MuStaFaa Opublikowano 11 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2008 (edytowane) Witam, Przymierzam sie do zamontowana WC i dlatego mam pytanie czy taki obieg jak z fotki ponizej jest poprawny? Swiftech Apogee GTX Swiftech MCW60-R Black Water O-Tank 170 Chłodnica jakas tam 2x120 Coolriver 2 /Black Water Silent Pump (tymczasowo) węże 8/11 szybko złączki 8/11 gwint 1/4 Konfiguracja kompa jak z podpisu na dole pompka -> CPU -> GPU - > Chłodnica -> Rez Czekam na wasze opinie i uwagi dotyczące prokejktu. Byc moze ktos bedzie mial lepszy pomysl ;) Dzieki i pozdr. Edytowane 11 Października 2008 przez AveMartin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 11 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2008 Jedno ale chłodnica odwrotnie i będzie gut Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janekk Opublikowano 11 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2008 I mogłeś zmniejszyć nieco foto, bo nie każdy ma łącza min. 1mb. A wc fajne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Celin Opublikowano 11 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2008 (edytowane) dokładnie jak Arni podał, chłodnica odwrotnie i wtedy bym zmienił kolejność klocków na: chłodnica > CPU > rez > pompka > GPU > chłodnica. dodatkowo zastanowiłbym się (koniecznie trzeba sprawdzić namacalnie) czy rez można zamocować na ściance do której mocujesz mobo. Edytowane 11 Października 2008 przez Celin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba84_2005 Opublikowano 12 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2008 Ja bym wpakował chłodnicę pod sufit :wink: miałem tą samą obudowę i wchodzi spokojnie BWA 2x120 + na niej 2 wentyle z tym, że wentylatory nad blachą a chłodnica w obudowie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Subvoice Opublikowano 13 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2008 (edytowane) A nie prościej odnitować koszyk na dyski i umieścić chłodnicę na jego miejscu? O ile się tam zmieści. Poza tym zamieniłbym połączenia na procesorze - węże nie będą się krzyżować. Edytowane 13 Października 2008 przez Subvoice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MuStaFaa Opublikowano 13 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2008 (edytowane) Dzieki za wasze sugestiee. No wiec wczoraj mialem chwilke wolnego czasu i postanowilem pobawic sie WC. I teraz tak... Zrobilem takie połaczenie Pompka -> GPU - > Chłodnica - > CPU -> Rez - > Pompka. Chłodnica na zewnatrz budy we/wy do góry. Wstępnie temperatury były strasznie wysokie ( idle: GPU 59 a CPU 40) dodatkowo w wezach płyneła ciepła woda. Wiec zafundowalem chłodnicy terapie wstrząsową ;) i temperaturki pospadały (idle: GPU 47 a CPU 30). Ponieważ nie mam jeszcze radiatorkow na pamieciach od grafy potraktowlem orthosem jedynie proca i w stresie osiagnal 45 stopni. Wydaje mi sie ze jest to nienajgorszy wynik. Ciekaw jestem jeszcze jaka temp osiagnie grafa pod obciazeniem. Fotki dodam wieczorkiem. Edytowane 13 Października 2008 przez AveMartin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MuStaFaa Opublikowano 19 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2008 No wiec udało mi się wrzucić jakieś fotki. Ogólnie wygląda to tak, jeśli macie jakieś uwagi to walcie śmiało jestem otwarty na propozycje. Co do temperatur to na procku w spoczynku mam 30 stopni a na grafie jakieś 36-37. Stres odpowiednio 45 CPU i 45 GPU. Uważam ze nie jest najgorzej. Ze starego wentylatora 120 zrobiłem dystans aby chłodnica nie przylegała bezpośrednio do obudowy. W niedługim czasie zamierzam odwrócić chłodnicę tak aby we/wy było u góry, przyciąć wąż miedzy rezem a pompką oraz wymienić płyn na jakiś inny kolor bo ten doprowadza mnie do szału :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek46op Opublikowano 19 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2008 Przynajmniej jak kiedyś będe WC składał (plany prysły.... :() nie będę musiał obudowy zmieniać :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MuStaFaa Opublikowano 19 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2008 Ogolnie obudowa nie jest zla ale jak dla mnie tyćkę za mała. W planach mam zakup CM HAF-932 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Celin Opublikowano 19 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2008 oj tak plyn do wymiany, az razi :) no chyba ze ktos lubi ... rezu nie da lepiej zamontowac? moze jakis katownik zamocowany do koszyka napedow i rez do srodka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MuStaFaa Opublikowano 19 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2008 ten plyn mial byc czerowny w ostecznosci pomaranczowy a jest ROZOWY !! ;/ zastanowie sie jak moznabyloby zamontowac rezik w zatoczkach. Narazie musi tak zostac poki nie przyjdzie nowa grafa. W planach mam zmiane bloku i pompki na swiftecha albo na laing-a. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Celin Opublikowano 19 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2008 (edytowane) zastanowie sie jak moznabyloby zamontowac rezik w zatoczkach. dwa katownili w kształcie litery L, z tego co widze na krańcu koszyka masz w pionie kolumne otworow, przykrecasz kątowniki do dwóch z nich, potem do kątowników przykrecasz uchwyty resa i masz :) Edytowane 19 Października 2008 przez Celin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MuStaFaa Opublikowano 19 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2008 nie chce byc innaczej :) jak bede mial chwilke to postaram sie cos takiego wlasnie zrobic. OT: Jest moze ktos chetny, kto chcialby sprzedac bloczek FC na 280GTX-a ? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...