ja_kubek2 Opublikowano 15 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2008 (edytowane) No to tak. Mój kolego kupił sobie laptopa, zainstalował Windowsa, spróbował zainstalować sterowniki, ale wyskoczyło mu, że wymagają SP2. Poszedł z tym do mnie bo nie wiedział o co chodzi. Dałem mu płytę na której nagrany był ten dodatek (nie chciał tego ściągać z neta bo bardzo wolnego ma). Uruchomił instalację a tam mu wyskakuje "Kod systemu jest nieprawidłowy" (z pamięci piszę). I o co chodzi? Jak to zainstalować? PS. U mnie z tej płyty udało się to zainstalować, więc to wina komputera. PSS. Reinstal windowsa nic nie daje. PSSS. SYSTEM JEST LEGALNY!!! NIE ZAMYKAJCIE TEGO TEMATU!!! PSSSS. System i dodatek są po polsku. I jeszcze jedno. Skoro "kod systemu jest nieprawidłowy" to jakim cudem udało mu się to zainstalować? Przecież jak się zły kod wpisze to przerywa instalację. Edytowane 15 Października 2008 przez ja_kubek2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 15 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2008 (edytowane) To proponuję sprawdzić, czy w system jest wpisany ten sam numer, który jest na naklejce licencyjnej. Numer ten sprawdzisz np Everestem. Jeśli numery się nie potwierdzą to należy wprowadzić poprawny numer z naklejki. Edit: Najlepszyn wyjściem jest zaktualizować system poprzez windows update. Jeśłi system jest legalny to nie powinno być problemu. Będzie miał wtedy wszystki poprawki wgrane a nie tylko do sp2. Sprawa dotyczy latopa, więc jeśli ma wolny internet to może z nim iść do kogoś kto ma dobre łącze. Edytowane 15 Października 2008 przez Klaus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ja_kubek2 Opublikowano 15 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2008 (edytowane) ok. wysłałem mu smsa. Zobaczymy jak będzie. Chociaż na 99% się zgadza bo 2 razy instalował widowsa, więc raczej mało prawdopodobne że 2 razy popełnił taki błąd, że mimo tego udało mu się go zainstalować. Cytat Sprawa dotyczy latopa, więc jeśli ma wolny internet to może z nim iść do kogoś kto ma dobre łącze.Tylko że bez SP2 nie da się zainstalować sterowników do karty sieciowej, więc net nie będzie działać. Edytowane 15 Października 2008 przez ja_kubek2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...