gary1985 Opublikowano 13 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2008 Witam.Wiec postanowiłem zrobić sobie Raid na płycie Asus P5k.Jak wiadomo zrobiłem to na dodatkowym kontrolerze JMicron na dwóch dyskach 80gb WD żeby sprawdzic jak to będzie działać.Odpalając hdtune osiągnąłem wynik: Transfer Rate max 114Mb/s a minimum 40Mb/s i teraz mam pytanie czy wyszły dobre wyniki?Bo aktualnie posiadam dysk 250gb sata 2 16Mb i się zastanawiam na kupnem 2 i zrobieniem Raid 0 tak jak zrobiłem na dwóch 80. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IbanezRG Opublikowano 13 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2008 zapodaj screeny z testu bo tutaj sie liczy transfer sredni przedewszystkim i czasy dostepu... ta minimalna predkosc odczytu troche niska Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gary1985 Opublikowano 13 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2008 Za bardzo nie mam jak bo już rozmontowałem tego całego Raida.Jak myślisz opłaci się zamontowanie na tym kontrolerze 2x250Gb?Bo słyszałem wiele negatywnych opinii o tym kontrolerze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...