lecter66100 Opublikowano 12 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2008 Siemanko, zreinstalowalem viste, mialem trzy partycje c - vista 30gb d - dane 30 e - dane 240 chyba w instalatorze visty elegancko wykryl 3 partycje, wyswietlil ze brak miejsca na c zeby instalowac, czyli wszystko dobrze, zformatowalem tylko ta partycje reszta nie ruszona, zainstalowalem drugi raz viste, wchodze dziala, wyświetla tylko jedna partycje, ta systemowa, jej rozmiar sie zgadza, ale co z reszta dysku??? sprawdzilem testdiskiem ale zamiast utworzyc mi raport on wyswietla ze 'no hard disk detected', to samo mam podczas wlaczania systemu ale potem vista bootoje, bios widzi dysk. (podlaczony przez sata) Aha, w menedzerze wyswielta mi hdd ATA, wydaje mi sie ze wczesniej podpisywal SATA? (z ta wykrywalnoscia mialem tez przed reinstalem takze to nie wina tego bo wsio dzialalo) Czy da sie przywrocic te dwie partycje KONIECZNIE z danymi? zdrowie. ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreek Opublikowano 14 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2008 a moze wystarczy literke przypisać?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lecter66100 Opublikowano 15 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2008 (edytowane) a moze wystarczy literke przypisać?? a jak to zrobić? :oops: btw, to wyglada tak w 'narzedziach administracyjnych' a tak w exploratorze wszystkie sa na ntfs. a i dlaczego wyświetla tam 100% wolnego, jak te partycje nie byly wogole ruszane formatowane nic, ruszana byla tylko systemowa? tam powinno byc ze 60 gb zajete :cry: zainstalowalem i raid i sata stery, dalej nie wyswietla partycji. tylko jak oznaczyc te partycje, czym jak w 'narzedziach..' nie mam mozliwosci (1 obrazek) ? :razz: zdrowie. Edytowane 15 Października 2008 przez lecter66100 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carek Opublikowano 15 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2008 (edytowane) Co do tego, że wszystkie są na ntfs to się mylisz ja tam widzę tylko C: . Najpierw usuń te dwa woluminy, później powinieneś mieć aktywna opcje "Nowy wolumin prosty...", poprzez którą określasz ile ma mieć MB, jak ma być sformatowana i jaką ma mieć literkę. Powinno pomóc. Edytowane 15 Października 2008 przez carek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lecter66100 Opublikowano 16 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2008 Co do tego, że wszystkie są na ntfs to się mylisz ja tam widzę tylko C: . Najpierw usuń te dwa woluminy, później powinieneś mieć aktywna opcje "Nowy wolumin prosty...", poprzez którą określasz ile ma mieć MB, jak ma być sformatowana i jaką ma mieć literkę. Powinno pomóc.wszystkie trzy sa w NTFS na 100%, sam je formatowalem kiedys na ntfs, codziennie zreszta to widzialem we wlasciwosciach tych partycji. co do usuniecia to odpada bo chce koniecznie zachowac wszystkie dane, naprawde jakby to wszystko poszlo sie j***c to wogole nie przyjmuje tego do wiadomosci. :sad: zdrowie. moze jest program ktory przypisze im litere i beda znow do uzytku? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lecter66100 Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2008 W*******m sie, usunalem wszystko i zrobilem na nowo, dane poszly do lamusa, ale juz nic nie dzialalo, nawet partition magic. ;p zdrowie. EOT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2008 pospieszyles sie, niestety. mialem podobno sytuacje. z pomoca przyszedl mi partition recovery. odzyskal partycje, ktorych nie widzialy inne progsy. a je wiedzialem, ze ona sa na dysku :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lecter66100 Opublikowano 12 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2008 fuck :P ale dzieki, przyda sie na nastepny raz ;p zdrowie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...