Skocz do zawartości
e!Gr00bY

Testy Athlona 0.13um

Rekomendowane odpowiedzi

Looknijcie ten link: http://www.hothardware.com/hh_files/CCAM/a...p_2200(5).shtml

Czyżby panowie z Hothardware mieli nowego 3DMarka2002SE ???? :LOL

Swoją drogą nie warto się sugerować możliwościami O/C dokonanymi na Tom's Hardware bo na HotHardware wyciągneli z nieg trochę ponad 1900MHz. Więc nie jest tak źle jak na tak wczesną wersje procka chyba....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć,

Ja już gdzieś widziałem 2025MHz.

Poza tym to wg mnie problem polega na niedostosowaniu chłodzenia do tak małego core'a. Obecne wynalazki służące do chłodzenia zbliżają się rozmiarami i ciężarem do kosiarki rotacyjnej SMOK-3. Praktycznie jedynym wyjściem zostaje Barton, który znów będzie miał core takiej samej wielkości jak TBird ze względu na powiększenie cache'u L2 do 512Kb.

Ja właśnie zaczynam przymierzać się do wymiany sprzętu na nowy (zacząłem od zakupu Dangerdena 3-1 i peltiera 226W 8) no i stwierdziłem, że sobie kupię XP2100+ szczególnie po tym jak stanieje.

Na KT400 też nie ma co czekać, bo nalepkę DDR400 READY to mogę sobie sam wyprodukować.

Reasumując, po pierwsze to są testy sampli, po drugie to nawet jak się pojawi w Polsce to będzie kosztować grubo powyżej 1000zł (w Stanach jest po $220 i to pewnie tylko na papierze), więc za różnicę pomiędzy 2100+ a 2200+ można sobie zestaw do chłodzenia wodnego kupić.

Pozdrawiam,

Mateusz

PS. Jeszcze mam Gainwarda GF4Ti4200 i 15szt. XtremeDDR PC3200 256 :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tak BTW to najlepszym dowodem na niedostosowanie obecnych systemów chłodzących do Tbreda jest lista AMD na której tylko 5(!!!) coolerów jest certyfikowanych dla XP 2200+

Czytałem gdzieś, że obecnie wymogiem jest miedziana podstawa i odpowiedni nacisk.

Obawiam się, że trudno coś powiedzieć o testach nowych amdeków w których stosuje się chłodzenie ewidentnie niespełniające tych wymagań.

Chociaż z drugiej strony dużo testów było robionych z chłodzeniem wodnym... ale to też może źle przylegać :?

Mateusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...