Skocz do zawartości
looki

mANDRAKE9.1 I PAKIETY

Rekomendowane odpowiedzi

Mam mandarynke wersje bardzo ładną i jest ona podzielona na 2xinstall cd 1xinternational cd 1x plf PLF sciongnołem z easy neta francuskiego , jednak chociasz wszytsko jest jak byc powinno potszeba mi pakiety CONTRIB sa to jusz chyba najbardziej niedostepne do linuxowcuw pakiety bylbym w 7 niebie gdyby ktos dalmi jakis link albo nawet zaoferowal cd :) dzieki z góry

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam (jestem nowy tu :wink: )

Faktycznie nie idzie tego zrozumieć.

Ale zdaję się że chodzi Ci o brak pakietów gałęzi contrib.

Chyba wszystko jest w porządku. W Mandraku 9.0 było tak że gałąź tą zawierała tylko sklepowa wersja Mandaryny 9.0. Ściągnięte M9.0 przez net jej nie zawierało. Ale wydanie M9.0 w Linux + Extra zawierało dodatkową płytę z pakietami contrib (część tych pakietów było na trzecim cd - international a reszta na dodatkowej czwartej).

Pozdrawiam

P.S. Niedługo wyjdzie Linux + Extra z Mandrake 9.1. Może ktoś z Twoich znajomych kupi to popytaj się i ewentualnie przegraj sobie pakiety contrib (jeśli takowe znowu będą).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po zastanowieniu:

Sciągnij sobie ISO płyt Mandraka, a jak nie będzie contrib (a nie bedzie) na tych plytach to sciągnij contrib osobno.

O możliwości pobrania contrib nie wiedziałem do dziś, a swego czasu ktoś się pytał na innym forum o te dodatkowe pakiety :x .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z moim łaczem mogę zapomnieć o ściąganiu czegokolwiek cięższego z netu i z tąd nie wiedziałem nawet że cintrib które normalnie dodawane jest do sklepowej, pudełkowej wersji Mandaryny dostępne jest też w sieci. Co nie zmienia głownej części mojej odpowiedzi, że brak tych pakietów NIE JEST NICZYM NIENORMALNYM.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Mandraku 9.0 było tak że gałąź tą zawierała tylko sklepowa wersja Mandaryny 9.0

To dlaczego jak nie wiesz to się wypowiadasz?

Bo zdaję się tak jest (podaję za Linux +).

W wersji sklepowej contrib zawarte jest w dystrybucji.

W Linux + dodali to na dodatkowej płycie.

Zwróć uwgę że Looki ściągnął iso płyt Mandraka i nie było Contrib.

Tylko tyle że nie wiedziałem że tak łatwo można ściągnąć te DODATKOWE pakiety (inna sprawa że nie ma tam za wielu ciekawych rzeczy a i MPlayer jakiś okaleczony). I tylko w tym problem że nie wiedziałem że można pobrać z sieci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi