MatroX13 Opublikowano 13 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2008 Witam, Na początku napisze ze przeglądałem kilka stron tego działu i nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie, kilku user'ów mieli takie same pytanie jak moje ale nikt im nie nie odpowiedział. Chciałbym pomalować ubudowe Chieftec BigTower w środku na czarny mat. Mam pytanie czy w celu zapobiegnięcia odpadaniu farby, rysowaniu przed malowaniem obudowy wewnatrz stosujecie jakieś podkłady czy tylko po pomalowaniu spray'em stosujecie farbe bezbarwną ale to chyba juz nie bedzie mat. Jak byście mogli napisać jak wy malujecie obudowy wewnątrz krok po kroku byłbym bardzo wdzięczny. Taki bardzo skrócony tutek. Ile farb w spray'u, czy czegoś innego musze kupić aby pomalować Chieftec BigTowera. Jakie farby polecacie w spray'u. Czekam na odpowiedz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 14 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2008 Albo możesz pomalować na czarny mat a poźniej matowy lakier albo - ale nie zapomocą spraya w puszcze a agregatu do malowania modeli malujesz 3-4krotnie krotnie na czarny mat bardzo cienkimi warstwami, czekajac miedzy malowaniami az kazda warstwa wyschnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatroX13 Opublikowano 14 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2008 Albo możesz pomalować na czarny mat a poźniej matowy lakier albo - ale nie zapomocą spraya w puszcze a agregatu do malowania modeli malujesz 3-4krotnie krotnie na czarny mat bardzo cienkimi warstwami, czekajac miedzy malowaniami az kazda warstwa wyschnie. Jak nie mam agregatu do malowania modeli to jak mogę zapobiegnąć odpadaniu farby i rysowaniu? bo twojej wypowiedzi wnioskuje ze nie trzeba żadnego podkładu tylko pomalować na czarny mat a później agregatem matowym lakierem 4 warstwy czekając jak wyschną kolejne wartstwy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 14 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2008 odtłuść powierzchnię, pomaluj bardzo cienkimi warstwami 3 razy a później lakier mat 2 razy i git! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatroX13 Opublikowano 14 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2008 odtłuść powierzchnię, pomaluj bardzo cienkimi warstwami 3 razy a później lakier mat 2 razy i git! Jak byś mógł napisać dokładniej jak odtłuścić powierzchnię. Czyli musze kupić: http://allegro.pl/item451067977_motip_laki...ysk_500_ml.html http://allegro.pl/item453650713_lakier_bez...ray_400_ml.html Jak kupie po jednej sztuce to wystarczy mi aby pomalować bigtowera? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miczq Opublikowano 14 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2008 Daj do proszkowego farba nawet z podkladem odpryskuje (malowalem motipami i podkladem motipa) w sumie spreje polecam tylko do plastiku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ModdingKing Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2008 w sklepach dla lakierników samochodowych jest specjalny czarny mat do reperacji zderzaków z ABSu. Zachowuje się troszkę inaczej jak zwykły lakier samochodowy i daje bardzo dobre pokrycie w postaci czarnego matu na każdej powierzchni i działa na powierzchniach jak klej nie łuszczy się nie odpryskuje ani nie trzeba pod niego dawać żadnych podkładów tylko porządnie odtłuścić odtłuszczaczami silikonowy. To tak na szybkiego masz a powinieneś być zadowolony a produkt jest firmy APP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2008 (edytowane) jak powierzchnia bedzie czysta i rowna i pomalujesz ja bardzo cienkimi warstwami z odleglosci 40cm np 5 warstw to bedzie super... i nic nie bedzie złacić ;] po pomalowaniu i dobry wyschnieciu (pare godzin) umyj zwyczajnie szmatką obudowe z pyłu jaki zostanie i git na koncu zapodaj 2-3 warstwy tego lakieru i cacy Edytowane 23 Października 2008 przez lukasrz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...