piotrjancy Opublikowano 13 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2008 (edytowane) Witam, posiadam parę pliczków z muzyką zapisaną w DTS w formie plików .wav i mam problem z ich nagraniem by odtwarzacz mi je odczytał, jak na razie tak robiłem: - Wrzuciłem luzem pliki wav na płytę - efekt nie czyta - Zmieniłem .wav na .dts - efekt nie czyta Próbuję to nagrać na płytę DVD, CD w domu nie posiadam oraz czy by się dało wrzucić np. kilka albumów w DTS na jedną płytę DVD. Na czym odtwarzam, ano na tym: Odtwarzacz: Sony DVP-NS78H Amplituner: Sony STR-DG510 Bardzo proszę o pomoc bo nie mam zamiaru więcej płytek marnować a w kolekcji mam sporo takiej muzyki. Edytowane 13 Października 2008 przez piotrjancy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 13 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2008 Przypomina mi to plik testowy do badania bitperfect przy SPDIF dla kart dźwiękowych. Chyba musisz przekonwertować tego wav do surowego strumienia DTS ... i można by go wmuxować do jakiegoś pliku video. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrjancy Opublikowano 13 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2008 Nagranie jako audio CD z plików .wav - efekt szumy w głośnikach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 13 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2008 Nagranie jako audio CD z plików .wav - efekt szumy w głośnikachJak puszczone? ... w odtwarzaczu stacjonarnym ? - to się nie dziwię. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrjancy Opublikowano 13 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2008 (edytowane) Tak w odtwarzaczu DVD podłączonym pod ampli. Czemu te szumy wystąpiły? Jedno co mi się jak na razie udało to nagranie takiej muzyki jak mam obraz takiej płyty, z pojedynczymi plikami się cały czas męczę. Edytowane 13 Października 2008 przez piotrjancy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 14 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2008 Proste - jak probujesz nagrac CD z plikow, to program do nagrywani traktuje te pliki jako zwykle, nieskompresowane .wav'y - efekt jest prosty do przewidzenia ;) IMHO najlepiej byloby zaprzac do roboty jakis program do masteringu DVD i przygotowac to jako zwykla plyte DVD, podajac wspomniane pliki jako sciezke audio. Jesli bedzie wymagana sciezka video, to zmontowac "filmik", skladajacy sie np. ze statycznego obrazka wyswietlanego tak dlugo, jak ma leciec muzyka (zeby dlugosc sciezek audio i video sie zgadzala). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrjancy Opublikowano 14 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2008 A możesz polecić jakiś soft do tego? Może być nawet trial. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...