RoX0r Opublikowano 14 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2008 Witam, ostatnio zakupiłem MSI P35 Neo2-FR i mam problem... a dokładnie chodzi o ten nieszczęsny dźwięk.. szukałem podobnych wątków ale nic nie znalazłem wyczerpującego i trafnej odpowiedzi która pomoże... wiec pytam Was smile.gif sprawa wyglada tak: -dźwięk w biosie włączony -mam windows xp sp2 (ORGINALNY zeby nie bylo niedomówień) -biosu nie update'owalem ale to i tak nic nie da z relacji użytkowników (świeży co komputer) -sterowniki instalowałem z płyty którą otrzymałem z płytą (ma w sobie sterownik poprawkę KB888111) -również sciągnąłem sterowniki z oficjalnej strony MSI -windows oczywiście nie wykrywa żadnego urządzenia związanego z dźwiękiem reasumując nic nie pomogło i bardzo proszę o rady... będę ogromnie wdzięczny (i proszę o zrozumienie) Pozdrawiam RoX0r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
v1ru5 Opublikowano 15 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2008 Update biosu by nie zaszkodził, jeśli nie ma konfliktu w menadżerze urządzeń to albo coś z tą poprawką jest nie tak (zainstaluj z innego źródła) albo płyta do wymiany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 15 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2008 RoX0r robiłem według tego: Instalacja: 1) NIE instaluj KB888111.exe!!! Najpierw rozpakuj KB888111.exe przed zainstalowaniem, za pomocą WinRAR lub WinZip (prawy przycisk myszy i extract). 2) Uruchom Managera Urządzeń i zaznacz "Unknown PCI Device" (lub "Nieznane urządzenie PCI"), kliknij prawym przyciskiem myszy, by aktualizować sterowniki. Odnajdź i zaznacz lokację rozpakowanych wcześniej plików i aktualizuj sterowniki. 3) Po aktualizacji sterowników dla nieznanego urządzenie PCI, HD Audio Device będzie widoczne w Menadżeże urządzeń. Teraz możesz zainstalować HD Audio driver używając instalatora, bądź instalując WDM HD Audio drivers ręcznie. dwa kompy z tą płytą i dźwięk działa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leoni Opublikowano 17 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2008 Tak jak napisal centy. Najwazniejszy z calosci jest krok nr 2. Pozycja ta jest w menedzerze urzadzen zaznaczona wykrzyknikiem. Galaz z ta pozycja nie jest rozwinieta, wiec gdy zajrzysz w menedzer urzadzen to na pierwszy rzut oka wszystko wydaje sie ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...