Skocz do zawartości
piotrjancy

Nagranie Muzyki W Formacie Dts

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, posiadam parę pliczków z muzyką zapisaną w DTS w formie plików .wav i mam problem z ich nagraniem by odtwarzacz mi je odczytał, jak na razie tak robiłem:

- Wrzuciłem luzem pliki wav na płytę - efekt nie czyta

- Zmieniłem .wav na .dts - efekt nie czyta

Próbuję to nagrać na płytę DVD, CD w domu nie posiadam oraz czy by się dało wrzucić np. kilka albumów w DTS na jedną płytę DVD. Na czym odtwarzam, ano na tym:

Odtwarzacz: Sony DVP-NS78H

Amplituner: Sony STR-DG510

Bardzo proszę o pomoc bo nie mam zamiaru więcej płytek marnować a w kolekcji mam sporo takiej muzyki.

Edytowane przez piotrjancy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak w odtwarzaczu DVD podłączonym pod ampli. Czemu te szumy wystąpiły? Jedno co mi się jak na razie udało to nagranie takiej muzyki jak mam obraz takiej płyty, z pojedynczymi plikami się cały czas męczę.

Edytowane przez piotrjancy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proste - jak probujesz nagrac CD z plikow, to program do nagrywani traktuje te pliki jako zwykle, nieskompresowane .wav'y - efekt jest prosty do przewidzenia ;)

IMHO najlepiej byloby zaprzac do roboty jakis program do masteringu DVD i przygotowac to jako zwykla plyte DVD, podajac wspomniane pliki jako sciezke audio.

Jesli bedzie wymagana sciezka video, to zmontowac "filmik", skladajacy sie np. ze statycznego obrazka wyswietlanego tak dlugo, jak ma leciec muzyka (zeby dlugosc sciezek audio i video sie zgadzala).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi