Skocz do zawartości
oicw

Vista Nie Wykrywa Pendrive,ani..nie Chce Odtworzyć Cd

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Mój znajomy zrobił "świetny" zakup, kupując chaszcza w media marktcie wraz z zainstalowaną vistą.Teraz ja mam mały problem z tym cholerstwem.Otóż kiedy podpinam pendrive(Kingstone DT),w Mój Komputer jest widoczny napęd przenośny,lecz kiedy chcę otworzyć,wywala jakiś komunikat,że został zablokowany przez jakie g***wno z visty.(przepraszam,za takie lakoniczne informacje,ale nie pamiętam treści tego komunikatu).

Tak samo,kiedy włożyłem płytę cd do napędu-wywaliło komunikat ,że niemoże być odtworzona z tego konta (coś w tym sensie bynajmniej).W systemie jest tylko jedno konto,gdyż tylko jedna osoba korzysta z tego systemu.

Gdyby ktoś w Was wiedział jak rozwiązać te bezsensowności,które robi ten pseudosystem-prosiłbym o pomoc.

I teraz jeszcze trochę offtopowo.Przestrzegam wszystkich przed kupowaniem komputerów w hipermarketach.To coś,które ma w opisie ,że "świetnie się nadaje do gier",ma GF 8400GS....oczywiście zasilacz to standartowo-jakaś chińszczyzna No-name.Panel maskujący do napędu jest tak fantastycznie zrobiony,że aby wysunąć tackę,trzeba z całej siły przyciskać głęboko przycisk przez co najmniej 3 sekundy.Efekt? bolący palec po zaledwie kilku próbach wysunięcia tacki.Pł. główna-jakaś MSI(jaka?-jeszcze nie wiem,sprawdzę może przy okazji).No i oczywiscie musieli wp**rzyć plomby na obudowie-tak ,że już nic nie można zrobić.

Z góry dziękuję za pomoc.Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wróc ja ksie dowiesz jaki dokłądnie jest problem i co to za komunikaty bo tu nikt zgadywal nie bedzie.

I jak przestrzegasz kogos przed PC z hipermarketu to najpierw zobacz jakie są to PC bo mozna kupic i bez problemu i PC z GF8800 i Quadem...

Problem plomb praktycznie tez nie istnieje, bo one są tylko z jednego powodu i mozna je samemu usunąc...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi