fuxmen Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Pewnego zimowego wieczoru siedziałem sobie przed kompem i patrzylem na temperatury w speedfanie. Myślę mam wiatraki wciągające. Zrobiłem tunel powietrzny(z poduszek wiadomo, że zimne powietrze idzie w dół więc nie musiałem się martwić, że woziębię cały pokój wszystko szło prosto do kompa) od drzwi balkonowych do dziury w obudowie gdzie są wciągające wiatraki. Na polu było z -10 st C :twisted: . I zaczęła się jazda. Na moim a1600(0.18) @ 1900 miałem przed zabiegiem 45 st c i w obudowie 29 st c. Po kilku minutach: http://fuxmen.w.interia.pl/1.jpg jak widać temperatura doszła do 25 na procu i w obudowie było 6 st C :twisted: :twisted: zostawiłem to na chwilę, ale jak poszedłem to ojciec zamknął po kilkunastu minutach i nie wiem ile było minimalnie w obudowie ale jak przyszłem to: http://fuxmen.w.interia.pl/2.jpg na procu 22 napewno było poniżej 20 st ale nie było mnie przy tym :? przy tych 6 st c miałem już stracha, że coś się skropli ale nic się nie stało. Co o tym myślicie? I czy jak w obudowie by było poniżej zera to czy by się coś stało. Bo jeżeli najpierw by schłodził a później włączył kompa to skropliło by się a jak cały czasz chodzi to powinno nabierząco wyparowywać? czy dobrze myślę. Jeżeli tak to zobaczymy następnej zimy :twisted: :twisted: -10 w budzie i 15 st na procu :twisted: Tak się skończyła ta historia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom666 Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Pewnego zimowego wieczoru siedziałem sobie przed kompem i patrzylem na temperatury w speedfanie. eh, a potem zaczyna sie moczenie w nocy, koszmary i konczy sie w psychiatryku;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2003 e atm w psychiatryku niby czemu bo lubie sobie pokombinować w kompie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nexus Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2003 fuxmen - jakbyś najechał kursorem myszy na temperature w speedfanie, to byś wiedział, jaką najniższą temp osiągnął twoj proc. program wyświetla " last: xx,x, min: max: xx,x, mean: xx,x ". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2003 ale ze mnie debilllllllll zapomniałem w ferworze walki z ojcem o tym niech to szlak ale poczekajcie do następnej zimy :() Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek198 Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Nie moge sie już doczekać !! Ale patrząc na kilmat to moze i to ci sie latem uda zrobić :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2003 wiesz wszytkojest możliwe, jak tylko zrobi się jeszcze raz mróż to drzwi na oścież i jazda, a jak się coś spali to gwara i nówka heheh, no może bez karty bo ją tak zmodowałem, że raczej by mi nie przyjeli i zasilaczu bo też z teka razem z obudową zjechany Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2003 heh nie jestes sam tez tak robiłem tyle ze na "polu" było -3 chyba i na tak podkrecinym procu jak w podpisi miałem 23 C a i poszedł mi wtedy na 2220 a wczesneij za cholere nei chciał a tem sie nei podnosiła ...nie ma jak windowc cooler tego nic nie przebije ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2003 zgadzam się z tobą, w zimie to tylko tak, jakbym mógł wbudować kommpa w ścianę i nadmuch z pola włączyć to byłby git Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The_Structor Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2003 qrde fajna sprawa....mozna tez teraz w nocy sprobowac temp. na pewno bedzie okolo 2-5 stopni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2003 no pewnie, że fajna jak się ma chłodzenie powietrzne może wstanę w nocy koło 2 i sprawdzę ale nie wiem czy dzisiaj bonie będę miał sił, w piątek poczekam do pierwszej w nocy i otwieram drzwi :) najwyżejh siorę zawieje :))) próbujcie i dzielcie się swoimi wynikami, moje znacie może ktoś będzie miał lepsze tak jak mówiłem miałem 6 st c tyle widziaałem a kto wie może było ponizej zera w budzie teraz tego nie będzie ale i tak jest spox pozatym jeden wiatrak wciągający coś wolno się kręci ten od kserokopiarki i nie wiem co mu jest jedzie na swoim prądzie znamieniowym 24 V przedtem wciągał jak szalony a teraz prawie wogóle, zostaje 9 cm wiatrak z przodu na dole bo ten był zboku na dole ale może to piatku pokonam ten problem no i żeby w nocy było zimno najlepiej poniżej zera :))))) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The_Structor Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2003 jak olo 2.00 bede na nogach to ci powiem =] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The_Structor Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2003 dzisiaj w rzeszowie bylo 10 stopni, nie wiem calkiem ok to 18 C wyglada :D oczywiscie konfig ten ktory w sigu, proc o/c i AC wsyztsko tak samo :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2003 spoko ja też miałem pewnie tyle ale mnie nie było ani sobie nie zapisałem :( ale jeszcze zawojuję ja miałem dzisiaj w nocy kolo 3 st c :) może jutro spróbuję, wyniosę kompa na balkon hehe i wtedy zobaczymy :))))) nie ma ujemnej temp, więc nie ma się co bać :)) hahaahah komp na balkonie, jeszcze pół roku temu nie myślałbym o taki czymś cały świeci jak ktoś zobaczy to będzie myślał, że to choinka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2003 ja na 0,5h wystawilem kompa na balkon przy -10 to bylo jakos kolo zera na cpu a jak przynioslem do domu to zasilacz mi sie spalil :) a wtedy poszel @512 :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2003 widać zapomniałeś o tym po takim zimowaniu na polu, jak przeeniosłeś go do domu gdzie jest różnica temperatur koło 30 st c to zaraz się woda skropliła i zwarcie i po zasiłce w lecie jak tem nie dochodzi do zera nie jest to już taki problem ale i tak po takim zabiegu to zostawiłbym go na jakąś godzinę, albo najlepiej do rana i dopiero włączył, żeby wszystka woda co się skropliła wyparowała więc: 1. balkon włącz 2. balkon wyłącz 3 dom odczekaj jakieś 1-2 godz lub więcej 4. dom włącz i pow3inno być lepiej update każdy powinien wiedzieć,że urządzenia elektroniczne po przebywaniu w zimnie można podłaćzyć w pomieszczeniu dopiero po odstaniu, bo momentalnie skrapla się woda i zwircie gotowe :( szkoda twojej zasiłki, ale teraz masz pewnie lepszą, no i proc szedł o 12 mhz więcej :) tylko szkoda, ze nie ma do tego jakiejś dokumentacji tzn. screenshota jakiegoś programu no to wtedy było cool Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2003 dzisiaj testowałem ale tem za duża jest dopiero 10 ale to wielki piątek wiec muszę się zmywać bo stary drze mordę jutro spróbuje o 12 w nocy oto wynik http://fuxmen.w.interia.pl/rekord3.jpg cienko ale narazie tyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2003 nic szczegolnego ja kiedys na podkreonym procu do 2200 mhz miałem 25 C na ac ale wtedy było zimno pamietam ....a talk to dzisja odkreciłem proca ..dałem mu 1,5 v zamiast 1.6v i z zamknieta buda i na zwolnionym wentylku mam 32 C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2003 tak ale ty masz 0,13 a ja ma 0,18 podkręcony od 300+ więc sam wywnioskuj a wentylator to mam taki cienki jak mocz pajonka The_Structor-> jak dajeszna pole to włączasz wiatraki z zamkniętą budą czy nie włączasz wiatraków i otwierasz budę bo chyba lepiej by było jak by otwarł budę i nie właćzał wiatraków i jeszcze by wiało jak cholerana polu to wtedy by było lepiej dzisiaj w nocy to spróbuję update dzisiaj koło 10 daje kompa na pole otwieram budę i jadę ile wlezie, będę siedział az nie usnę, albo nie zamarznę w pokoju :twisted: :twisted: muszę tylko kable w drzwicha przytrzasnąć dobrze i może wytrzymam żeby było koło zera i wiatr to by bylo zajj... :twisted: :twisted: ciekawy jestem czy da sie tak zrobić na wc tzn. mieć na procu koło zera :twisted: :?: :?: no bo jak w zimie wywalić nagrzewnicę za okno i borygo do niej to by może było próbował ktoś tak :?: czy to jest niebezpieczne bo np taka zimna woda powoduje skrapalanie na węzach wody i kap i po płycie?? ciekawy jestem muszę zejść na procu ponizej 15 st c ale to raczej tylko w zimie bo przy tem 10 st c na polu to nie możliwe raczej ale poczekamy do zimy, wtedy może coś na jesień lepszego wpadnie jakiś athlonek 2600+ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2003 no to mam wyniki ale słąbe bo na polu 10 st c więcej chyba się nie da tgo lata rano było 5 st c ale nie chciało mi sie siedzieć do 2 w nocy żeby spadała temperatura oto wynik(aczkolwiek słaby no ale na takim procu i lewym wiatraku nie taki zły) http://fuxmen.w.interia.pl/rekord4.jpg trzeba poczekać do zimy chyba bo nic więcej nie zdziałam ::))) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...