Skocz do zawartości
Goliat1988

Zawieszanie Się Komputera - Problem Z Pilotem Od Leadtek Winfast Pxtv1200

Rekomendowane odpowiedzi

Gdy włączam WinFast Wizard nic się nie dzieje ( tzn. odpala się i pracuje normalnie ) ale do czasu, gdy pilotem próbuję włączyć/wyłączyć program ( Przyciskiem "POWER", "TV", "DVD" bądź "FM". Wtedy mysz zaczyna się ciąć, cały system staje i po chwili mysz także stoi w miejscu. Wszystkie inne funkcje pilota ( np. kanał w górę/dół itp. ) działają bez problemu.

Próbowałem reinstalować sterowniki ( różne wersje od producenta, instalatorem automatycznym oraz z menadżera sprzętu ) oraz program sam w sobie ( WinFast PVR2, także różne wersje, tażke od producenta ) - 0 efektu. Usuwałem w całości sterowniki oraz program przed wcześniejszym zainstalowaniem nowszych ( starszych ) wersji...

Sprzęt:

Zasilacz -> Chieftec 750W

Mb -> Gigabyte k8nf-9 (REV 2x)

procek -> AMD Athlon x2 64 3800+

system -> Win XP SP2 32bit

Grafika -> GeForce Asus EN7600 Gt Silent

Muzyka -> Creative live!

HDD -> 2x 500 Gb seagate ( RAID 0 )

Kartę muzyczną AC97 - mam w biosie wyłączoną.

Dodam jeszcze, że jeszcze wczoraj jak miałem viste to pilot działał bez zarzutu.

Nie wiem czy te wszystkie informacje są potrzebne, ale wolę napisać wszystko od razu niż po kolei dopisywać jak ktoś o coś spyta.

Proszę o pomoc/porady...

//

Ps.

Dodam, że aktualizacja BIOS`u płyty głównej nie pomogła... Spróbowałbym zmianę BIOS`u VGA ale nie mogę nigdzie znaleść go a poza tym nie mam flopa...

Czy to może być konflikt software`owy ?? Jeżeli tak, to w jaki sposób miałbym podać spis aplikacji działających aby ktoś znający się na rzeczy mógł potwierdzić moją teorię ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi