Caleb Opublikowano 21 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2009 Pojawiły się jakieś najnowsze stery naprawdę godne polecenia pod GTX 295 żeby były bardzo stabilne i bezproblemowe? Używam 182.50 i chyba czas na zmiany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 21 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2009 Ja jade na 191.00 i musze powiedziec, ze kanapka najlepiej sie sprawuje na nich ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 22 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2009 Ja jade na 190.62 WHQL i jestem bardzo zadowolony ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0M3N Opublikowano 26 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2009 Czy ktoś mógł by mi powiedzieć czym można sflashować bios w gtx295 ? Najnowszy nibitor jakoś nie chce hulać. I jeszcze jedno pytanko który bios Evga jest najlepszy do kanapki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba84_2005 Opublikowano 26 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2009 nvflash 5.80 i bios zawsze najnowszy A i B masz 2 w archiwum z biosem. Nvflash sam wie co ma z nim robić więc jak coś nie zdziw się, że będą 2 biosy (1 górna grafa 2 dolna etc) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0M3N Opublikowano 26 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2009 Rozumiem że pcie device 0 to gorna =A a pcie device 1 to dolna=B Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba84_2005 Opublikowano 27 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2009 tak dokładnie flasciach!ąc nvflashem sam sobie "zassie" bios do dolnej grafy :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 28 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2009 Ja jade na 190.62 WHQL i jestem bardzo zadowolony ;)Potwierdzam - CUDA ładnie chodzą nic się nie wykłada :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyclooxy Opublikowano 1 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2009 problem z temperaturami, podaj jakie masz ? rozebrac mozesz, tylko nie zapomnij przy skladaniu przesmarowac dobra pasta :) ja proponuje sprzezone powietrze w spray-u lub odkurzacz z tylu karty docisnac i heya :) Pozdrawiam Temperatury w idle dla procesorów graficznych po 75 stopni. Karta w ogóle dziwnie zapakowana. Kupiłem i opakowanie jej wyglądało tak jakby ktoś ją kupił i w ciągu 3 dni oddał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malach414 Opublikowano 7 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2009 Witam mam pytanko jakim programem podkrecacie gtx 295 single pcb i czy podkrecaja sie 2 rdzenie czy tylko jeden . i gdzie sprawdzicz czy sa podkrecone 2 rdzenie np jaki program z góry dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartass13 Opublikowano 9 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2009 Kolego EVGA precision do sciągnięcia na www.evga.com i podkręcasz dwa układy ,akceptujesz i wiadomo że karta chodzi na tych ustawieniach ,gpuz tez możesz wykorzystać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 19 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2009 Koledzy, prośba o małą opinię. Czy są jakieś znaczące różnice między 285 gtx od różnych producentów, np.: MSI, BFG, Gainward? Czy może z kartą któregoś producenta były jakieś problemy i lepiej ją omijać szerokim łukiem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 19 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2009 Koledzy, prośba o małą opinię. Czy są jakieś znaczące różnice między 285 gtx od różnych producentów, np.: MSI, BFG, Gainward? Czy może z kartą któregoś producenta były jakieś problemy i lepiej ją omijać szerokim łukiem?raczej nie,róznice to głównie długosc gwarancji i serwis,np unikałbym BFG z powodu dosc upierdliwego serwisu tych kart w PL. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 19 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2009 Na allegro jest wersja od Gigabyte ( mam w tej chwili gts od nich i sobie chwalę ) ale koleś używał jej do wc, więc fabryczne chłodzenie było zdjęte. Czy gwarancja w takim wypadku jest nadal ważna, czy jest tam jakaś plomba i jest pozamiatane? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 19 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2009 Na allegro jest wersja od Gigabyte ( mam w tej chwili gts od nich i sobie chwalę ) ale koleś używał jej do wc, więc fabryczne chłodzenie było zdjęte. Czy gwarancja w takim wypadku jest nadal ważna, czy jest tam jakaś plomba i jest pozamiatane?Gigabyte z tego co sie orientuje nie plombuje kart,jedynie Gainward/Palit dają swoje plomby.Jezeli nie uszkodził chlodzenia w czasie demontazu,to spokojnie jesli ładnie zlozysz z powrotem GW uznają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 19 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2009 Dzięki @naxt za info. Cały czas się waham, czy kupić 285 gtx czy 5870. Brałbym radzia, ale te stery. :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 19 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2009 (edytowane) Dzięki @naxt za info. Cały czas się waham, czy kupić 285 gtx czy 5870. Brałbym radzia, ale te stery. :unsure:stery u nvidia tez idealne nie są,na teraz brałbym 5870.Natomiast zamiast GTX 285 brałbym GTX 275 gdzy wydajnosc jest prawie taka sama a cena znacznie nizsza. Edytowane 19 Października 2009 przez naxt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 19 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2009 stery u nvidia tez idealne nie są,na teraz brałbym 5870.Natomiast zamiast GTX 285 brałbym GTX 275 gdzy wydajnosc jest prawie taka sama a cena znacznie nizsza. Jeszcze raz dzięki za wszystkie informacje i podpowiedzi, zwłaszcza że wątek ten prawie "umarł", szczególnie po tym, jak wyszedł nowy radzio. :razz: Chyba zaryzykuję i dam szansę nowej, czerwonej kochance. :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyclooxy Opublikowano 25 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2009 witam problem mój wyżej, nie rozbierałem jeszcze grafiki, ale teraz testowałem demo nfs shifta po 15 minuach 98 stopni na rdzeniach grafiki. Zastanawiam się czy nie oddam jej na gwarancji, powiem, że się przegrzewa i zacinają się gry (pewni po kolejnych 15 minutach tak by się stało). Najgorzej jak stwierdzą że nic jej nie jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 25 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2009 Pograj dwie godziny to będziesz miał czas na wyrobienie opinii. Wcale nie musi się cokolwiek dziać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 26 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2009 Wie ktos moze jak sie nazywa chlodzenie od Scythe (albo innej firmy, nie pamietam...) ktore montuje sie na sledziu? 2x120mm chyba z tym, ze mozna je adjustowac w lewo i w prawo ;) Musze zrobic nawiew na potworka ale nie moge niczego dobrego znalezc co moze byc zamontowane na sledziu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 26 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2009 Pamiętam że ktoś testował 295 GTX na pojedynczym pcb ( tylko nie pamiętam kto :razz: ). Była to osoba, która miała także zwykła 295 gtx. Jak wypadała ta 1 pcb w stosunku do 2 pcb? Temp., głośność, itp.? Jeszcze tak btw, takie rozwiązanie powinno teoretycznie wyeliminować mikro przycięcia, czy raczej nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 26 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2009 Zasada działania ta sama. Przycięcia jak były tak będą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 26 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2009 (...) Jeszcze tak btw, takie rozwiązanie powinno teoretycznie wyeliminować mikro przycięcia, czy raczej nie? Nie! Widzę, że motasz się niesamowicie :D Osobiście brałbym tego 5870, co jeden układ to nie dwa. Oczywiście te nieszczęsne stery, ale przecież ludzie to mają i jakoś to działa, więc nie może być tak źle :wink: Chociaż z drugiej strony coś tam ktoś pisał i niskim fps w Shifcie na początku wyścigów na radkach, więc już sam nie wiem :? Zostaje jeszcze 285'tka od siebie dodam, że na 280'tce Shift dość niskiej rozdziałce 1440 z AAx8 po prostu pływa bez względu na to czy początek wyścigu czy koniec :lol: Ale patrząc na testy karta zdecydowanie słabsza od nowych radków :wink: pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 26 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2009 Ja gram codziennie w NFS na moim 4850 z AAx4 i jakoś żyje ;) Kwestia taktowania CPU. Miałem 5870 przez dobę i płynność na nim w tych złych momentach jest większa. Poza tym stery 9.11 mają znacznie poprawić ten stan rzeczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 26 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2009 Ja gram codziennie w NFS na moim 4850 z AAx4 i jakoś żyje ;) Kwestia taktowania CPU. Miałem 5870 przez dobę i płynność na nim w tych złych momentach jest większa. Poza tym stery 9.11 mają znacznie poprawić ten stan rzeczy.Cat 9.11 nic nie zmieniają przy najmniej na serii 48xx. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimmy1 Opublikowano 26 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2009 Jakie mikroprzycięcia miałem dwie karty GTX295(one pcb) i nic takiego nie zauwarzyłem.W pewnym momencie miałem trzy karty GTX285 i dwie karty GTX295 posprzedawałem wszystkie ,zostawiłem sobie tylko jedną...........GTX'a295!Jak myślicie jeżeli byłby jakiekolwiek mikroprzycięcia jaka karte bym sobie zostawił??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 26 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2009 @jimmy1 a jak Ci się ta EVKA :wink: sprawuje? Masz spore porównanie, głównie chodzi mi o temp, ciepełko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimmy1 Opublikowano 26 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2009 (edytowane) Jeżeli chodzi temperatury są niższe od "starej kanapki" o kilka dobrych stopni.Karta jest też sporo chłodniejsza myślę że jest to dobre 15 stopni a przy tym co dziwne i najlepsze jest dużo cichsza!Jeszcze nie widziałem żeby przy ustawieniu wentyli na auto temperatura przekroczyła 68 stopni!(jedno GPU jest zawsze chłodniejsze o kilka stopni ,około 8)Wentyl na auto nigdy nie przekracza 55%.Przy 55% obrotów wentylatora karta jest lekko słyszalna.Żadnych mikroprzycięć nie ma i mam nadzieje że nigdy nie będzie.Z kartą nie miałem najmniejszych problemów nigdy. Edytowane 26 Października 2009 przez jimmy1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 27 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2009 (edytowane) Na dniach bede mial kanapke w nowej wersji takze porownam sobie stara do nowej ;) Edytowane 27 Października 2009 przez KUBA TM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...