Skocz do zawartości
Konrad_PL

Ilość Ramu Na Ibm Netvista

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Nie wiem czy to dobry dział na takie pytanie, ale jak ten nie jest dobry, to ja nie wiem gdzie miałbym pisać.

Mam płytę główną IBM Netvista, wg. Everestu model 6568PAG, chociaż do tych Everestowych danych to ja wolę podchodzić z dystansem (jak on potrafi mi obudowę określić...). I mam pytanie-ile RAMu obsługuje ta płyta? Nigdzie w sieci nie znalazłem żadnych danych nt. tej płyty, a instrukcji nie mam.

Z góry dziękuję i pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze znalazłem tylko sklepy na zamowienie z tą płytą, najlepszym sposobem będzie wybranie się z kompem do sklepu komputerowego...tylko skolei to jest po Pentium III i z ramami może być problem. Powiedz jaki masz obecnie konfig na tej płytce?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Procesor-Celeron (1.1GHz, na jądrze Coppermine'a)

RAM-256mb (2x128mb), Kingstona 133ki

Grafika-Hi-Tech ATI Radeon 9000 (128mb, kręcona) i Tseng ET6000 (2mb)

HDD-WD, nie pamiętam jaki model, 80GB.

I do tego Creative Live! 5.1 i jakaś IBMowska bodajże sieciówka.

Ogólnie trudno cokolwiek znaleźć, ponieważ to stara płyta, typowo biurowa i wszystko co się tyczy tej płyty to tylko aukcje lub strony sklepów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak to IMB to ze zwykłym ramem może być problem w tym kompie .

Po pierwsze wejdzie tam tylko SDR-RAM , i chyba tylko specjalnie robione pod IBM .

Tego nie opłaca się kupować w normalnym sklepie bo przepłacisz i to drogo , szukaj na allegro lub w komisach komputerowych .

Zobacz może uda ci się sprzedać te 2 moduły i kupić 2x256 lub 1 x512 MB

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi