Ombre Opublikowano 22 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2009 (edytowane) Bóle głowy występują bardzo rzadko, maksymalnie raz w tygodniu. Zauważyłem, że nasilają się przy przebywaniu na ostrym słońcu, w dużych temperaturach. Nie pracuję (uczę się) tak więc nie bardzo będę mógł sobie chyba pozwolić na te wszystkie badania, ale chyba odwiedzę lekarza, bo trochę mi ciśnienie skoczyło po Twoim poście... Co masz na myśli mówiąc 'zmień dietę'? Jakieś konkrety? Cholera... jak ogarnąłem strony o białaczce to trochę spraw się zgadza... @slavOK, wiadoma sprawa, jeszcze testamentu nie piszę ;p zrobię badania i ogarnę temat. Edytowane 22 Lipca 2009 przez Ombre Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 22 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2009 powaliło Was piszecie gościowi o białaczce jak to może być zwykłe przemęczenie bądź niedobór witamin ? w żadnym wypadku nie wolno tak nakręcać ludzi, idź zrób sobie badania a nie żyj w stresie, pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Ran'dall_ Opublikowano 22 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2009 Ombre nie ma co sie stresowac poprostu idz do lekarza i tyle. Jakby sie uparl te objawy mozna podstawiac do najrozniejszych chorob chociaz oczywiscie podswiadomie nakrecamy sie na te najgorsze :lol2: Pzdr;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 22 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2009 Bóle głowy występują bardzo rzadko, maksymalnie raz w tygodniu. Zauważyłem, że nasilają się przy przebywaniu na ostrym słońcu, w dużych temperaturach. zachacz tez okuliste... jesli bole glowy pojawiaja sie pry ostrym swietle moze to wskazywac, ze masz jakas wade, co do temperatur - zatoki np... Co masz na myśli mówiąc 'zmień dietę'? Jakieś konkrety?np odstaw chipsy, slodyce, slone rzeczy, napoje gazowane i wszystkie ciezkostrawne potrawy... tak przez tydzien, do tego ustal sobie godzine wstawania (np 8 rano i nie wazne, o ktorej asniesz - wstawaj o 8... po tygodniu budzika nie bedziesz potrzebowal, w moim przypadku pomoglo to na przemeczenie po sesji) Cholera... jak ogarnąłem strony o białaczce to trochę spraw się zgadza...o ile nie zyjesz kolo wysypiska odpadow radioaktywnych, prawdopodobienstwo raka krwi jest rowne wygranej na loterii... dlatego podejd do tego profesjonalnie... zrob morfologie i inne badania... najczesciej ta chorobe mona poznac (domowa metoda), jak przez dluszy czas masz taki objaw - po przebiegnieciu kilkunastu/dziesieciu metrow bola cie piszczele - kosci... ale to i tak nie jest wyznacznikiem, moj brat tak mial, okazalo sie, ze potrzebowal wkadki korekcyjnej do buta... nie przejmuj sie tylko idz do lekarza... powaliło Was piszecie gościowi o białaczce jak to może być zwykłe przemęczenie bądź niedobór witamin ? w żadnym wypadku nie wolno tak nakręcać ludzi, idź zrób sobie badania a nie żyj w stresie, pozdr. lepiej zszokowac i music do badan, niz polecic centrum w tabletkach i olac kolesia... sam mialem do czynienia z takimi lekarzami i wole kogos postraszyc, zeby sie potem wynikami uspokoil, niz patrzec jak cierpi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ombre Opublikowano 22 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2009 (edytowane) Tak, mam problem z wzrokiem, jednak ostatnio nie było czasu na okulistę, muszę to jak najszybciej załatwić. Problem z nosem też mam, nie wiem czy to zatoki, alergia czy cholera wie, ale zatkany jest, katar jest, kichanie jest... @_@ Jeżeli chodzi o kości, i temu podobne to nic mnie nigdy nie bolało. Godziny wstawania i kładzenia się spać mam ustalone i 90% czasu się ich trzymam (22 się kładę, wstaję o 8 ) Trochę mi strachu napędziliście, rly... Edytowane 22 Lipca 2009 przez Ombre Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 22 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2009 podstawowe badania zrob na nfz i idz do okulisty, wsio... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 22 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2009 typowe choroby XXI wieku heheh, ludzie w wieku 20-25 lat chorują i czują się jak jacyś zdezelowani 80 latkowie :P nie wiem sam czym to jest spowodowane, chyba trybem życia, ciągłym pędem, ciulatym jedzieniem, przemęczeniem, nerwami można by wymieniać w nieskończoność, kiedyś tego nie było. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 22 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2009 No cóż, nie ma co ukrywać ma się tego zeza rozbieżnego naprzemiennego, astygmatyzm na lewym oku,znamię naczyniówki oka lewego no i brak widzenie obuocznego, także nawet nie mam co iść do kina 3D bo nic specjalnego nie zobaczę. Jestem po pierwszym zabiegu i w oczekiwaniu na drugi(październik/listopad). Tylko kilka tysięcy zł w plecy... Okulary nosiłem jeszcze z dwa lata temu, praktycznie od urodzenia. Po tych dwóch latach zmądrzałem i znów noszę okulary które wczoraj wyrobiłem w Vision Express + kompleksowe badanie, gdzie w państwowych przychodniach to można poprosić o okulary ale do czytania. Soczewka prawa: -0,50 lewa -1,25 -0,50 20 Jednym słowem zez niszczy wzrok. Także takie ciach!ły jak zmęczenie czy senność to dla mnie nic. Chociaż mogą być to objawy różnych choróbsk... