ernieball Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2003 zainstalowalem program bootxp ale jakos nie chccial poprawnie dzialac to go skasowalem i na c: zostaly mi 2 pliki jeden to boot.ini a drugi to boot.bxp no to ja je skasowalem myslac ze sa to pozostalosci po bootxp i teraz przy uruchamianiu windozy wyswietla sie mi "wrong boot.ini" czy cos takiego .... jak to naprawic ? (windows sie laduje do konca i wszystko dziaal ale wkurza mnie to ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshem Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2003 boot.ini jest plikiem systemowym windowsa, wyglada pi*drzwi tak: [Boot Loader]timeout=7Default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)WINNT[Operating Systems]multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)WINNT="Microsoft Windows 2000 Server" /fastdetect zreszta - wklej to sobie to twojego pliku boot.ini i powinno byc ok. (o ile wina xp masz na partycji c) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qrczak Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2003 ewentualnie chyba tez moze pomoc komeda fuxmbr w konsoli odzyskiwania systemu :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir_Yaro Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Standardowo plik wyglada tak: [boot loader] timeout=0 default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)WINNT [operating systems] multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)WINNT="Winda 2000" /fastdetect Pshem skad Ci sie tam te 2ki wziely? muszisz miec system na innej partycji... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshem Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2003 ooops, jedna zmienilem, o drugiej zapomnialem. ostatnia cyfra (u mnie 2) to numer partycji - ja mam 2k na partycji D:. wczesniejsze numery to : numer kontrolera, i numer kanalu i cos tam jeszcze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...