nikkill Opublikowano 14 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2008 (edytowane) Witam szanownych forumowiczów. Jestem tu nowy i na forach zabieram głos po raz pierwszy w życiu. Wybaczcie zatem potknięcia i naruszenia obyczajów. Zdecydowałem się na "skomponowanie" kompa wg zasad Miguela707 i wybrałem zestaw opisany poniżej: Procesor : Intel Core2Duo E7200 - 299 zł Chłodzenie Procesora : Pentagram HP-120 ALCu Karakorum - 79 zł Pasta Termoprzewodząca : Zalman ZM-STG1 - 25 zł Płyta Główna : Asus P5Q Pro - 335 zł RAM : A-Data 2x1GB 1066MHZ Extreme Edition - 149 zł Karta Graficzna : PowerColor Radeon HD4850 512MB - 460 zł Zasilacz: Corsair 450W - 179 zł HDD : Samsung 320GB 16MB Cache F1 - 150 zł Napęd : Pioneer DVR-215 SATA - 85 zł Jest jedna różnica: w miejscu RAM-u A-Data są Kingstony. Wszystko hula jak się patrzy na wszystkich grach .I w ogóle komp jak ta lala do momentu otwarcia Internet Explorera : w ciągu parudziesięciu sekund zwis totalny i pomaga tylko reset.To samo przy Mozilli czy Firefoxie.Zainstalowany system to WinXP Prof z SP2.Sprawdzono łącza :Wireless,kablowe i modem- to samo. Po odinstalowaniu windy i ponownym instalowaniu krok po kroku ustalono, że przyczyną jest sterownik karty dźwiękowej na pokładzie płyty; z zainstalowaną inną kartą jest na razie dobrze. Czy ktoś zetknął się z podobnym problemem? Czy ktoś wie może czy problem związany jest z uszkodzeniem płyty? Co radzilibyście robić dalej? Przepraszam za przydługi opis. Pozdrawiam Nikkill Edytowane 15 Października 2008 przez nikkill Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moe Opublikowano 24 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2008 to nie problem z soundcardem. sciagnij cwshredder i bedzie po klopocie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2008 I naucz sie pisac w zbiorczych tematach... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...