Morwsin Opublikowano 4 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2009 Witam, Chciałem się dowiedzieć czy ta PCI-E GIGABYTE GEFORCE GTX 295 1792MB 896BIT BOX jest na jednej płytce PCB czy na 2 i czym one sie różną. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimmy1 Opublikowano 4 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2009 Tutaj masz odpowiedz na twoje pytanie: http://www.gigabyte.pl/products/vga/specs/gv-n295-18i-b.html http://www.gigabyte.pl/products/vga/specs/...5-18i-b_20.html Ze swojej strony mogę dodać że wersja one PCB jest zdecydowanie cichsza i chłodniejsza.Przy zakupie tylko tą właśnie warto brać pod uwagę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartass13 Opublikowano 4 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2009 Bierz 1pcb ma lepsze chłodzenie ,co do sterów to ja używam również najnowszych i jak na razie zero problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 4 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2009 Obniża Ci taktowanie GPU? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 5 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2009 Bierz 1pcb ma lepsze chłodzenie ,co do sterów to ja używam również najnowszych i jak na razie zero problemów. Zalezy co kto woli... ;) Ja tam wole double PCB ze wzgledu na mozliwosc zmiany napiecia ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guderian Opublikowano 6 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2009 a w one pcb nie ma?? lamerskie pytanie ale wypadlem nieco z obiegu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimmy1 Opublikowano 6 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2009 Nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0M3N Opublikowano 7 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2009 Co do 190.62 zwiechy przy team fortress 2 na 1680x1024 przy max Fa i AA. Z tego co wyczytałem dużo ludzi ma ten problem na 7 x64. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DARK666 Opublikowano 8 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2009 (edytowane) poki co odpukac nie mam problemow z 295-tka. Uzywam sterownikow 186.XX nie pamietam bo komp rozkrecony ale zadnych problemow, takty oczywiscie obniza w idle. 1 i 2 pcb to jest ta sama karta, bierze sie ta ktora taniej wychodzi :) Myslalem nad 3x gtx 280, cenowo drozej od gtx 295 ale taniej od 2x gtx 295 :) Pozdrawiam Edytowane 8 Września 2009 przez DARK666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 8 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2009 (edytowane) Powiedzcie mi drodzy rodacy. Co z tym 295 i mikroprzycięciami. Mam już na liście zamówieniowej wpisanego Gigabyte 295, ale wciąż mnie gryzą te mikroprzycięcia. Jest jakaś reguła na ich powstawanie? Edytowane 8 Września 2009 przez poca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 8 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2009 Ja tam takich rzeczy nie widziałem na GTX295. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartass13 Opublikowano 8 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2009 Ja nie mam żadnych ,lub nie jestem w stanie ich zauważyć ,niby występują ale nie w każdej karcie ,ja osobiście niczego takiego nie stwierdziłem. W momencie gdy znacznie podniosłem takty karty to miałem pokaz slajdów ale to tylko wtedy gdy przeholowałem z OC. Jeśli się boisz o microprzy.. to kup pojedynczego GTX 285 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 8 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2009 Ja tam takich rzeczy nie widziałem na GTX295.To mało widziałeś :wink: ,w nie każdej grze to występuje i w nie każdym momencie w tej samej grze. Jak zobaczyłem jak to wygląda w praktyce , to powiedziałem good bye sli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 8 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2009 Pierd... przycięcia ; ] Najwyżej sprzedam jak będzie wiadomo dokładnie kiedy premiera nowych układów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 8 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2009 Ja gram sporo i owych przyciec nie odczuwam, na 8800 GT SLI cos tam czasami sie wydawalo ze przeskoczy, ale na GTX 295 nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba84_2005 Opublikowano 8 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2009 Pierd... przycięcia ; ] Najwyżej sprzedam jak będzie wiadomo dokładnie kiedy premiera nowych układów. włącz v-sync i tak zdejmie z gier do 60fps.... chyba więcej nie jest wam potrzebne? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 8 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2009 włącz v-sync i tak zdejmie z gier do 60fps.... chyba więcej nie jest wam potrzebne?Poprawia to , ale tylko czasami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DARK666 Opublikowano 9 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2009 z mojego doswiadczenia moge stwierdzic ze karta po mocnym OC wywala tzw. "microprzyciecia". na msi gtx 295 oc [600/2100/1300] i core i7@4.2 GHz mam 0 microprzyciec... w rozdzielczosci do 1920/1200 Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burdoror Opublikowano 9 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2009 Czy ktos z was posiada MAtrixa 285? Potrzebuje przetestowac itracker2 na swojej karcie. Wersje 1.6b, 1.7 i 1.8 nie dzialaja pod Win7. Moze nowa odslona bedzie dzialac? Na stronie Asusa nie ma zadnych aplikacji dla tej karty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 15 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2009 (edytowane) Co do mikroprzyciec i grafy 295... u mnie one na szczescie nie wystepowaly, ale za to mialem "migotanie" cieni w gta IV i np. 30-40 fps max. Edytowane 15 Września 2009 przez Malik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marantz5003 Opublikowano 15 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2009 co to jest? quad sli na jednej karcie? http://www.tweaktown.com/news/11826/...ard/index.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 15 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2009 Mi się wydaje że fake, ledwo sobie radzą z 2 rdzeniami w 1 obudowie, a dali by 4. Suszarka nabierze nowego znaczenia. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 15 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2009 Ehhh ktoś to zrobił na prima aprilis patrz na date. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shooter Opublikowano 17 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2009 Tia, 4xGPU z takim chłodzeniem - cyna by kapała. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinboree Opublikowano 17 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2009 (edytowane) :oops: ASUS GTX 285 Matrix 1gb HTDI 662/2468 Proszę o wypowiedz osoby które z kartą mają lub miały do czynienia. jak sie sprawowała czy trzeszczenie to wina cewek , kondensatorów itp...czy chłodzenie(turkot ) cy chłodzenie poważnie jest tak głośne jak to napisali w opinii na pc-lab? jeśli nie to to co byście wybrali zamiast niej w tej cenie????? Edytowane 18 Września 2009 przez marcinboree Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 18 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2009 Jak wygląda sprawa zasilania 295. Trzeba obsadzić wszystkie gniazda na karcie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartass13 Opublikowano 19 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2009 (edytowane) Karta jest zasilana 1x 8 pin i 1x 6 pin muszą być obydwa podłączone. Marcin - pisz może konkrety .jeśli pytasz co polecimy za miast jej ,to napisz za ile możesz ją kupić. Bo możesz na allegro za 1000 lub nową za 1500 ,a tu już można coś dobrać innego (podałem tylko przykład cenowy). Edytowane 19 Września 2009 przez Bartass13 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyclooxy Opublikowano 20 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2009 Witam mam problem z temperaturami w asusie gtx 295 podejrzewam kurz w środku w kanapce, czy mogę ją spokojnie rozebrać na części pierwsze bez utraty gwarancji ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DARK666 Opublikowano 21 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2009 problem z temperaturami, podaj jakie masz ? rozebrac mozesz, tylko nie zapomnij przy skladaniu przesmarowac dobra pasta :) ja proponuje sprzezone powietrze w spray-u lub odkurzacz z tylu karty docisnac i heya :) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 21 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2009 (edytowane) problem z temperaturami, podaj jakie masz ? rozebrac mozesz, tylko nie zapomnij przy skladaniu przesmarowac dobra pasta :) ja proponuje sprzezone powietrze w spray-u lub odkurzacz z tylu karty docisnac i heya :) Pozdrawiam Nie sama pasta bo pojdzie z dymem.... ;) Tasma termoprzewodzaca jest potrzebna na memki ;) Edytowane 21 Września 2009 przez KUBA TM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...