Konrad_PL Opublikowano 12 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2008 Witam. Nie wiem czy to dobry dział na takie pytanie, ale jak ten nie jest dobry, to ja nie wiem gdzie miałbym pisać. Mam płytę główną IBM Netvista, wg. Everestu model 6568PAG, chociaż do tych Everestowych danych to ja wolę podchodzić z dystansem (jak on potrafi mi obudowę określić...). I mam pytanie-ile RAMu obsługuje ta płyta? Nigdzie w sieci nie znalazłem żadnych danych nt. tej płyty, a instrukcji nie mam. Z góry dziękuję i pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neho Opublikowano 12 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2008 Kurcze znalazłem tylko sklepy na zamowienie z tą płytą, najlepszym sposobem będzie wybranie się z kompem do sklepu komputerowego...tylko skolei to jest po Pentium III i z ramami może być problem. Powiedz jaki masz obecnie konfig na tej płytce? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_PL Opublikowano 12 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2008 Procesor-Celeron (1.1GHz, na jądrze Coppermine'a) RAM-256mb (2x128mb), Kingstona 133ki Grafika-Hi-Tech ATI Radeon 9000 (128mb, kręcona) i Tseng ET6000 (2mb) HDD-WD, nie pamiętam jaki model, 80GB. I do tego Creative Live! 5.1 i jakaś IBMowska bodajże sieciówka. Ogólnie trudno cokolwiek znaleźć, ponieważ to stara płyta, typowo biurowa i wszystko co się tyczy tej płyty to tylko aukcje lub strony sklepów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deadfrog Opublikowano 12 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2008 Do 512MB bo na i815. http://www-307.ibm.com/pc/support/site.wss...ocid=MIGR-50715 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_PL Opublikowano 12 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2008 Dzięki, jutro przejdę się do sklepu na zakupy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 19 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2008 Jak to IMB to ze zwykłym ramem może być problem w tym kompie . Po pierwsze wejdzie tam tylko SDR-RAM , i chyba tylko specjalnie robione pod IBM . Tego nie opłaca się kupować w normalnym sklepie bo przepłacisz i to drogo , szukaj na allegro lub w komisach komputerowych . Zobacz może uda ci się sprzedać te 2 moduły i kupić 2x256 lub 1 x512 MB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...