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 22 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2009 typowe choroby XXI wieku heheh, ludzie w wieku 20-25 lat chorują i czują się jak jacyś zdezelowani 80 latkowiedla potwierdzenia - dzis grajac w pilke nozna zlamalem noge w kostce... gips na 5 tygodni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 23 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2009 Kicha tak na wakacje nogę złamać :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KWS89 Opublikowano 16 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2009 http://pl.wikipedia.org/wiki/Męty_ciała_szklistego Czy ktoś ze zgromadzonych zauważa u siebie coś takiego...? Pamiętam, że od x lat mam z tym problemy, ale okulistka dała mi radę, którą słyszę od każdego- "siedź mniej przy komputerze"- a siedzę góra dwie godziny dziennie w weekendy, a w tygodniu gdzieś koło godziny... I to tylko wtedy kiedy jest to niezbędne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 16 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2009 Mam to ale myślałem, że to jest normalne zjawisko. Ani trochę mi nie przeszkadza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 16 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2009 też czasami takie coś widzę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 16 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2009 Potwierdzam tez mam takie artefakty :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 16 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2009 Mam takie akcje od zawsze, a kiedyś przed komputerem nie siedziałem :P Ale dopiero teraz dowiedziałem się, że to jakaś nietypowa przypadłość medyczna :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 16 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2009 Ja też mam. Spróbuj na innym forum. ;) Np. botanicznym. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
garrowq Opublikowano 18 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2009 Też to mam, raczej rzadko no ale się pojawia ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielski Opublikowano 18 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2009 ooo nareszcie sie dowiedzialem co to jest :D. a zawsze mnie to zastanawialo xD. oczywiscie tez to mam :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 18 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2009 To to ma nawet medyczną nazwę? Nie spodziewałem się, ale dopisuję się do listy, bo też to mam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 12 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2010 Cholera. Myślałem że tylko ja mam mikroskop w oczach i widzę mikro żyjątka : < Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 25 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2010 Od pewnego czasu, mam taki bajer że podczas schylania normalnie czuje jakby miało mi rozwalić łeb, za dużo krwi leci? O co mniej więcej biega? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kukifas Opublikowano 25 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2010 moze cos z zatokami ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 25 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2010 Raczej nie.. innych objawów nie mam, katar czy ból. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 25 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2010 sprawdź jakie masz ciśnienie tętnicze :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 26 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2010 zbadaj cisnienie, czy miales wypadek jakis? moze to byc nastepstwo wstrzasnienia mozgu(za wysokie cisnienie srodczaszkowe, ale wtedy wystepowalyby inne objawy jak otepienie czy zaburzenia czynnosci motorycznych), moga to byc rowniez zatoki (inne objawy nie musza wystepowac)... jak do kwietnia nie ustapi idz do laryngologa... dlubiesz w nosie? masz krwotoki z nosa? moze to cialo obce, czesto jest otaczane przez tkanke i robi sie gula, ktora moze uciskac jame nosowa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 26 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2010 Nie mam/nie miałem nic z rzeczy wyżej opisanych. Ciśnienie mierzyli mi ostatnio na wku, bo niby pikawa za szybo biła, i było w normie.Ale sprawdze to jeszcze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 26 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2010 (edytowane) Mnie dziś na zmianę pogody dopadła jakaś arytmia :/ aż mnie zimny pot zlał tak się przestraszyłem, jeszcze sobie przed tym doopłem redbulla. Edytowane 26 Marca 2010 przez slavOK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 26 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2010 (edytowane) Ja od paru ładnych lat mam jakby to powiedzieć efekt "spadania",dzieje sie to gdy zasypiam, w sumie jeszcze twardo nie śpię, nagle przychodzi taki 'szok' jakbym spadł z 3 piętra, bardzo dziwne uczucie...ale i zajebiste, teraz czytam ze spotyka to wielu ludzi.. wiele mitów wyczytałem, dusza wyłazi, mózg sprawdza czy śpisz, czy zmienia sie rytm serca. Edytowane 26 Marca 2010 przez Sopel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 26 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2010 Ja za dzieciaka miałem właśnie takie uczucie spadania przy zasypianiu i to nie jeden raz, pamiętam, że trwało to dość długo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 26 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2010 Ja od paru ładnych lat mam jakby to powiedzieć efekt "spadania",dzieje sie to gdy zasypiam, w sumie jeszcze twardo nie śpię, nagle przychodzi taki 'szok' jakbym spadł z 3 piętra, bardzo dziwne uczucie...ale i zajebiste, teraz czytam ze spotyka to wielu ludzi.. wiele mitów wyczytałem, dusza wyłazi, mózg sprawdza czy śpisz, czy zmienia sie rytm serca. To nie czytaj bredni tylko fakty naukowe:) A fakty sa takie ze zasypiajac powoli wchodzisz w odpowiednia faze (nie chce mi sie googlowac) w ktorej twoj mozg juz zaczyna marzenia senne, ale inna czesc mozgu odpowiedzialna za wylaczanie odruchow (co bysmy sobie krzywdy nie zrobili) dostaje laga...i np zasypiasz myslac o jezdzie na rowerze, powoli niepostrzerzenie przechodzisz w faze w ktorej juz nie kontrolujesz mysli...ale cialo jeszcze nie spi....i nagle pyk w tym "snie" uderzasz w drzewo, a calym cialem wstrząsa.....i ta adrenalinka.....najgorsze jest w tym ze trzeba zasypiac na nowo:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...