Zulik Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2003 witajcie probuje zainstalowac sieciowke zintegrowana z epoxem 8rda+ sciagnolem sterowniki z www.nvidia.com i zrobilem make, pojawilo sie nvnet.o no czyli dobrze ! teraz make install tego to juz nie wiem jak sprawdzic czy dobrze jest :) no i robie modprobe nvnet i mi wyskakuje ze ten moj sterownik jest skompilowany gcc w wersji 2 a moj kernel uzywa versji 3 no i [gluteus maximus] mozna cos na to poradzic ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulik Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2003 dopisalem do makefile cc=/usr/bin/gcc ale nadal nic :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulik Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2003 sorki totalnie zle tego posta napisalem !! jeszcze raz ! chce zainstalowac sieciowke zintegrowana z moim epoxem 8rda+ ! robie make i jest ok robie make install i mi wyskakuje gcc: /usr/src/linux-2.4/include/linux/version.h no file or directory found gcc: no imput files i to wszystko x3 !! a jak robie modprobe nvnet to mam The module you are trying to load (lib/modules/kernel/drivers/net/nvnet.o is compiled with a gcc version 2 compiler. while the kernel you are running is compiled with a gcc version 3 compiler. co moge zrobic ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulik Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2003 1: Trzeba bylo zainstalowac kernel-headers ja jeszcze recznie przerzucilem z niego pare plikow do /usr/src a szczegolnie katalog include 2: Trzeba bylo nowsze oprogramowanie sciagnac ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfan Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2003 No widzisz, czyz Linux nie jest piekny? :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...