czekker Opublikowano 14 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2008 witam, kupione nowe w sklepie: Asus P5B-VM SE Intel Pentium Dual Core E2180 2x GoodRAM DDR2 1GB poskladalem powyzsze do kupy, zalozylem standardowe chlodzenie procesora, podlaczylem do tego zasilacz YESICO SC-430W PS12, wlaczylem zasilanie i praktycznie zadnej reakcji - na chwile tylko ruszyly wentylatory procka i zasilacza, a potem cisza.. speaker milczy, swieci sie tylko dioda na plycie. procesor i pamiec przetestowalem na innej plycie - ruszyly bez problemu. z kolei procesor i pamiec z innej plyty, na mojej daly ten sam efekt.. cos przeoczylem czy plyta felerna? zawsze sobie chwalilem Asusa :/ pozdrowienia, gl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobih Opublikowano 18 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2008 moze tylko wystarczy odpalic z innym starszym procem i zrobic update biosu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bziumak Opublikowano 18 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2008 wyciągnij jedną kostkę ramu, i postaraj się odpalić, ewentualnie spróbuj włożyć jakieś 512. Ten goodram to 800MHz ? 1066? Płyta ze względu na brak regulacji napięć dla pamięci i proka, może sobie nie radzić z defaultowymi ustawieniami pamięci. Ja na swojej miałem i mam duże problemy z kręceniem - właściwie się nie da bo nie można dovoltować RAMu. Oczywiście sprawdź bateryjkę jeszcze zasilacz i takie tam jak nic nie pomoże, zostaje gwarancja. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPEEDY2005 Opublikowano 18 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2008 Ja też miałem kiedyś podobny objaw na AMD s.939 jak mi zasilacz padł, tylko na chwilę po włączeniu zakręciły się wentylatory i cisza, dioda na płycie też się świeciła. Spróbuj poskładać ten sprzęt tak jak napisałeś na samym początku tylko zasilacz weź z innego kompa (sprawny) i zobacz czy będzie to samo się działo. Jeśli wystartuje to znaczy że coś z zasilaczem jest nie tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...