MantisGhost Opublikowano 13 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2008 (edytowane) Witam tym razem nietypowa sprawa. Tak sie sklada ze mam jakiegos pecha do dyskow i trafiam na bardzo glosne egzemplarze moje obecne dysko oprocz sytemowki robia takie wibracje ze kazdy by wymiekl. Wpadlem wiec na pomysl ustawienia wylaczania dyskow po 5 min bez aktywnosci. I tutaj zaczynaja sie jaja myslalem ze w viscie to naprawiono ale widocznie maja to gleboko w [gluteus maximus]. Nie zaprzeczam tez tego, ze ja moge miec cos zle skonfigurowane itp. Do rzeczy ustawilem dyski aby wylaczaly sie po 5 min (zal, ze nie mozna wybrac ktore). dysk c: systemowy caly czas chrobocze (uroki visty nie jest to takie uciazliwe a indeksowanie jednak sie przydaje :D) od razu zanzaczam iz wszelkie programy rejest itp znajduja sie na dysku c: pozostale dyki to nosniki archiwalne i tylko takie nie sa one w raidzie ani niczym takim. dysk d: archiwum 1 dysk e: archiwum 2 i teraz 5 min mija dyski sie wylaczaja dobra wszystko cacy mam film na dysku c: no to wchodze odpalam i co ?? rozruch dysku d: oraz e : (po grzyba wafla !!!!) 5 min mija dyski sie wylaczaja mam instalke na pendrive'ie odpalam i .... rozruch dysku d: i e: (no i po co ????) 5 min mija odpalam firefoxa rozruch dysku d: oraz e: (znowu :/ ) odpalam gierce rozruch d: i e: (no qrfa po co jak gra jest na c: !!!!!!!!!) potrzebuje pliku z dysku d: rozkrecaja sie dyski d: oraz e: (no do *#(@#@&^ po grzyba mi rozkreca dysk e: !!) no wlasnie co bym nie odpalil to windows zawsze hamsko i uparcie rozkreca te dyski i tu moje pytanie czy ktos wie jak to do jasnej ciasnej zmienic-naprawic-zmusic aby tak nie robil chce zeby sie rozkrecaly tylko wtedy jezeli czegos potrzebuje np z dysku e: z gory dziekuje za pomoc P.S. Nie obchodza mnie rozwiazania typu: odepnij je sobie, kup jeden wiekszy i cichy dysk, kup cichsze dyski, potraktuj je z mlotka, lub inne mniej lub bardziej debilne pomysly :) Edytowane 13 Października 2008 przez MantisGhost Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 13 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2008 Odłącz dyski :) http://support.microsoft.com/kb/311272 Moze zadziała. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MantisGhost Opublikowano 13 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2008 bylo by to dobre gdyby dalo sie to robic skrotami klawiszowymi albo jakimis guziorami :) chociaz pelny automat jest lepszy :D tak jak mowiulem zal ze microsoft spierdzielil taka dobra funkcje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 13 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2008 Programy konsolowe mają to do siebie ze mozna do nich tworzyc pliki wsadowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MantisGhost Opublikowano 13 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2008 wiem wiem :) ale to jednak nie to samo mimo to dzienx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 13 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2008 Pod skrót umieszczony w menu start mozna przypisac klawisze :) Pozostaje kwestia tego czy da sie wyłączyc dyski. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MantisGhost Opublikowano 13 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2008 (edytowane) no dobra a jakies programowe wyciszanie ala skrecenie predkosci ??? nie wiem tylko czy to nie zarzyna dyskow Edytowane 13 Października 2008 przez MantisGhost Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 13 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2008 Wyciszyc mozna zwykle softem producenta dysków. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...