Skocz do zawartości
Jang

Advent 4211 Intel Atom 10"

Rekomendowane odpowiedzi

Dziś chciałem troszke napisać o mini laptopie Advent 4211 oraz pierwsze wrażenia.

Specyfikacja techniczna:

Procesor : Intel Atom N270

System: Microsoft Windows XP Home Edition SP3

Pamięć: 1024 DDR2

Twardy dysk: 80Gb

Wyświetlacz: przekątna 10.2" rozdzielczość 1024x600

Waga: 1.2kg

Oraz: Wireless, Bluetooth, Kamera(chyba 1.3MP), 3xUSB, wyjście na monitor, wyjście na słuchawki i mikrofon oraz głośniczek co sobie tam jakoś gra.Czytnik kart MS. Karta sieciowa.

Zdjęcie z internetu Dołączona grafika

Na szybko wieczorem telefonem

1

2

3

CPU-Z Dołączona grafika

Hd-Tach Dołączona grafika

Wszystko szybko chodzi, nawet uruchamia sie równie szybko jak mój komputer z siga.Myslałem że będzie sie mulił gdy zainstaluje antywirus ale myliłem się.Kamerka idealna do skype(lepszy obraz niż z mojego creativa). Totalna cisza oraz ładny wygląd. Narazie na szybko temat założyłem żeby ktoś mógł mieć więcej informacji oraz jakąkolwiek opinie o nim.Cena 380 euro w Dublinie(może jest gdzieś taniej), a za Asusa około 430-500 euro(1.45kg :)).

Gdy oglądałem film użycie procka było w okolicach 50%, gdy pisze i muza z gg leci i różne aplikacje włączone to jest tak od 10-30% użycia oraz 475mb pamięci.

Myślę że troszke pomogłem jak ktoś interesuję sie tym modelem.Wyszedł model nowszy z wiekszym dyskiem ale bardziej nie wczytywałem się.Bardzo polecam :)

Edytowane przez Jang

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież advent to OEMowy msi wind :rolleyes:

No faktycznie ale kupujac go nie bylem dobrze obeznany w mini laptopach i nawet nie wiedzialem ze to oem msi. Poprostu zobaczylem i kupilem :) Faktycznie to oem MSI Wind ale na pudelku pisze juz cos innego, jedynie na naklejce pod spodem pisze MSI. Dzieki za uwage :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi