Skocz do zawartości
adrianek317

Pomozcie???? Wybor plyty???

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem nieszczesliwym posiadaczem plyty K7S5A firmy Ecs!!Strasznie mnie wpienia :evil: ta plyta, nawet po wgraniu nowego biosu :P dalej [gluteus maximus] plyta na smietnik nie nawidze jej :twisted: Chce sobie cos kupic innego??A wiec tu sie nasuwa pytanie co?? Tak do 400 zł plyte chce miec poddatna na o/c!Zastanawialem sie nad pozycjami

Asus A7V8X(KT400),FSB266,DDR333+,AGPx8,U133,ATX

Epox EP-8K9A (KT400),SND,AGPx8,DDR333+,ATX

Epox EP-8K9AI (KT400),SND,AGPx8,DDR333+,LAN,ATX

MSI KT3V (KT333),SND,FSB333,DDR333,ATA/133,ATX

i cos tanszego ale nie mam w ogole pojecia czy to sie oplaca

ASRock K7S8X (SiS746FX),SND,AGPx8,FSB333,DDR400,LAN,ATX (286zł)

i ten ECS L7S7A2

Poradzcie cos

ATHLON XP+2000 ( 0.18 ) ECS K7S5A 256 DDR266 ELIXIR GF4 MX440SE 80GB SEGATE BV ATA100 SB LIVE 5.1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

doloz i kup cośna nforce2 !!! szkoda inwestowac kase w stare chipsety

RDA jest kolo 450 zł więc warto

stare ale jare

na swojej jeszcze Bartona puszcze (jak forsy na kt600 na Abicie nie bede mial)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ten ecs ma duzo wieksze mozliwosci oc od kt400

lepsze od niego sa tylko plyty na nforce

a z wyposazeniem chyba tylko te najdrozsze modele moga sie rownac

mozliwosci o/c zaleza od konkretnej plyty a nie chipsetu

np.chaintech mATX na nf2 chowa sie w o/c przy moim epoxie 8kha+ na kt 266a

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moim zdaniem na to co masz to shuttle ak32a wystarczy, wiem bo sam mam podobnie (jutro zmiana :)))), a tego antka to na 2200 bez problemy wykrecisz

sorx ale kolo chyba wyraza sie dosyc jasno iz chce zmienic mobo nawet podaje modele wiec...

wracajac do tematu z tych wszystkich zdecydowanie L7S7A2 swietna wydajnosc (za niewieliea naprawde niewielkie pieniadze) w niektorych testach przewyzsza nawet nforce'a 2!!! warto poczytac testy!! Co do stabilnosci nie wiem jak to z nia jest no bo to w sumie zawshe ECS ale z tego co sie slyszy to mobo jest bardzo stabilna!! o/c tez niczego sobie w porownaniu do poprzednich modeli to nieba a ziemia coz tylko kupowac

a jesli bys mial juz dosyc firmy elitegroup to proponuje doskubac 50 pln i kupic solteka 75frn-l na nforce 2

p.s. kilku uzytkownikow na forum posiada juz ta plyte (L7S7A2) mozesz z nimi pogadac na temat ew. "schodkow" podczas instalacji itd. itp

pozdrav

Lagier

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...