Skocz do zawartości
RoX0r

Msi P35 Neo2-fr I Brak Dźwięku...

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

ostatnio zakupiłem MSI P35 Neo2-FR i mam problem... a dokładnie chodzi o ten nieszczęsny dźwięk..

szukałem podobnych wątków ale nic nie znalazłem wyczerpującego i trafnej odpowiedzi która pomoże... wiec pytam Was smile.gif

sprawa wyglada tak:

-dźwięk w biosie włączony

-mam windows xp sp2 (ORGINALNY zeby nie bylo niedomówień)

-biosu nie update'owalem ale to i tak nic nie da z relacji użytkowników (świeży co komputer)

-sterowniki instalowałem z płyty którą otrzymałem z płytą (ma w sobie sterownik poprawkę KB888111)

-również sciągnąłem sterowniki z oficjalnej strony MSI

-windows oczywiście nie wykrywa żadnego urządzenia związanego z dźwiękiem

reasumując nic nie pomogło i bardzo proszę o rady... będę ogromnie wdzięczny (i proszę o zrozumienie)

Pozdrawiam RoX0r

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

RoX0r robiłem według tego:

Instalacja:

1) NIE instaluj KB888111.exe!!! Najpierw rozpakuj KB888111.exe przed zainstalowaniem, za pomocą WinRAR lub WinZip (prawy przycisk myszy i extract).

2) Uruchom Managera Urządzeń i zaznacz "Unknown PCI Device" (lub "Nieznane urządzenie PCI"), kliknij prawym przyciskiem myszy, by aktualizować sterowniki. Odnajdź i zaznacz lokację rozpakowanych wcześniej plików i aktualizuj sterowniki.

3) Po aktualizacji sterowników dla nieznanego urządzenie PCI, HD Audio Device będzie widoczne w Menadżeże urządzeń. Teraz możesz zainstalować HD Audio driver używając instalatora, bądź instalując WDM HD Audio drivers ręcznie.

dwa kompy z tą płytą i dźwięk działa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jak napisal centy. Najwazniejszy z calosci jest krok nr 2. Pozycja ta jest w menedzerze urzadzen zaznaczona wykrzyknikiem. Galaz z ta pozycja nie jest rozwinieta, wiec gdy zajrzysz w menedzer urzadzen to na pierwszy rzut oka wszystko wydaje sie ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi