Gość Atrus Opublikowano 14 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2008 (edytowane) Witam! Jak w temacie,odsprzedalem znajomemu swoj stary sprzet,konkretnie plyta+proc oraz ram. Z poprzednim jego kompem mial i uzywal oraz nadal chce uzywac Drukarki Lexmark 1000 Color. System jaki mu posadzilem to WinXP Pro SP2 PL, sterowniki zainstalowane, kupil tusz itd. drukarka drukuje jak by to robila naprawde ale nic na kartce nie widac, brak druku. Moze trzeba ustawic cos z LPT portem? Plyta Gigabyte GA-8IPE775-G ,brak mi koncepcjii troche dlaczego nie drukuje. Jutro ja chyba wezme do siebie i sprawdze czy dziala ale chyba nie mam LPT w swojej plycie. Menadzer urzadzen pokazuje ze wszystko jest ok. Jakies pomysly? Edytowane 14 Października 2008 przez Atrus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tesco23 Opublikowano 14 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2008 Witam! Jak w temacie,odsprzedalem znajomemu swoj stary sprzet,konkretnie plyta+proc oraz ram. Z poprzednim jego kompem mial i uzywal oraz nadal chce uzywac Drukarki Lexmark 1000 Color. System jaki mu posadzilem to WinXP Pro SP2 PL, sterowniki zainstalowane, kupil tusz itd. drukarka drukuje jak by to robila naprawde ale nic na kartce nie widac, brak druku. Moze trzeba ustawic cos z LPT portem? Plyta Gigabyte GA-8IPE775-G ,brak mi koncepcjii troche dlaczego nie drukuje. Jutro ja chyba wezme do siebie i sprawdze czy dziala ale chyba nie mam LPT w swojej plycie. Menadzer urzadzen pokazuje ze wszystko jest ok. Jakies pomysly? ściągnij zabezpieczenie z głowicy tłuszu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabryśka Opublikowano 15 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2008 zabazpieczenie to jedno a wadliwy tusz prawdopodobnie REGEN to drugie - jak kupił to ma prawo żądać uprawnień gwarancyjnych - zwrot/naprawa/wymiana i przeprosiny - REGENA to też dotyczy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Atrus Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2008 Wracam do tematu, nadal nie drukuje tekstu co ciekawe dzis postanowilem wydrukowac obrazek ktory jest caly czarny i o dziwo wydrukowalo. ALe tekstu juz nie chce.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabryśka Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2008 czarne na oko to wcale nie musi być BLACK RGB - zrób test dysz drukujących - zobaczysz czy czarne drukuje - powinieneś otrzymać na papierze wszystkie cztery kolory CMYK. Test taki w Lexmarkach najczęściej robi się tak: na wył maszynce trzymasz guzik STRONA i dodajesz ON drukarka się włącza to puszczasz ON a 5 -10 sek póżniej puszczasz STRONA. drukarka łapie kartkę i drukuje testa. koniec testu po wyłączeniu zasilania - bo jak nie to przetestuje wszystkie karki z zasobnika. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Atrus Opublikowano 12 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2008 Problem zostal rozwiazany okazalo sie ze w sterownikach bylo ustawione iz kolory tez ma drukowac. A on kupil tylko czarny tusz bo potrzebuje wylacznie do dokumentow. I juz drukuje ok. Thx za pomoc mimo wszystko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...