Recive Opublikowano 15 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2008 Witam Przymierzam się do kupna nowego komputera (sama jednostka centralna 2500 zł ) i nie wiem dokładnie co wybrać. Oto moja propozycja : 1. Intel Core2Duo E8400 2. Chłodzenie Procesora : Pentagram HP-120 ALCu Karakorum 3. Asus P5Q Pro / MSI P45 neo3 fr 4. A-Data 2x2GB 800MHZ Extreme Edition 5. Gigabyte nVidia GeForce GTX260 6. OCZ StealthXStream 600W 7. WD 320GB 16MB Cache AAKS 8. Samsung SH-S202J + obudowa ~160 zł ( komputer będę kupował w miejscowym sklepie ,z cenami ze skąpca jednak nie wiem czy tam te części na pewno będą ) PS. Czytałem wątek " zestawy na październik " ale proszę o indywidualne rozpatrzenie mojego przypadku. Zamierzam wykręcić procesor na 3.8 , komputer ma służyć do gier. Jednak nie mogę się zdecydować czy kupić teraz czy poczekać. Co o tym myślicie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLiT Opublikowano 15 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2008 mobo: Asus jest pewniejszy niż MSI gpu: skłaniałbym się ku jakiemuś HD4870 ze zmienionym chłodzeniem (sonic , toxic itp) hdd: Samsung >Seagate > WD , według mnie taka kolejność pod względem jakości dvd : może lepiej pioneer dvr215/216 psu: zamiast tego ocz , kupiłbym be quiet 450 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Recive Opublikowano 15 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2008 Mobo : ok tez myślałem na Asusem Gpu : wole jednak zainwestować w Nvidie , i tu raczej zdania nie zmienie :) dvd : wiem ze pionier lepszy ale za coś obudowę muszę kupić psu : a co nie tak z tym OCZ ? A jak z terminem kupowania poczekać czy kupować teraz , w końcu zbliża się gwiazdka i ceny będą drożeć wiem musiałbym kupić albo teraz albo gdzieś w lutym dopiero :/ . I nie wiadomo czy w " moim " sklepie będą wszystkie części ( jutro będę się dowiadywał ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vippiotrek Opublikowano 15 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2008 Zasilacz tak jak kolega wyżej pisał BQ weź. Grafikę też sugerowałbym 4870. Przecież wystarczy spojrzeć na testy.. kupowanie GTX260 to zgoda na kpiny w żywe oczy które uskutecznia celowo nVidia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrSheibuss Opublikowano 15 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2008 psu : a co nie tak z tym OCZ ? Nic - po prostu 450 w zupełności ci wystarczy, taniej zapłacisz kupisz wspomnianego pionera i na obudowe starczy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Recive Opublikowano 15 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2008 Hmm... Ale np. w Geforce mogę oddzielnie ustawić AF AA w sterownikach , dodam ze gram tylko w FPS i symulatory samochowe a w testach geforce wygrywał w tego typu grach. Jeszcze jutro napisze co i jak z częściami w tym sklepie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vippiotrek Opublikowano 15 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2008 (edytowane) Nie wiem gdzie czytałeś takie testy ;) Na chwilę obecną Nvidia oferuję odgrzane kotlety pod nowymi nazwami, a ich mocna strony - sterowniki - też lecą na psy. Nowe 178.24 już przy samej instalacji mają jakieś kłopoty. Bierz lepiej tego 4870 aczkolwiek wybór należy do Ciebie. Miłego wieczorka ;) Edytowane 15 Października 2008 przez vippiotrek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 15 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2008 Mobo: Asus Zasilacz: BeQuiet Sp 450W ponieważ ten OCZ troche głośnawy jest. Grafa: Wziąłbym jednak HD 4870. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Recive Opublikowano 16 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2008 Dzisiaj byłem w swoim sklepie i jak posłuchałem cen to sobie dałem spokój np. 1200 zł za GTX260 ! , 580 zł za E8400 wiec postanowiłem ze zrezygnuje z " mojego " sklepu. Jak powiedział sprzedawca : nic nie mogę obniżyć bo dolar stoi wysoko ^^. Wiec zastanawiam się czy poczekać aż stanieje czy kupić części w sklepie internetowym. I właśnie jakie sklepy polecacie ? Tanie i najlepiej z siedzibą w Warszawie ;) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vippiotrek Opublikowano 16 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2008 Wątpię w to, że ceny pójdą w dół. Nawet jeśli dolar trochę spadnie to sprzedawcy z racji zbliżających się świat będą starali się zachować obecne ceny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Recive Opublikowano 16 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2008 Ehh.. :( myślałem żeby poczekać do np. 10 listopada w końcu to jeszcze 1.5 miecha , a tak to musiałbym po nowym roku Luty to trochę nieciekawie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrSheibuss Opublikowano 16 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2008 Wiec zastanawiam się czy poczekać aż stanieje czy kupić części w sklepie internetowym. I właśnie jakie sklepy polecacie ? Tanie i najlepiej z siedzibą w Warszawie ;) ? W zasadzie to nasuwa mi się tylko esc.pl ale czy ma on siedzibę w Warszawie nie mam pojęcia, no ale tam e8400 masz za 510zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RCrack Opublikowano 16 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2008 Według Zumi tak, ale na gg z esc nikt nie odpowiada. Na początku tego roku widziałem nawet stronkę esc w warszawie, ale teraz nie mogę jej znaleść. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vippiotrek Opublikowano 16 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2008 Jakby mieli siedzibę w Warszawie to zapewne na głównej stronce esc.pl w dziale "Informacje o firmie" byłoby to uwzględnione - pisze tam tylko o siedzibie w Gdańsku. Oczywiście mogę się mylić, sprawdź jeszcze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkel_94 Opublikowano 16 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2008 (edytowane) Oto moja propozycja : 1. Intel E8400 + Pentagram HP-120 ALCu Karakorum 2. Asus P5Q 3. A-Data 2x2GB 800MHz Extreme Edition 4. Gigabyte nVidia GeForce GTX260 5. BeQuiet 450W 6. Samsung HD322HJ 320GB 16MB Cache 7. Pioneer DVR-216 8. CM Centurion 534 (wersja LITE, bez fabr. wentylatorów) Rozumiem, że masz już monitor ??? Edytowane 16 Października 2008 przez anonymouse Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vippiotrek Opublikowano 16 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2008 Jeżeli ma to już być koniecznie nV to zestaw chyba ok. Tylko czemu buda bez fabr. went.? Mam CM C5 i mogę stwierdzić śmiało, że ich wenty są ciche ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkel_94 Opublikowano 16 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2008 Tylko czemu buda bez fabr. went.? Mam CM C5 i mogę stwierdzić śmiało, że ich wenty są ciche ;)Ponieważ za róznice w cenie można sobie kupić lepsze wentylatory, np. Zephyr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrSheibuss Opublikowano 16 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2008 Oto moja propozycja : 1. Intel E8400 + Pentagram HP-120 ALCu Karakorum 2. Asus P5Q 3. A-Data 2x2GB 800MHz Extreme Edition 4. Gigabyte nVidia GeForce GTX260 5. BeQuiet 450W 6. Samsung HD322HJ 320GB 16MB Cache 7. Pioneer DVR-216 8. CM Centurion 534 (wersja LITE, bez fabr. wentylatorów) Rozumiem, że masz już monitor ??? To się mieści w 2500zł? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Recive Opublikowano 16 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2008 Tak monitor mam , ale kupno komputera na razie odstawie chyba na Listopad :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrSheibuss Opublikowano 16 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2008 Raczej bym nie odwlekał bo ceny mogą pójść w górę, chyba że nie masz obecnie kasy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...