Skocz do zawartości
BrechZiom3000

Monitor Lcd 22"

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Chce zmienić monitorek mam starego ld 17" i chce kupic lcd 22". tylko oczywiscie nie wiem jaki. Teraz występują 2ms i 5ms czas reakcji czy to duża różnica ? a takze ten kontrast co to dokładnie daje i czy musi być jak najwięcej ?

Spodobały mi sie 2 monitorki na allegro :

http://www.allegro.pl/item452220177_fabryc...fv_express.html

http://www.allegro.pl/item449605303_rewela...0_1_wys24h.html

mogą być ? czy sie nie opłaca żadnego z nich? jak tak to podajcie jakiś inny przykład.

ten lg ma 2ms a ten benq ma full hd ale 5ms

i cena jest rożna wiec nie wiem juz sam :(

prosze o pomoc

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko po co ryzykowac z allegro jak mozna miec szybko i profesjonalnie w sklepie.

http://www.agito.pl/powyzej-19/lg-22-lcd-w...352.329003.html

No tak, lepiej przeciez zrobic komus reklame...

Nie wiem czy zauwazyles ale monitor z tamtej aukcji rowniez sprzedawany jest przez sklep.

A co do samego monitora to polecam, niedawno mialem okazje sie nim pobawic i powiem szczerze ze jakosc obrazu i wykonania jest naprawde nieprzecietna jak za te pieniadze.

Edytowane przez Paolo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez polecam w2252tq. Mam i jest swietny jak za ta cene.

Tylko po co ryzykowac z allegro jak mozna miec szybko i profesjonalnie w sklepie.

http://www.agito.pl/powyzej-19/lg-22-lcd-w...352.329003.html

profesjonalnie to się zgodzę ale że szybko to już nie, ja czekałem 5 dni roboczych na przesyłkę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

profesjonalnie to się zgodzę ale że szybko to już nie, ja czekałem 5 dni roboczych na przesyłkę

To widac ja mam chody, bo zamowilem w poludnie a juz nastepnego dnia o 10 rano kurier zapukal. Wiec nawet dobe im to nie zajelo, a przesylka pol kraju przebyla

Czyli w tym przedziale cenowym nie kupi się nic lepszego?

Jak kupowalem 3 tygodnie temu, to nic w tej cenie lepszego nie bylo.

Edytowane przez marioking

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ku..... !

Tydzień temu kupiłem Benqa jak w podpisie za 520zł a tu 22" za kilka dyszek więcej ach, BTW ten benq jest naprawde niezly, materiały IMO lepsze niż w iiyamie a obaz jak na moje oko to identyczny a czas reakcji 2ms czy 5ms jest niezauważalny w różnicy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bierz LG, już sama jego popularność na tej aukcji powinna Cię przekonać, zostało 6 z 80 sztuk. O Benq raczej mało kto się tu wypowie, poszukaj tematu o nim w dziale o monitorach (o ile jest taki temat). Pewnie ten benq nie będzie zły, ale powiedz szczerze, potrzebne Ci fullHD? Grafa nie da rady w grach przy takiej rozdzielczości, a filmy HD zajmują po 15GB.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chodzi o Benq to robi bardzo dobre monitory. Sam używam od roku monitora tej firmy i jest naprawdę rewelacja. Osobiście brałbym Benq, bo przekonałem się, że w przyzwoitej cenie dostaje się porządny sprzęt.

Ale BENQ nie daje 30 dniowej gwary na bad pixele, jak LG. I rozdzialak full HD bez topowego sprzetu(hd4870 czy GTX-a) mija sie z celem. Benq nie robi az tak dobrych monitorow.

Edytowane przez marioking

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak kupowałem monitor na przełomie kwietnia i maja to ten lg też był polecany jako najlepszy w swoim przedziale cenowym tylko że wtedy był za 900.

Wzasadzie ciągle go polecają jako monitor 22" tylko przedział cenowy spada :wink:

A monitorek mam i polecam :razz:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi