Skocz do zawartości
BLANTMEN

Oprawki do okularów

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. mam takie pytanie - czy ktoś nie orientuje się ile mniej więcej mogą kosztować oprawki do okularów, które nie posiadają tych ramek wokół szkieł, tylko same noski i "zauszniki" (nie wiem jak to się profesjonalnie nazywa). Mam zamiar sobie takie sprawić tylko cholera nie wiem ile kasy na to wydam :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zależy czy chcesz firmowe - czy też nie

Firmowe, tytanowe, super zajebiste :) firmy Sillouette (sam mam własnie takie) - kosztuja okolo 700-1000 zl (zalezy od sklepu - generalnie te same oprawki moga kosztowac 700 zl (optyk Oko, Wroclaw) lub 1100 (optyk w koronie, Wroclaw)) - do tego "szkla" plastiki z antyrefleksem - 180 zl lub plastiki Air Wear 360 zl (takie chce sobie kupic) - ponoc airwear sa niezniszczalne. oprawki waza 3 gramy (jedne z najlzejszych na swiecie)

Sa tez tanie podroby ze stali kosztujace 100-120 zl (komfort noszenia jest zaden) - pomiedzy tymi a sillouette znajdziesz oprawki innych producentow (lecz zadne z sillouette sie nie umywaja :wink: )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kurcze - szukalem na necie zdjec sillouette - i .... prawie nic :(

Po prostu musisz pochodzic i poszukac - niewiele sklepow je ma (bo cena jest wysoka), w innych mowia ze nie maja sillouette ale maja podobne (i tu np baba wyciaga jakis shit stalowy)

ja sie za swoimi nachodzilem :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

znalazłem :)

firma to silhouette

http://www.silhouette.com/en/products/high.../index.asp?id=1

ja mam coś takiego, tylko bardziej kwadratowe szkła (takie jak w modelu wyżej):

http://www.silhouette.com/en/products/high.../index.asp?id=1

zajebiście podoba mi się to, że nie mają żadnych "zawiasów" :)

gorąco polecam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

takie co zmieniaja kolor oczu kosztuja chyba 300 za pare na rok.

nie jest to duzo ale roczne szkla to makabra..... nieraz uszkodzilem

szklo pazurem albo cos.... za duza strata. a tak masz miesieczne

zawsze swieze i komfortowe za 25 zeta johnsony. mi b odpowiadaja...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko wez nie zamawiaj oprawek..szkiel>okularow w czyms takim jak visionexpress...oni tam odwalaja to byle szybciej...tylko w malym porzadnym zakladzie

Ja mam szkła z VisionExpress, i nie narzekam na obsługe, raz dostałem śnieżką to mi sie całe powyginały i w końcu złamały, a w VisionExpress bez jakichkolwiek problemów dostałem takie nowe tylko musiałem kilka dni czekać aż sprowadzą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja dalem trzysta zeta za takowe okularki pol roku temu. Ale to lacznie, bo jeszcze szkla "mineralne" czy jak to sie nazywa, i powloka AR.

A same oprawki ponad 100 zeta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przed chwila przyjechala do mnie siostra z Niemiec.

Mowie do niej, ze ma fajne oprawki, a ta do mnie zebym zobaczyl z boku napis. A tam GUCCI! Pytam ile kosztowaly, a ona ze 350 EURO. Same oprawki!!!! Ja sie pytam czy na glowe nie upadla, a ona do mnie, ze koles w salonie proponowal jej za 500 EURO :D

Inny swiat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oka wkońcu kupiłem. Zapłaciłem niecałe 400 złoty, za szkła (plastikowe, utwardzane + antyreflex) i oprawki a do tego bardzo leciutkie.

Tak się prezentują bez głowy :P

http://picserver.student.utwente.nl/getpicture.php?id=113430

A tak z głową :P

http://picserver.student.utwente.nl/getpicture.php?id=113429

Proszę się nie śmiać z wyrazu twarzy :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To taQ poza tematem :) .... :

pocahontas: czy ta fotka byUa robiona moze cyfrufkom ?? jeśli tak to ciekawy jestem jakie ma parametry i ile kosztowaUa ... bo teraz poluja na jakiśaparaciek ale nie wiem jeszcze dokłądnie co i jak ... :) thX z góry

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi