Skocz do zawartości
MaciekCi

Auto Za 40.000 Pln

Rekomendowane odpowiedzi

Jesli diesla od VW to po 2008 roku, jak sie nie myle to 2009 .Wtedy to dopiro poprawili sporo wad m/innymi:zebatka lancuszka rozrzadu, glowica i turbo.Jak trafisz na samohod sprzed 2009 roku co nie mial tego jeszcze wymienionego to przy przebiegu okolo 150-170k prawdopodobnie bedziesz musial wydac jakies 20k pln na naprawe.

Chyba,ze kupisz samochod z malym przebiegiem i spredasz zanim osiagniesz w/w ;)

@mlun Fucus MK1 na tamte czasy mial bardzio dobrze rozplanowane wnetrze, dotego z wysokiej klasy materialow, zaden Opel czy Francuzkie gow... nie moglo mu sie rownac.Moz nie wygladalo ono imponujaco jesli chodzi o design, ale na pewno nie mozna sie przyczepic do materialow i funkcjonalnosci.

Edytowane przez Blackwhite

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 25.04.2011 o 20:09, rafa napisał(a):

Nie widziałeś Octavii II chyba ;)

No dzisiaj taką jeździłem :lol: . Skoda jak skoda, "samochód dla ludu" zza wschodniej granicy ;) .

Co do konkurencji Focusa mk2:

- Astra mk4 ze swoim insignio-podobnym wnetrzem jest ok, ale jednak słabsza

- Megane... pomińmy to

- C4 to francuski wymysł w srodku

- 308 nawet ok

- i30 ok, ale to nadal nie to

- ceed podobnie jak wyzej

- bravo i 147 to typowy włoski plastik-fantastik

- gulf powiedzialbym na tym samym poziomie co ford

- octavia minimalnie gorzej od vw, ale nadal ok

O czymś zapomniałem? Wszystko jest tylko moją własną opinią NIE zaczerpnieta z internetu czy opowieści szwagra brata kolegi zony kumpla.

Edytowane przez MaSell

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bamboocha S40/V50 to ta sama klasa co Focus. Sa troche lepiej wykonane niz Focus ale to ciagle ta sama klasa. Luksus zaczyna sie od S60 i osiaga szczyty w S80 ale tu prog cenowy musi byc juz 6-cyfrowy. Edytowane przez Trawienny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 25.04.2011 o 21:22, Blackwhite napisał(a):

Jak trafisz na samohod sprzed 2009 roku co nie mial tego jeszcze wymienionego to przy przebiegu okolo 150-170k prawdopodobnie bedziesz musial wydac jakies 20k pln na naprawe.

:blink: :blink: za 5-6 tyś można kupić cały silnik 2.0 tdi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie ile za przekladke ;) To nie to samo co we wczesniejszych samochodach, tam jest troche elektroniki i tanio nie bedzie ;)

Nie wiem, moze bardziej sie oplaca kupic caly silnik, jesli ze sprawdzonego zrodla, ale co jesli kupisz znow taki co ma te czesci niewymienione?

PS.Nie chodzilo o zebatke lancucha rozrzadu (one maja paski) a o zebatke na wale - moj blad.

Edytowane przez Blackwhite

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 26.04.2011 o 04:47, bamboocha napisał(a):

audi a3, volvo s/v40 ta sama plyta co focus ale nie jestem pewien czy ta sama klasa, seaty leon i toledo chodz one wypadaja podobnie do vw i skody

Jeszcze Altea jest w tym gronie. Choć Seaty mają paskudne wnętrze.

Moim zdaniem najlepsza płyta podłogowa w tej cenie. Sporo miejsca, niezły komfort jak na rozmiar i przyzwoicie się prowadzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi