adrianek317 Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Jestem nieszczesliwym posiadaczem plyty K7S5A firmy Ecs!!Strasznie mnie wpienia :evil: ta plyta, nawet po wgraniu nowego biosu :P dalej [gluteus maximus] plyta na smietnik nie nawidze jej :twisted: Chce sobie cos kupic innego??A wiec tu sie nasuwa pytanie co?? Tak do 400 zł plyte chce miec poddatna na o/c!Zastanawialem sie nad pozycjami Asus A7V8X(KT400),FSB266,DDR333+,AGPx8,U133,ATX Epox EP-8K9A (KT400),SND,AGPx8,DDR333+,ATX Epox EP-8K9AI (KT400),SND,AGPx8,DDR333+,LAN,ATX MSI KT3V (KT333),SND,FSB333,DDR333,ATA/133,ATX i cos tanszego ale nie mam w ogole pojecia czy to sie oplaca ASRock K7S8X (SiS746FX),SND,AGPx8,FSB333,DDR400,LAN,ATX (286zł) i ten ECS L7S7A2 Poradzcie cos ATHLON XP+2000 ( 0.18 ) ECS K7S5A 256 DDR266 ELIXIR GF4 MX440SE 80GB SEGATE BV ATA100 SB LIVE 5.1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YrC Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2003 ECS L7S7A2 wydajnosc lepsza od plyt na kt333 i kt400 +mozliwosc OC no i tania ok 280 zeta Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2003 jak sie nie uprzedziles do ECS to l7s7a2 jak sie uprzedziles to Epox 8K9A/I zaleznie czy masz sieciowke czy chcesz miec (ta z I to na lan i tylko tym sie roznia) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymek24 Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2003 czesc polecam EPOX 8RDA+ swietnie sie kreci i jest niedroga Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Igor Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2003 czesc polecam EPOX 8RDA+ swietnie sie kreci i jest niedrogaMialo byc do 400 pln . Polecam ECS l7s7a2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2003 doloz i kup cośna nforce2 !!! szkoda inwestowac kase w stare chipsety RDA jest kolo 450 zł więc warto Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2003 doloz i kup cośna nforce2 !!! szkoda inwestowac kase w stare chipsety RDA jest kolo 450 zł więc warto stare ale jare na swojej jeszcze Bartona puszcze (jak forsy na kt600 na Abicie nie bede mial) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
storm Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2003 qrde cos duzo teraz tematow jakie mobo kupic no to ja polecam ECS L7S7A2 swietna plytka mam i jestem zadowolony za te cene nie dostaniesz lepszej no i jeszce sie zajebiscie kreci :) :) pozdro :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lewy Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2003 gigabyte 7VAx (400zl) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2003 ECS L7S7A2 wydajnosc lepsza od plyt na kt333 i kt400 +mozliwosc OC no i tania ok 280 zeta Gdzie niby za 280 zeta ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2003 czesc polecam EPOX 8RDA+ swietnie sie kreci i jest niedroga Pewnie TANIOCHA 550+ zł Adrianek - skreśl z lirsty ASRock K7S8X (SiS746FX), słabjuutkie możliwości OC (brak reg. mnożnika, brak blokady PCI) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAZOR Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Ja polecam Gigabyte GA7-VAX, zajebista płyta (390zł) - nigdy się jeszcze na tej firmie nie zawiodłem, no a z innymi to różnie bywało... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kutek Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2003 a moze to co ja mam w opise, bardzo dobra plytka i niedrogal.Jestem z niej very happy.Polecam, na pewno nie jest to szczyt marzen, ale za ta cene!!! :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PACO Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2003 na twoim miejscu wyskrobalbym na Nforce2 ajak nie tochyba ECS l7s7a2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Ja polecam Gigabyte GA7-VAX, zajebista płyta (390zł) - nigdy się jeszcze na tej firmie nie zawiodłem, no a z innymi to różnie bywało... Muszę poprzeć kolege :) Więc popieram... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QbaS Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2003 jesli oc to w gre wchodze dwie plyty 1. wszystkie plyty na nforce2 a szczegolnie epox 2. ECS l7s7a2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMo Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Weź ECS L7S7A2 z tego co czytałem to za tą kase super płytka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
auperon Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2003 MSI KT4V (KT400),SND,FSB333,DDR400,ATA/133,ATX masz Palomino wiec bedziesz mial wyzsze zasilanie na proca (przy 0,13 tylko do 1,7V) kilka osob na forum posiada i chwalilo sobie - cena w granicach 375-390 zeta. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QbaS Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2003 ten ecs ma duzo wieksze mozliwosci oc od kt400 lepsze od niego sa tylko plyty na nforce a z wyposazeniem chyba tylko te najdrozsze modele moga sie rownac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2003 ten ecs ma duzo wieksze mozliwosci oc od kt400 lepsze od niego sa tylko plyty na nforce a z wyposazeniem chyba tylko te najdrozsze modele moga sie rownac mozliwosci o/c zaleza od konkretnej plyty a nie chipsetu np.chaintech mATX na nf2 chowa sie w o/c przy moim epoxie 8kha+ na kt 266a Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qtch Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2003 moim zdaniem na to co masz to shuttle ak32a wystarczy, wiem bo sam mam podobnie (jutro zmiana :)))), a tego antka to na 2200 bez problemy wykrecisz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2003 moim zdaniem na to co masz to shuttle ak32a wystarczy, wiem bo sam mam podobnie (jutro zmiana :)))), a tego antka to na 2200 bez problemy wykrecisz sorx ale kolo chyba wyraza sie dosyc jasno iz chce zmienic mobo nawet podaje modele wiec... wracajac do tematu z tych wszystkich zdecydowanie L7S7A2 swietna wydajnosc (za niewieliea naprawde niewielkie pieniadze) w niektorych testach przewyzsza nawet nforce'a 2!!! warto poczytac testy!! Co do stabilnosci nie wiem jak to z nia jest no bo to w sumie zawshe ECS ale z tego co sie slyszy to mobo jest bardzo stabilna!! o/c tez niczego sobie w porownaniu do poprzednich modeli to nieba a ziemia coz tylko kupowac a jesli bys mial juz dosyc firmy elitegroup to proponuje doskubac 50 pln i kupic solteka 75frn-l na nforce 2 p.s. kilku uzytkownikow na forum posiada juz ta plyte (L7S7A2) mozesz z nimi pogadac na temat ew. "schodkow" podczas instalacji itd. itp pozdrav Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...