Darnok666 Opublikowano 14 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2008 Dziendobry wszystkim. Przymierzam sie do kupna nowego komputera mam zamiar kupic: Plyte: Asus P5Q-E Procesor: Intel Core 2 Duo 3.0 Ghz (E8400) Grafe: Gigabyte HD 4850 1Gb Multicooling Ram: 2x1Gb Ddr 2 800 Mhz Dual Kingston Posiadam dysk HDD Seagate barracuda 80Gb 7200 obr. i zwykly naped DVD. I z wiazku z tym potrzebuje nowy zasilacz. Zastanawiam sie nad CHIEFTEC GPS-450AA 450W i tu sie pojawia pytanie czy ten zasilacz udzwignie to wszystko ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IbanezRG Opublikowano 14 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2008 Dziendobry wszystkim. Przymierzam sie do kupna nowego komputera mam zamiar kupic: Plyte: Asus P5Q-E Procesor: Intel Core 2 Duo 3.0 Ghz (E8400) Grafe: Gigabyte HD 4850 1Gb Multicooling Ram: 2x1Gb Ddr 2 800 Mhz Dual Kingston Posiadam dysk HDD Seagate barracuda 80Gb 7200 obr. i zwykly naped DVD. I z wiazku z tym potrzebuje nowy zasilacz. Zastanawiam sie nad CHIEFTEC GPS-450AA 450W i tu sie pojawia pytanie czy ten zasilacz udzwignie to wszystko ? udzwignie spokojnie i zostanei jeszcze duuuuuuuużo zapasu... np na OVerclocking karty i CPU na dodatkowe 4 dyski 8 wiatraków 2 cd romy i katody .) masa kompletnych swirów pakuje sobie w budy abstrakcyjnie idiotczne zasilacze mysląc ze tak jest lepiej a gucio prawda 450Watt w tym wypadku o ile masz jedną karte z wykluczeniem GTX 280 to aż nadto POZDRO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domban214 Opublikowano 14 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2008 (edytowane) Mam taki zasilacz tyle ze 400W i kompa jak w podpisie i zasilacz spokojnie daje rade z procesorem@3,33 i grafa@700/1100mhz przy pelnym obciazeniu (orthos+furmark), trzyma dosc dobrze napiecia i wieje zimnym powietrzem chociaz wymienilem wiatrak na wolnoobrotowy Chieftec to raczej dobre zasilacze wiec sie nie martw ;) e8400 to 45nm wiec wiecej/duzo wiecej mocy raczej nie potrzebuje ;) Edytowane 14 Października 2008 przez domban214 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 14 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2008 (edytowane) Chieftec GPS 450W to prądowo bardzo dobry zasilacz ale z cisza już gorzej, potrafi narobić troche hałasu ale zważywszy na to że niema plomb to można w nim łatwo i szybko zrobić fan swapa na cichy wentylator i jesli masz ochote na takie zabawy to bierz śmiało a jak nie to wtedy dołóż do czegoś pokroju Corsair VX 450W :wink: Edytowane 14 Października 2008 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 14 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2008 Chieftec GPS 450W to prądowo bardzo dobry zasilacz ale z cisza już gorzej, potrafi narobić troche hałasu ale zważywszy na to że niema plomb to można w nim łatwo i szybko zrobić fan swapa na cichy wentylator ...:wink:Na początku września nabyłem taki na aukcji Madtech. Niestety miał plombe sygnowaną "Chieftec". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IbanezRG Opublikowano 14 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2008 Chieftec GPS 450W to prądowo bardzo dobry zasilacz ale z cisza już gorzej, potrafi narobić troche hałasu ale zważywszy na to że niema plomb to można w nim łatwo i szybko zrobić fan swapa na cichy wentylator i jesli masz ochote na takie zabawy to bierz śmiało a jak nie to wtedy dołóż do czegoś pokroju Corsair VX 450W :wink: nawet nie potrzeba fan swapa wystarczy wypiąć z wiazki zczepionej obrączką zaciskową wewnątrz... ten kabelek od wentylatora zrobic mu koncówki do molexa wyprowadzić na zewnatrz zasilacza i podpiać pod 5volt na stałe i jest cisza jak makiem zasiał a ten YATE LOON przestaje hałasować .. mimo to taka jego wydajnosc jest wystarczająca do kompa pod obciązeniem i zasilacz nie przegrzewa się... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darnok666 Opublikowano 15 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2008 A ten Corsair VX 450W ma wtyczke 8pin do plyty glownej (zasilanie 8smio fazowe) czy moze bede potrzebowal przejsciowki ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darqious Opublikowano 15 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2008 Oczywiście. http://www.corsair.com/products/vx.aspx Krążyły pogłoski nt. tego zasilacza, że zwojnice czy też łożysko wentylatora lubią w nim zapiszczeć... tfu żeby na pogłoskach się skończyło. Ale już chyba tą wadę wyeliminowano. Ja zaryzykowałem i zasilacz jest niesłyszalny. Mimo to radzę uważać na starsze egzemplarze ;) Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clonazepam Opublikowano 15 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2008 ten CORSAIR CMPSU550VXEU jest z pewnoscia cichszy od cheafteca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fog Opublikowano 16 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2008 Ja mam chiefa 420 i jak dla mnie jest strasznie glosny. Niby daje rade z kompem z sygnaturki, ma stabilna linie 12v, ale tylko do czasu. Jak dam na gpu ponad 800 to cala stabilnosc idzie w pizdu, komp sie od razu wylacza jak odpale furmarka, poza furmarkiem niby jest wszystko ok. Tak czy siak to szefy ciche na pewno nie sa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OCM4n14k Opublikowano 16 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2008 (edytowane) Ja mam chiefa 420 i jak dla mnie jest strasznie glosny. Niby daje rade z kompem z sygnaturki, ma stabilna linie 12v, ale tylko do czasu. Jak dam na gpu ponad 800 to cala stabilnosc idzie w pizdu, komp sie od razu wylacza jak odpale furmarka, poza furmarkiem niby jest wszystko ok. Tak czy siak to szefy ciche na pewno nie sa. Ty masz HPC przez to pewnie są problemy ze stabilnością po OC u Ciebie. Odnośnie tematu, zasilacz da sobie spokojnie radę. Edytowane 16 Października 2008 przez OCM4n14k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 16 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2008 Fog - ja bym dziękował że w ogóle chodzi a nie jeszcze kręcił :kijem: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...