Skocz do zawartości
ja_kubek2

Sp2

Rekomendowane odpowiedzi

No to tak. Mój kolego kupił sobie laptopa, zainstalował Windowsa, spróbował zainstalować sterowniki, ale wyskoczyło mu, że wymagają SP2. Poszedł z tym do mnie bo nie wiedział o co chodzi. Dałem mu płytę na której nagrany był ten dodatek (nie chciał tego ściągać z neta bo bardzo wolnego ma). Uruchomił instalację a tam mu wyskakuje "Kod systemu jest nieprawidłowy" (z pamięci piszę).

I o co chodzi? Jak to zainstalować?

PS. U mnie z tej płyty udało się to zainstalować, więc to wina komputera.

PSS. Reinstal windowsa nic nie daje.

PSSS. SYSTEM JEST LEGALNY!!! NIE ZAMYKAJCIE TEGO TEMATU!!!

PSSSS. System i dodatek są po polsku.

I jeszcze jedno. Skoro "kod systemu jest nieprawidłowy" to jakim cudem udało mu się to zainstalować?

Przecież jak się zły kod wpisze to przerywa instalację.

Edytowane przez ja_kubek2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To proponuję sprawdzić, czy w system jest wpisany ten sam numer, który jest na naklejce licencyjnej. Numer ten sprawdzisz np Everestem. Jeśli numery się nie potwierdzą to należy wprowadzić poprawny numer z naklejki.

Edit: Najlepszyn wyjściem jest zaktualizować system poprzez windows update.

Jeśłi system jest legalny to nie powinno być problemu. Będzie miał wtedy wszystki poprawki wgrane a nie tylko do sp2.

Sprawa dotyczy latopa, więc jeśli ma wolny internet to może z nim iść do kogoś kto ma dobre łącze.

Edytowane przez Klaus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok. wysłałem mu smsa. Zobaczymy jak będzie. Chociaż na 99% się zgadza bo 2 razy instalował widowsa, więc raczej mało prawdopodobne że 2 razy popełnił taki błąd, że mimo tego udało mu się go zainstalować.

Cytat

Sprawa dotyczy latopa, więc jeśli ma wolny internet to może z nim iść do kogoś kto ma dobre łącze.

Tylko że bez SP2 nie da się zainstalować sterowników do karty sieciowej, więc net nie będzie działać. Edytowane przez ja_kubek2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi