BLANTMEN Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Witam. mam takie pytanie - czy ktoś nie orientuje się ile mniej więcej mogą kosztować oprawki do okularów, które nie posiadają tych ramek wokół szkieł, tylko same noski i "zauszniki" (nie wiem jak to się profesjonalnie nazywa). Mam zamiar sobie takie sprawić tylko cholera nie wiem ile kasy na to wydam :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Poszukaj na http://www.visionexpress.pl PS. ja mam okulary takie z "ramkami wokół szkieł", szkła z anty-reflezem , filtrem do komputera takie co nie parują kosztują 500zł a oprawki (takie lepsze) drugie 500 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2003 zależy czy chcesz firmowe - czy też nie Firmowe, tytanowe, super zajebiste :) firmy Sillouette (sam mam własnie takie) - kosztuja okolo 700-1000 zl (zalezy od sklepu - generalnie te same oprawki moga kosztowac 700 zl (optyk Oko, Wroclaw) lub 1100 (optyk w koronie, Wroclaw)) - do tego "szkla" plastiki z antyrefleksem - 180 zl lub plastiki Air Wear 360 zl (takie chce sobie kupic) - ponoc airwear sa niezniszczalne. oprawki waza 3 gramy (jedne z najlzejszych na swiecie) Sa tez tanie podroby ze stali kosztujace 100-120 zl (komfort noszenia jest zaden) - pomiedzy tymi a sillouette znajdziesz oprawki innych producentow (lecz zadne z sillouette sie nie umywaja :wink: ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2003 No to się mamusia nie ucieszy :P Co prawda ja mam teraz oprawki które kosztowały 450 zł. ale są jush zniszczone :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2003 na te moje sillouetki - odkladalem prawie rok czasu, az do momentu gdy mialem pieniadze. Cieszylem sie z nich jak dziecko - bardziej niz z 4 ti 4200 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Zapodajcie jakieś zdjęcie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aziz Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Tylko wez nie zamawiaj oprawek..szkiel>okularow w czyms takim jak visionexpress...oni tam odwalaja to byle szybciej...tylko w malym porzadnym zakladzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2003 kurcze - szukalem na necie zdjec sillouette - i .... prawie nic :( Po prostu musisz pochodzic i poszukac - niewiele sklepow je ma (bo cena jest wysoka), w innych mowia ze nie maja sillouette ale maja podobne (i tu np baba wyciaga jakis shit stalowy) ja sie za swoimi nachodzilem :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Tylko wez nie zamawiaj oprawek..szkiel>okularow w czyms takim jak visionexpress...oni tam odwalaja to byle szybciej...tylko w malym porzadnym zakladzieNapewno tam nie zamówie, bo pójde do zakładu który jest niedaleko mnie :P 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2003 znalazłem :) firma to silhouette http://www.silhouette.com/en/products/high.../index.asp?id=1 ja mam coś takiego, tylko bardziej kwadratowe szkła (takie jak w modelu wyżej): http://www.silhouette.com/en/products/high.../index.asp?id=1 zajebiście podoba mi się to, że nie mają żadnych "zawiasów" :) gorąco polecam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2003 No właśnie w takim typie oprawki chcę sobie qpić 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArthJ Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2003 ja nosilem okulary - mam -1,5 ale po tym jak zgubilem po pijaku 3 pary po 1500 przestawilem sie na szkla. wg mnie sa duzo bardziej wygodne. probowales Blantmen? Jak nie to polecam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Jeśli szkła kontaktowe to tylko takie, które zmienią mój kolor oczu :P W sumie mógłbym nosić szkla, ale nie umiem sobie siebie wyobrazić bez okularów :? Przyzwyczaiłem się do nich :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArthJ Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2003 takie co zmieniaja kolor oczu kosztuja chyba 300 za pare na rok. nie jest to duzo ale roczne szkla to makabra..... nieraz uszkodzilem szklo pazurem albo cos.... za duza strata. a tak masz miesieczne zawsze swieze i komfortowe za 25 zeta johnsony. mi b odpowiadaja... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Tylko wez nie zamawiaj oprawek..szkiel>okularow w czyms takim jak visionexpress...oni tam odwalaja to byle szybciej...tylko w malym porzadnym zakladzieJa mam szkła z VisionExpress, i nie narzekam na obsługe, raz dostałem śnieżką to mi sie całe powyginały i w końcu złamały, a w VisionExpress bez jakichkolwiek problemów dostałem takie nowe tylko musiałem kilka dni czekać aż sprowadzą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Ja dalem trzysta zeta za takowe okularki pol roku temu. Ale to lacznie, bo jeszcze szkla "mineralne" czy jak to sie nazywa, i powloka AR. A same oprawki ponad 100 zeta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2003 no bez przesady . to nie jest informator turystyczny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popixs Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2003 okulistyczny ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2003 okultystyczny :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2003 okultystyczny :):lol: A co do oprawek - jak zakupie to zapodam info za ile kupiłem i wrzuce zdjęcie 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 16 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2003 Ja mam takie, tanie, ładne (jeśli pasuje do ryja) i lekkie. Polecam PS. Trochę są krzywe :roll: , ale wina leży tylko w Finlandzkiej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblade3 Opublikowano 16 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2003 ja ci powiem bo kupowalem jakies 2 tyg temu wiec za oprawki (znaczy za ich fragmenty) 120-200zl po 80 za szklo (i ewentualnie 8 za filtr komputerowy tak jak ja) wiec tanio nie bedzie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 16 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2003 pocahontas: mam podobne tyle tylko ze "metal" mam tez na dole szkla Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 16 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2003 pocahontas: mam podobne tyle tylko ze "metal" mam tez na dole szkla Metal czyli srebrne? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Opublikowano 16 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2003 Kontakty Johnsona robią.... noszę je cały dzień od kilku lat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 16 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2003 Przed chwila przyjechala do mnie siostra z Niemiec. Mowie do niej, ze ma fajne oprawki, a ta do mnie zebym zobaczyl z boku napis. A tam GUCCI! Pytam ile kosztowaly, a ona ze 350 EURO. Same oprawki!!!! Ja sie pytam czy na glowe nie upadla, a ona do mnie, ze koles w salonie proponowal jej za 500 EURO :D Inny swiat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 8 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2003 Oka wkońcu kupiłem. Zapłaciłem niecałe 400 złoty, za szkła (plastikowe, utwardzane + antyreflex) i oprawki a do tego bardzo leciutkie. Tak się prezentują bez głowy :P http://picserver.student.utwente.nl/getpicture.php?id=113430 A tak z głową :P http://picserver.student.utwente.nl/getpicture.php?id=113429 Proszę się nie śmiać z wyrazu twarzy :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yurii Opublikowano 8 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2003 To taQ poza tematem :) .... : pocahontas: czy ta fotka byUa robiona moze cyfrufkom ?? jeśli tak to ciekawy jestem jakie ma parametry i ile kosztowaUa ... bo teraz poluja na jakiśaparaciek ale nie wiem jeszcze dokłądnie co i jak ... :) thX z góry Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 8 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2003 Kolczyk w uchu ... bleeee Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 8 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2003 Kolczyk w uchu ... bleeeeCo ci do mojego kolczyka :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...