Skocz do zawartości
zaplutek

Mala Rozbudowa

Rekomendowane odpowiedzi

witam zbliża sie wysyp gier Pro Evolution Soccer , Far Cry 2 , GTA ... i w zwiazku z tym chcialbym rozbudowac kompa bo moj raczej juz nie da rady wiec chcialbym cos zmienic zaczełem przegladac karty ale jest ich tak duzo ze naprawde trudno cos wybrac patrze na geforcy 9800 i 8800 cena jakies 400- 500 plus zasilacz do tego jakis rozsadny bede kupowac w angli wiec cena bedzie nizsza . Mam 2 GB ramu czy to wystarczy bo ram to tani wiec moge dokupic . Dziekuje za pomoc z gory .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisz jaki masz ten zasilacz.

Co do karty to w cenie 400-500 zł zdecydowanie najlepszy jest Radeon 4850.

Co do RAM'u to rzeczywiście można by dokupić drugie 2GB, chociaż nie jest to tak istotne jak GPU (warunkiem jest posiadanie Windowsa XP, pod Vistą 4GB raczej są standardem ;))

Edytowane przez Matthaios84

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnie moj brat kupowal nowy komputer osttanio i mu w sklepie odradzili radeony ze sa slabsze itp

Zasilacz kupie nowy napewno moj jest slaby

Ram mam w dualu

Mam win xp oczywiscie

Mam obecnie GF 8600 Czy jak kupie tego lepszego poczuje spora roznice ?:)

ta moze byc ?

http://www.amazon.co.uk/SAPPHIRE-TECHNOLOG...4070&sr=8-1

Edytowane przez zaplutek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnie moj brat kupowal nowy komputer osttanio i mu w sklepie odradzili radeony ze sa slabsze itp

jak w piatek przynioslem zwrocic feela3 400w, bo mobo nie wstawala, to sprzedawca chcial mi wmowic, ze moze zle podlaczylem, bo przeciez modecomy sie nie psuja (sic!), jak sam podlaczyl od razu dal mi inna sztuke na wymiane, uchachany, ze zgodzilem sie na mc350, mi to bylo na reke, bo mi 30zl oddal, a zasilacz smiga w komputerze brata...

wniosek: nie zaciagac opinii od ludzi, ktorym zalezy, by crap uplynnic ^_^

wymieniony radoslaw zjada twojego obecnego gfa zanim sie jeszcze wlaczy :lol2:

ja 3tygodnie temu sie przesiadlem z 7900 na 4850 i odczulem mocnego kopa!

zasilacz bierz amacroxa warriora

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ta karta podana przeze mnie wyzej czym sie rozni od takich samych 4850 tyle ze o wiele drozszych ?

Np od tej . ? jest jakas roznica ?

http://www.pcworld.co.uk/martprd/store/pcw...&sku=257084

albo GF

http://www.pcworld.co.uk/martprd/store/pcw...&sku=976241

Edytowane przez zaplutek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie porównujmy HD4850 do 98gt bo to bez sensu , bezpośrednim konkurentem ze stajni nV dla w/w radka jest 98gtx/gtx+ , który uzyskuje bardzo zbliżone wyniki w testach jednak jest trochę droższy. 98gt będzie miało konkurenta jak pojawi się HD4830

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poczytalem co mi napisaliscie poprzegladalem neta i radeon 4850 zdecydowanie lepsza inwestycja od gf dzieki za pomoc tylko czytajac wszytsko niewiem czy niemam za slabego procesora : AMD ATHLON 64 dual core 4000 + moze bcy do tej karty ??

Prosze o odpowiedz czy karta nadaje sie do tego procka , z gory dziekuje

Edytowane przez zaplutek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi