t0mster Opublikowano 14 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2008 Czy kabel sieciowy, którym łączyłem bezpośrednio dwa komputery, mogę teraz użyć do podłączenia komputera do routera ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 14 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2008 Scrossowany do routera? :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domban214 Opublikowano 14 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2008 Kumpel kiedys laczyl router z kompem scrossowanym kablem i twierdzi ze to dzialalo ;) Ja tez tego probowalem ale u mnie juz nie dzialalo... sprawdzic nie zaszkodzi ;P najwyzej nie zadziala;P wtedy kupujesz wtyczke za mniej niz 1zl, pozyczasz zaciskarke od kumpla (o ile ktos ma) i robisz z tego zwykly kabel ;) /nie bic bo specem nie jestem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 14 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2008 Zalezy od routera. Niektóre urządzenia sieciowe potrafią pracowac niezaleznie od uzytego kabla, z tym ze i tak powinno sie uzywac własciwego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 14 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2008 (edytowane) Jest szansa że zadziała. Kiedyś podpinałem modem z sieci kablowej to chodził na obydwu kablach. Jak nie zadziała to tak jak kolega domban pisze. Jak nie masz dostępu do zaciskarki, przetnij gdzies kabel i zamień koleśność żył. Lutownica i taśma izolacyjna zalecana, ale na sztuke można bez :) Edytowane 14 Października 2008 przez szpachla2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sens Opublikowano 14 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2008 (edytowane) W większosci sklepów komputerowych crossuja i odcrosowują za ok 1-2zł... Edytowane 14 Października 2008 przez Sens Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 14 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2008 wszystko zalezy od routera, jezeli jakis nowszy model to powinien sobie z takim kablem poradzic... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreek Opublikowano 14 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2008 jesli sieciówka/router jest w miarę nowa/y to nie będzie problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...