w trybie 3d ze wzgledu na 2 monitory....i skopane stery od nvidii ktora jakos sie nie kwapi by to naprawic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DARK666 Opublikowano 4 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2009 no widze ze gtx 275 ftw takie srednie ... ja mam podobne/nizsze tempy a to kanapka , podobno straszny kaloryfer a tu single GPU jest cieplejsze. Z tego co wiem to gtx 285 ma najlepsze pamieci , najwyzej mozna je krecic co do braku "dobrych chipow" od nvidia to nie mozliwe... eVGA to prawa reka Nvidi i po prostu nie mogli dostac jakiegos ochlapu tylko towar pierwsza klasa :) pamietaj ze wersja FTW to wersja najbardziej wykreconych kart z serii GTX takze nie dziw sie ze o duzo wiecej ja nie podkrecisz... Ja i tak wole stare/dobre/gorace gtx 280 :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 4 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2009 Panowie jakich sterowników używacie pod Win 7 64bit dla GTX295? Bo czytałem że są jakieś jaja z oszczędzaniem energii, nie obniża taktowania w systemie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 4 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2009 Ja najnowszych 190.62. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...