Skocz do zawartości
phranzee

SkyTower release candidate #1 :]

Rekomendowane odpowiedzi

Aha, a jezeli chodzi o mobilnosc, a w zasadzie jej brak, to mobilnosc to najmniejszy problem. mojego kompa juz nigdy nigdzie nie zabiore. nie ma potrzeby ;) Do srodka niczego nie bede pchal, powodow jest kilka, a najwiekszy to wydajnosc potrzeba do tego:

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SpiderMAN, skoro juz taki OT to dorzuce swoje:

- 166x12.5, stabilnie

- 200x10, proc sie sypie :/ nawet na troche wyzszym napieciu, za to reszta chodzi bardzo ladnie, ddr333 synch.

normalne ze przy wyzszym fsb i nizszym mnozniku proc jest bardziej wymagajacy co do napiecia ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

46 jak na wode to troche duzo :? to ja na fanie po nocy idle ( dc++ 8) ) mam 44. musze poprawic wentylacje calej budy, moze spadnie do ok.40

Zauwaz, ze to ponad 2400Mhz i pocalonocnym maxymalnym obciazeniu!! No i nie ma wentylacji budy. Dzisiaj weekend sie zaczyne to powstawiam troche wiatru na 5V :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiem wiem. moj na 2300 juz mial troche ponad 50, ale z wiatrakiem Tt ustawionym na max (odkurzacz :D ). z normalnym wiatrakiem nawet nie probuje isc wyzej. kiedys moze nazbieram na wc.

pre-update do budy - okragle tasmy i niebieska katoda 8) juz zlozone zamowienie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wlasnie. Okrogle tasky to podstawa. Jak widac u mnie sprawuje sie swietnie. 20 zl w zaprzyjaznionym sklepie kompowym :)

Oswietlenie to druga sprawa. Trzeba bedzie sie wybrac do zaprzyjaznionego zakladu, ktory zajmuje sie tuningiem samochodowym. Kiedys widzialem ladne neonki u nich :)

Aha, robilem wczoraj testy sandra i wyszlo, ze moj proc na 185x13 wyniki ma prawie identyczne z p4 3.06. Grubo :) I to jest proc za mniej niz 300 zl! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jestem w pracy :) tak sie sklada, ze jestem adminem w jednej z sieci kablowych :) a po pracy pasjonuje sie overclockingiem i modowaniem. :) a testy w sandrze zdazylem zrobic przed wyjsciem do pracy :) jak bede w domu to zrobie CCR i zapodam wyniki (screeny) :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jestem w pracy :) tak sie sklada, ze jestem adminem w jednej z sieci kablowych :) a po pracy pasjonuje sie overclockingiem i modowaniem. :) a testy w sandrze zdazylem zrobic przed wyjsciem do pracy :) jak bede w domu to zrobie CCR i zapodam wyniki (screeny) :)

no to luziq 8) tez tak kce :wink: hmm robisz cos wiecej poza lazeniem po tłiku ? :P

screena nie dawaj, chyba ze zaslonisz sume kontrolna :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

phranzee zajebiasty masz LCD /VFD właściwie/ - ile cię kosztował jeśli można wiedzieć ofcoz :?: Aha i na jaki kolor świeci :?:

:D kosztowal mnie niecale 150, swieci na baardzo jasno hmmm powiedzmy seledynowo - niebieski. w kazdym razie nie da sie na niego patrzec 8) trzeba softwareowo przyciemnic, lub dac filtr i wtedy swieci na jaki chcesz :). nie jest to zaden hd44780, trzeba sie samemu pobawic ze sterowaniem. podpinany przez com, tylko jedna zyla. na razie umiem na nim wyswietlac, ale nie wiem czy mi sie bedzie chcialo / bede mial czas zeby napisac caly prog, moze go sprzedam. jeszcze nie wiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cool buda. Zajebiscie panel przedni podswietliles. Co do VFD, jesli jest na COM-a a tak wywnioskowalem to zassaj soft Matrix Orbital, zadnych problemow nie bedziesz mial, schemat tez w sieci znajdzisz. Zdecydowanie latwiej go podpiac niz takiego na LPT bo mniej kabelkow :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzieki :!:

tak, vfd jest na com'a. schemat niepotrzebny - 1 kabelek :P niestety ma calkowicie niestandardowy sterownik :? tzn nie ma programu do niego... samemu doszedlem do wyswietlania na nim juz w miare sensownych rzeczy :P ale cierpie na brak czasu i jakos nie chce mi sie bawic w pisanie calego proga... przed chwila go odpalilem na sofcie z matrix orbitala (chyba :P ) (http://www.matrixorbital.com/applications.htm) a konkretnie to "VFD Demo". cos juz chyba dla mnie za pozno :twisted: ale nie widze dedykowanego softu dla MO. ten wyswietla same krzaczki. probowalem juz chyba kazdy dostepny progra. teraz popatrzylem kilka sekund na wlaczony wyswietlacz i pisze calkiem bezwzrokowo 8) vfd powinien byc sprzedawany jako bron obezwladniajaca :twisted: nic po nim sie nie widzi :) juz nie wiem czy go sprzedac czy nie.... chyba kupie lcd na hd44780 z demontarzu i tak sie to skonczy.

pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakiej mocy są te głosniki??

Dołączona grafika

wygladaja na co najmniej 50 watt.

Staja zabórczo blisko twojej bańki, nie zniekształca ci to obarazu??

Jak ja mialem CTR to postawienie glosnika 65wattwego w odleglosci 30cm powodowalo zabójcze znieksztalcenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakiej mocy są te głosniki??

wygladaja na co najmniej 50 watt.

Staja zabórczo blisko twojej bańki, nie zniekształca ci to obarazu??

Jak ja mialem CTR to postawienie glosnika 65wattwego w odleglosci 30cm powodowalo zabójcze znieksztalcenie.

tak, 50W, ale masz oko 8) nic nie znieksztalcaja. moze ekranowane, moze inne moce kosmiczne ale nic nie widac na ekranie :)

a przypadkiem nie miales trinitrona lub innego z siateczka z drutu ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi