Szeryf007 Opublikowano 14 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2008 Witam! Kupiłem ostatnio dysk WD 320 GB (3200AAKS). Stary dysk mam podzielony na 3 partycje. Moje pytanie: czy jeśli podzielę sobie ten nowy dysk 320 GB np. na 5 partycji, czy taka liczba partycji może jakoś negatywnie wpłynąć na jego wydajność, lub na wydajność całego systemu (przypuśćmy, że będzie teraz łącznie 8 partycji). Czy może lepiej zrobić tylko dwie partycje i tam wszystko ładować? :/ Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 14 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2008 Liczba partycji nie wpływa ujemnie na wydajnosc dysku. Zwykle wiecej partycji nawet poprawia wydajnosc zmniejszając fragmentacje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szeryf007 Opublikowano 14 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2008 Jeszcze jedno pytanie... Przy dzieleniu na partycje, rozmiar klastra zostawić na Default, czy może dla lepszej wydajności ustawić jakąś inna wartość ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 14 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2008 Zostawic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szeryf007 Opublikowano 14 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2008 Dzięki za błyskawiczne odpowiedzi! Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...