durczyn Opublikowano 13 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2008 (edytowane) Witam, posiadam telewizor LCD 32" SAMSUNG, 3 letni... gwarancja sie skończyła. Mam z nim taki problem, że jak go uruchomię to działa jakiś czas a następnie na jakiś czas wygasza sie matryca świecąc na czarno-niebiesko i nie ma obrazu ale jest dzwięk. Po jakimś czasie znowu działą poprawnie. Takie gubienie obrazu jest raz na jakiś czas, nagle matryca wygasza obraz tak ze zanikają barwy az ich niema i tylko sie swieci "na czarno" (w sensie ze działą) Co to może być ? Sprawdzałem ze to nie problem anteny... Da sie samemu sprawdzić co to ? naprawić ? ile to moze kosztować ? PS: Zrobilem 2 filmiki, jeden co sie dzieje jak nie ma obrazu i jeden jak jest dobrze. Edytowane 16 Października 2008 przez wirion Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scalak77 Opublikowano 13 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2008 Prawdopodobnie świetlówki od podświetlenia padają, nie wiem czy poradzisz sobie nie mówiąc o tym że ja nie wiem jakiej mogą być wielkości, może to być wina inwertera np. wyschnięte lub spuchnięte kondensatory, szanse że sam to zrobisz jeśli nie jesteś elektronikiem są małe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durczyn Opublikowano 13 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2008 (edytowane) jaki może być koszt naprawy i jej czas? bo jak mam oddać tv na miesiąc i zabulić 1000zł to wole nowy kupić filmiki: pierwszy jak nie ma obrazu co sie dzieje (co jakiś czas) http://www.durczyn.neostrada.pl/1.avi a drugi jak działa normalnie http://www.durczyn.neostrada.pl/2.avi i tak mam na zmiane co jakiś czas PS: jak sie juz zgubi obraz... to po wyłączeniu trzeba odczekać troche jakis czas i znowu działa Edytowane 13 Października 2008 przez wirion Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 13 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2008 coś z zasilaniem świetlówek (chyba) w 150zł powinieneś się wyrobić. Zanieś go gdzieś do elektronika a jak nie to jak chcesz mogę się dowiedzieć ile ta naprawa będzie kosztowała u mnie ;) i go podeślesz jak bedziesz chciał Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durczyn Opublikowano 13 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2008 byłoby super ale z Warszawy do Lublina... wracając w transporcie jeszcze mu sie coś stanie.... rozkręciłem go z tyłu... a tam prawie zero części O_o...myślałem ze da sie coś zobaczyć a tam praktycznie nie ma co sie zepsuć O_o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość <account_deleted> Opublikowano 13 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2008 ... a tam prawie zero części ... praktycznie nie ma co sie zepsuć O_o :lol: Na bank przerywa zasilanie świetlówek - na 90% popękane luty - powinieneś zmieścic się znacznie poniżej 100PLN (50-80). podziękuj ROHS :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 14 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2008 (edytowane) byłoby super ale z Warszawy do Lublina... wracając w transporcie jeszcze mu sie coś stanie.... rozkręciłem go z tyłu... a tam prawie zero części O_o...myślałem ze da sie coś zobaczyć a tam praktycznie nie ma co sie zepsuć O_o zawssze jest co sie zepsuć :) zarówno stary sprzęt jak i nowy jest robiony tak by po paru latach padło to najsłabsze ogniwo a wtedy wiekszosc ludzi (spoza Polski) pojdzie kupic nowy :D Dobrze zabezpieczymy i nic się nie stanie :) P.S w tych telewizorach nie ma co "robić" zimne luty, nie ma trafopowielaczy które drgały i powodowały przerwy na połączeniach i pękanie cyny po przegrzaniu jej. Edytowane 14 Października 2008 przez lukasrz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durczyn Opublikowano 14 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2008 wczoraj sprzedałem 21 letni telewizor który działa w 100% : ) Sony Trinitron, taki wypukły... za chwilę jade na kierbedzia 23 w Warszawie do serwisu co robi samsunga, moze i być drożej, wypytam sie ale max na serwis z gwarancją i na ten tv przeznaczam 200zł na naprawe jak wyzej to nad nowym pomyśle. Jak im zawiozę to powiem co stwierdzili Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scalak77 Opublikowano 14 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2008 Co do cen to nie jestem w stanie powiedzieć nic, co do zimnych lutów też może tak być, wtedy szukać w inwerterze bo jeśli wszystko chodzi to tylko tam mogło się coś stać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 14 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2008 Panowie jestescie w błedzie.... To nie jest podswietlenie .. bo ekran byłby całkowicie czarny .. (a tu widac ze swietlówki chodza tylko brak siatki obrazowej ) Przy braku podswietlenia kierujac oswietlenie na matryce widac obraz czarno biały. Do autora postu : Czy miałes efekty migania ekranu lub ze srodek ekranu był ciemniejszy nic boki ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durczyn Opublikowano 14 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2008 Do autora postu : Czy miałes efekty migania ekranu lub ze srodek ekranu był ciemniejszy nic boki ? nie, nigdy. jest tak jak na filmikach Telewizor jest w serwisie w centrum samsunga. zbadanie tv 60zł . Potem dzwonia i spytaja sie czy go naprawiac. Wstepnie facet powiedzial ze nie swietlówki bo jak niema obrazu to i tak matryca sie podswietla wiec albo kabelki albo płyta główna ewentualnie jej wymiana 600zł.Maja sie upewnic i dzwonic. Cyba wole wymienic za 600 ewentualnie niz nowy tv za 2500 brac : ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 14 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2008 nie, nigdy. jest tak jak na filmikach Telewizor jest w serwisie w centrum samsunga. zbadanie tv 60zł . Potem dzwonia i spytaja sie czy go naprawiac. Wstepnie facet powiedzial ze nie swietlówki bo jak niema obrazu to i tak matryca sie podswietla wiec albo kabelki albo płyta główna ewentualnie jej wymiana 600zł.Maja sie upewnic i dzwonic. Cyba wole wymienic za 600 ewentualnie niz nowy tv za 2500 brac : ) fajne ceny fajne :lol2: Płyta głowna.... czyli nic nie naprawią a wstawią nowy telewizor do środka oprócz matrycy, no to nieźli elektronicy !!!!!!!! debile. Jeżeli części są do ściągnięcia to naprawa powinna Cię wynieść u zwykłego elektronika, max 200zł !!! i to jak z Ciebie zedrze :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 14 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2008 (edytowane) Płyta głowna.... czyli nic nie naprawią a wstawią nowy telewizor do środka oprócz matrycy, no to nieźli elektronicy !!!!!!!! debile.Też miałem do czynienia z takimi specjalistami ... wymieniają całe moduły metodą prób i błędów :blink: ... tak to sam bym sobie naprawił tylko niech dadzą części. Edytowane 14 Października 2008 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durczyn Opublikowano 14 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2008 tez bym sam sobie wstawił ale części nie wyczaruje.... dzwoniłem do zwykłego elektronika od tv z ogłoszenia... za samą ekspertyzę chce 100zł O_O plus robocizna za naprawe plus za wymieniany element.... wychodzi drożej jak w serwisie... jak ja kocham Warszawe, tu za wszystko przepłacam od urodzenia : ) Zaletą serwisu jest to ze mam nową część, przedłużony żywot TV i gwarancje na naprawe choć mam nadzieje ze to tylko kabelek nie kontaktuje : ) Jak zadzwonią i powiedzą co padło to poszukam czy sam czesci nie znajde takiej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 14 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2008 boshe nie moge z tą Wawą.... Mój wujek zajmuje się naprawą RTV od 20 lat i za ekspertyze bierze 0zł. Oglada TV, mowi co padło i ile koszt naprawy a klijent sie decyduje na naprawę, ja robię taksamo. Tylko sie tam u Was zastrzelić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trymek Opublikowano 14 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2008 Wydasz 600zł i po roku znowu padnie, wiec czy warto?? Lepiej kup nowy TV, lepszej jakosci niz samsung, z dluzsza gwarancja i nie bedzie problemu. Co ciekawe coraz wiecej firm daje gwarancje dluzsze niz 2 lata. Ostatnio Sharp dorownal Sony i daje 5 lat, a do tego 'made in Japan'. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durczyn Opublikowano 14 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2008 2500zł piechotą nie chodzi a ja co, kupie nowy i padnie to ta sama sytuacja... jeszcze mi nie uznają gwarancji jak zwykle... gdzie sie podziały te tv co chodziły po 10-20 lat..... bez usterkowo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 14 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2008 2500zł piechotą nie chodzi a ja co, kupie nowy i padnie to ta sama sytuacja... jeszcze mi nie uznają gwarancji jak zwykle... gdzie sie podziały te tv co chodziły po 10-20 lat..... bez usterkowo... nigdy już takich TV nie będzie, wszystko jest projektowane tak aby zepsuło się po gwarancji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 14 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2008 boshe nie moge z tą Wawą.... Mój wujek zajmuje się naprawą RTV od 20 lat i za ekspertyze bierze 0zł. Oglada TV, mowi co padło i ile koszt naprawy a klijent sie decyduje na naprawę, ja robię taksamo. Tylko sie tam u Was zastrzelić. U nas wszyscy tak robia... Co ciekawe coraz wiecej firm daje gwarancje dluzsze niz 2 lata. Ostatnio Sharp dorownal Sony i daje 5 lat, a do tego 'made in Japan'. Sony ma 2 letnią gwarancje. 5 lat daje tylko w specjalnych akcjach przeprowadzanych co jakis czas. Do tego czesc sharpów nie jest "made in Japan"... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durczyn Opublikowano 14 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2008 Jest jakaś możłiwość weryfikacji usterki ? Bo może być tak ze to tylko kabelek a serwis mnie naciągnie na płytke.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 14 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2008 Jest jakaś możłiwość weryfikacji usterki ? Bo może być tak ze to tylko kabelek a serwis mnie naciągnie na płytke.... Tak zanieść TV do normalnego czlowieka. Płytka, srytka, na płytce jest może 100 elementów a uszkodził się 1, max 2 !! a oni chcą wymieniać wszystko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durczyn Opublikowano 14 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2008 jak pisałem, takie zaniesienie to kolejne 100zł w plecy plus w korkach w lewo i prawo z tym tv to benzyna xD..... naprawa u gościa i reszta jak juz pisałem z ogłoszenia.... a Wy chłopaki do Warszawy sie nie wybieracie przypadkiem ? : ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 14 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2008 jak pisałem, takie zaniesienie to kolejne 100zł w plecy plus w korkach w lewo i prawo z tym tv to benzyna xD..... naprawa u gościa i reszta jak juz pisałem z ogłoszenia.... a Wy chłopaki do Warszawy sie nie wybieracie przypadkiem ? : ) weź mi go kur.. wyślij, najwyzej stracisz 40zł (2x20zł) za poczte w obie strony jak sie nei zdecydujesz naprawiac!!! A jak bedziesz chcial naprawiac to napewno taniej jak 600zl wyniesie Cię to. To już jak chcesz ! Ja Ci mogę załatwić darmową wycenę, później zdecydujesz! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 14 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2008 Za 20zł to on wysle conajwyzej samą podstawę ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 14 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2008 17zl jest za paczke do 10kg priorytet + naklejki uwaga szkło itp to wyjdzie ok 20zl ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 14 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2008 Wszystko by się zgadzało gdyby nie fakt ze wszystkie32 cale samsunga z podstawą wazy ponad 10KG. Do tego dochodzi wymiar paczki wchodzacy w GABARYT B co daje dodatkowe kilka złotych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridczak Opublikowano 14 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2008 32" > 10kg ;) ps. I te gabaryty :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trymek Opublikowano 14 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2008 (edytowane) Sony ma 2 letnią gwarancje. 5 lat daje tylko w specjalnych akcjach przeprowadzanych co jakis czas.Tylko, ze te akcje praktycznie trwaja ciagle, czasem tylko maja przerwe choc bardzo krociutka. W koncu walka o klienta trwa caly czas. Poza tym w stalej ofercie Sony jest mozliwosc przedluzenia gwarancji do 5 lat za niecale 300zł. Imo oplaca sie bardzo... Do tego czesc sharpów nie jest "made in Japan"...smutne... EOT @wirion Za przesylke wiecej niz 30zl nie zaplacisz jesli zmiescisz sie w 15kg. Edytowane 14 Października 2008 przez trymek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durczyn Opublikowano 14 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2008 (edytowane) Jestem w kropce ale są inne opcje: 1) sprzedać ten telewizor chętnemu co sobie naprawi za kilka zł usterke 2) Wsiąść w weekend w auto i ruszyć z tv do lublina na wycieczke, taniej wyjdzie jeden bak + naprawa niz w serwisie... jeżeli dałoby się to wymienić w jeden dzień. PS: co o tym sądzicie? Generalnie juz jestem 60zł w plecy za ekspertyze w samsungu którą mam usłyszeć do piątku. Zadzwonią, powiem Wam co powiedzieli, jakie koszta etc... Ojciec mi mówi "kup sobie nowy telewizor" ale mam inne wydatki.... więc albo naprawa w serwisie albo wycieczka albo pod młotek a szkoda bo tv ma super jakosć obrazu , wszystkie potrzebne wejścia/wyjścia no i ładny jest : ( . PPS: boje sie wysyłki pocztą żeby nie doszedł w gorszym stanie.. Edytowane 14 Października 2008 przez wirion Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 14 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2008 (edytowane) Poczekaj na ekspertyzę, tylko niech Ci nie powiedzą: Panie padła płyta główna, bo jak tak powiedzą to od razu możesz śmiać się im w twarz za taką ekspertyzę i nie płacić bo to że usterka jest na płycie to wiemy!!!!! Niech powiedzą co konkretnie padło! Edytowane 14 Października 2008 przez lukasrz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...