Skocz do zawartości
lecter66100

Vista Po Reinstallu Nie Widzi Czesci Partycji.

Rekomendowane odpowiedzi

Siemanko, zreinstalowalem viste, mialem trzy partycje

c - vista 30gb

d - dane 30

e - dane 240 chyba

w instalatorze visty elegancko wykryl 3 partycje, wyswietlil ze brak miejsca na c zeby instalowac, czyli wszystko dobrze, zformatowalem tylko ta partycje reszta nie ruszona, zainstalowalem drugi raz viste, wchodze dziala, wyświetla tylko

jedna partycje, ta systemowa, jej rozmiar sie zgadza, ale co z reszta dysku???

sprawdzilem testdiskiem ale zamiast utworzyc mi raport on wyswietla ze 'no hard disk detected', to samo mam podczas wlaczania systemu ale potem vista bootoje, bios widzi dysk. (podlaczony przez sata) Aha, w menedzerze wyswielta mi hdd ATA, wydaje mi sie ze wczesniej podpisywal SATA?

(z ta wykrywalnoscia mialem tez przed reinstalem takze to nie wina tego bo wsio dzialalo)

Czy da sie przywrocic te dwie partycje KONIECZNIE z danymi?

zdrowie. ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a moze wystarczy literke przypisać??

a jak to zrobić? :oops:

btw, to wyglada tak w 'narzedziach administracyjnych'

Dołączona grafika

a tak w exploratorze

Dołączona grafika

wszystkie sa na ntfs.

a i dlaczego wyświetla tam 100% wolnego, jak te partycje nie byly wogole ruszane formatowane nic, ruszana byla tylko systemowa? tam powinno byc ze 60 gb zajete :cry:

zainstalowalem i raid i sata stery, dalej nie wyswietla partycji.

tylko jak oznaczyc te partycje, czym jak w 'narzedziach..' nie mam mozliwosci (1 obrazek) ? :razz:

zdrowie.

Edytowane przez lecter66100

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do tego, że wszystkie są na ntfs to się mylisz ja tam widzę tylko C: . Najpierw usuń te dwa woluminy, później powinieneś mieć aktywna opcje "Nowy wolumin prosty...", poprzez którą określasz ile ma mieć MB, jak ma być sformatowana i jaką ma mieć literkę. Powinno pomóc.

Edytowane przez carek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do tego, że wszystkie są na ntfs to się mylisz ja tam widzę tylko C: . Najpierw usuń te dwa woluminy, później powinieneś mieć aktywna opcje "Nowy wolumin prosty...", poprzez którą określasz ile ma mieć MB, jak ma być sformatowana i jaką ma mieć literkę. Powinno pomóc.

wszystkie trzy sa w NTFS na 100%, sam je formatowalem kiedys na ntfs, codziennie zreszta to widzialem we wlasciwosciach tych partycji.

co do usuniecia to odpada bo chce koniecznie zachowac wszystkie dane, naprawde jakby to wszystko poszlo sie j***c to wogole nie przyjmuje tego do wiadomosci. :sad:

zdrowie.

moze jest program ktory przypisze im litere i beda znow do uzytku?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi