wozaq Opublikowano 28 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2009 mikroprzycięcia przy SLI itp. to chyba tylko jacyś maniacy widzą, takie jest moje zdanie. ja prawie rok użytkuję już 2x 260 i nic takiego nie zauważyłem, teraz właśnie na 295 się przesiadam i też pewnie będzie ok, o 5870 myślałem, ale sam fakt, że to ATI mnie zniechęcił (no cóż...) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 28 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2009 To wygląda na to , że mało grasz lub grasz w te same gierki gdzie nie ma problemu. Problemy z sli/cf często pojawią się , co jakiś czas - w danym miejscu i levelu , a nie przez cały czas. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 31 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2009 Mam już 295 zamonotowane, razem z blokiem EK. Jednak pomimo że podobne do 2xGTX260 co miałem, to 240 shaderów na rdzeń i 55nm robią swoje. Wynik na szybko taki sobie: Ogólnie jestem zadowolony, mam lepiej niż było i więcej miejsca w obudowie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 1 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2009 Mam już 295 zamonotowane, razem z blokiem EK. Jednak pomimo że podobne do 2xGTX260 co miałem, to 240 shaderów na rdzeń i 55nm robią swoje. Wynik na szybko taki sobie: Ogólnie jestem zadowolony, mam lepiej niż było i więcej miejsca w obudowie ;) Wynik jak wynik ;) normalny ;) Dobij do 30k ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyclooxy Opublikowano 1 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2009 Pograj dwie godziny to będziesz miał czas na wyrobienie opinii. Wcale nie musi się cokolwiek dziać. No więc problem leży w wentylatorze karty graficznej, wyciągnąłem dziś i przedmuchałem ją. Pokręciłem trochę wentylatorkiem i ciężko chodzi, ale po zabawie nim rusza i kręci się swobodnie, ale jak obrócę kartę czy tam znów się nią pobawie to znowu wejdzie w stan gdzie ciężko chodzi, wygląda jakby łożysko było zatartę. No nic włączam komputer kręci się, ale wystartował z odgłosem obcierania po czym już normalnie się rozpędził, temperatury w 2d w granicach do 60 stopni w 3d do 80. Ok dziś musiałem zrobić formata bo poszedł jeden z dysków w raidzie i jade, wszystko zainstalowane, odpalam everesta dla kontroli temperatur procesorów graficznych, patrze, a tam po 78 stopni otwieram kompa wentylator stoi :angry: odpaliłem go z palca, ruszył - temperatura po chwili opanowana 59 stopni. Teraz rozumiem, że karta nadaję się by oddać ją na gwarancji. Czy jest szansa, że otrzymam od komputronika grafikę zastępczą ?? ps. Z góry przepraszam za błedy pisałem w locie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DARK666 Opublikowano 2 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2009 pewnie ze mozesz oddac na gwarancje, moze ci wymienia na wersje 1 pcb nawet huhu ja mialem wersje 2 pcb od MSI z wgranym Biosem od eVGA i wsio dzialalo jak trzeba, max 80 stopni przy maxymalnym obciazeniu. Dla mnie najlepsza karta graficzna jaka mialem do tej pory Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyclooxy Opublikowano 2 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2009 Dzwoniłem dziś do komputronika i czekać muszę od 2 do 3 tygodni, dostanę chyba na głowę bez sprzętu, chyba kupię kolejnego GTX'a 295. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killua Opublikowano 8 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2009 a spotkal sie juz moze ktos z gtx 295 z fabrycznym wodnym ? bo mnie troszku oglusza ten warkot z karty przy dluzszym 3d . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siloss Opublikowano 8 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2009 (edytowane) Ja miałem blok od EK nikiel-pleksi i musze przyznać, że bez tego ani rusz :) Chłodno, cichutko itd. Jak najbardziej polecam zwodowanie kanapki. Edytowane 8 Listopada 2009 przez Siloss Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyclooxy Opublikowano 8 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2009 ...a jak myślicie czy warto dla gtx 295 zmieniać płytę główną co by miała już pci-e 2.0 bo mój abit troszkę już mi się znudził. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 9 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2009 a spotkal sie juz moze ktos z gtx 295 z fabrycznym wodnym ? bo mnie troszku oglusza ten warkot z karty przy dluzszym 3d .Coś się znajdzie :wink: http://www.overclockers.co.uk/showproduct....amp;subcat=1324 http://www.overclockers.co.uk/showproduct....amp;subcat=1324 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 14 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2009 W 3D dostaje po 30 minutach czarny ekran, a potem spadek fps dokładnie o połowę. Mam najnowsze sterowniki 195. Możliwe że wyłącza się drugi rdzeń? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 15 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2009 Czy jest możliwość ( i jak to zrobić ) wyłączenia 1 rdzenia w 295 GTX w razie występowania problemów? Czy tak samo jak SLI, wystarczy ten tryb wyłączyć czy gdzieś indziej się to robi? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 15 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2009 (edytowane) Da rade: Poza tym w profilach gier można ustawić czy aplikacja ma korzystać w obu rdzeni czy tylko z jednego. Edytowane 15 Listopada 2009 przez poca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 16 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2009 Dzięki poca. W takim razie przy ewentualnych problemach z sli można dziabnąć jedno jajko i będzie po kłopocie. :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 16 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2009 Ja osobiście akurat nigdy się nie spotkałem z problemami powodowanymi przez SLi. Ewentualnie, po prostu nie działa i jest wykorzystywana jedna karta i tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 22 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2009 Czy Evga daje na swoje grafy jakąś gwarancję producenta, czy jest tylko gwara sklepowa? Szukałem na stronie Veracomp ( partner Evgi w Polsce ) ale nic nie znalazłem. :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 23 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2009 Czytaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 23 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2009 Czytaj Dzięki, czyli d..pa bo grafa jest używana ( i gwara nie przedłużona ) i zostaje tylko sklepowa. <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 23 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2009 Widzę, że stosunkowo długo czaisz się na nową grafikę, teraz to już na Fermi się doczekasz (może)... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 23 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2009 Spokojnie, coś kupię. :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 24 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2009 Lepiej tak niż potem "cholera, nie doczytałem" :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 27 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2009 Ha, no i mam, wcale długo nie szukałem. :razz: EVGA SSC 285 GTX: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 27 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2009 285... z czym do ludzi :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 27 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2009 285... z czym do ludzi :mrgreen: No nie no. :wink: Teraz styka, i tak jest o 100% mocniejsza od 8800 GTS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 29 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2009 <_< 1. To normalne że temp. dochodzi do 90C w niektórych gierkach i do tego hałasuje jak odkurzacz? 2. Taktowania stale mam 3d, nie schodzi na mniejsze takty. 3. Pod obciążeniem piszczy/syczy zasilacz. Mam się zacząć martwić? Niby zapas mocy jest, to czego wyje. :angry: Ogólnie jestem trochę rozczarowany, nie przeczę, wydajność jest spora, ale kultura pracy ( temp. i hałas ) + piszczący zasilacz ( na 8800 GTS nie hałasował ) moją radość z mocy ugasiły dosyć solidnie. :26: Wiedziałem że będzie głośniej i cieplej, ale to już trochę za dużo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 29 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2009 (edytowane) To nie zasilacz tylko pewnie karta , nie wiem jakie systemu używasz. Ale chyba wszystkie nowe stery mają zrąbane zarządzanie energii , musisz oblukać 191.07 i starsze. Poza tym sprawdzaj rivą jaki tryb działa , bo gpu-z często wymusza tryb 3d. Edytowane 29 Listopada 2009 przez sideband Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 29 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2009 System XP SP3, stery 190.38, takty sprawdzam programem EVGA Precision. Sprawdziłem także RT, cały czas 3D. A piszczenie to zdecydowanie od zasiłki. :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flood Opublikowano 29 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2009 <_< 1. To normalne że temp. dochodzi do 90C w niektórych gierkach i do tego hałasuje jak odkurzacz? 2. Taktowania stale mam 3d, nie schodzi na mniejsze takty. 3. Pod obciążeniem piszczy/syczy zasilacz. Mam się zacząć martwić? Niby zapas mocy jest, to czego wyje. :angry: Ogólnie jestem trochę rozczarowany, nie przeczę, wydajność jest spora, ale kultura pracy ( temp. i hałas ) + piszczący zasilacz ( na 8800 GTS nie hałasował ) moją radość z mocy ugasiły dosyć solidnie. :26: Wiedziałem że będzie głośniej i cieplej, ale to już trochę za dużo. Moja 285 od gigabyt'a nigdy nie dobiła do 90C, może kwestia wentylacji budy. Karta lekko skwierczy (cewki?), ale tylko w 3DMarku06, w gierkach to skwierczenie ustępuje. Nie powiem, że hałasuje - rodzinka śpi, a ja mogę grać :lol: BTW, moja zasiłka nie wyje pod obciążeniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 29 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2009 Buda jakoś tam jest wentylowana, także w tej kwestii chyba ok. Wydaje mi się, że przez te fabrycznie podkręcone zegary jest cieplej i głośniej niż w stockowej wersji 285. A zasiłka, no cóż, była cicho przy 8800 GTS, ale tutaj ma sporo więcej mocy do podania i pewnie z tego powodu piszczy. Przyszłościowo trzeba szukać jakiejś nie piszczącej zasiłki. BTW, tak właśnie wyglądają u mnie zmiany, co nie zrobię zawsze w coś się wpi.r.olę. :wisielec: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...