Skocz do zawartości
Vesto43

Instalacja Visty Sie Zawiesza!?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam pewien problem mianowicie przy instalacji Visty uruchamiam kompa plytka sie bootuje pierwszy pasek sie załadował potem pasek windowsa kilka razy sie przekręcił i następnie pojawiło się tło visty jakieś niebieskawo fioletowe, kursor i nic więcej... i w tym momencie instalacja stoi w miejscu żadnej ikonki poprostu tło i kursor.... co zrobić?

Komp taki jak w tym temacie...

http://forum.purepc.pl/kupic-f59/Prosze-Op...ci-t278025.html

Próbowałem też instalować na macierzy RAID i normalnie bez łączenia dysków za każdym razem tak samo... komputer sam składałem cały montaż przeszedł bezproblemowo poza chłodzeniem boxowym procesora które z jakichś przyczyn niepasowało ponieważ naciskając na jeden zatrzask wybijałem ten po przeciwnej stronie, niechciałem zbyt mocno naciskać żeby nieuszkodzić płyty...

Jeszcze jedna sprawa nic niezdązyłem zainstalować na nim a sprzet nawet na przeglądaniu opcji biosu niemiłosiernie się grzeje dotykając heatpipe'ów Sonica można się poparzyć. Wentylatory wyją jak szalone.

Edit: Dodam że jest to Vista Home Basic z SP1 64Bit

Edytowane przez Vesto43

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzięki za rady ale problem rozwiązałem wczesniej, wystarczyło uciąć sobie drzemke na jakies 10 min i mozna kontynuować instalację... tyle musiałem czekać aż sie mi pojawiły języki do wyboru region i inne opcje... przypuszczam że jest to sprawa starego odtwarzacza dvd który pewnie miał problem z odczytem nowiutkiej płyty z Vistą... tak więc czasem cierpliwość się opłaca...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzięki za rady ale problem rozwiązałem wczesniej, wystarczyło uciąć sobie drzemke na jakies 10 min i mozna kontynuować instalację... tyle musiałem czekać aż sie mi pojawiły języki do wyboru region i inne opcje... przypuszczam że jest to sprawa starego odtwarzacza dvd który pewnie miał problem z odczytem nowiutkiej płyty z Vistą... tak więc czasem cierpliwość się opłaca...

nie wina odtwarzacza, ja na nowym 215 pioniera tez tak mialem, az wypalilem kopie bo myslalem ze cos z plyta, co ciekawe jak robilem reinstall odrazu sie wszystko zaladowalo :razz:

zdrowie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi