e!Gr00bY Opublikowano 11 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2002 Looknijcie ten link: http://www.hothardware.com/hh_files/CCAM/a...p_2200(5).shtml Czyżby panowie z Hothardware mieli nowego 3DMarka2002SE ???? :LOL Swoją drogą nie warto się sugerować możliwościami O/C dokonanymi na Tom's Hardware bo na HotHardware wyciągneli z nieg trochę ponad 1900MHz. Więc nie jest tak źle jak na tak wczesną wersje procka chyba.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brevis Opublikowano 11 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2002 Noooooooooooooooooooo :D :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 11 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2002 trzeba poczekać. na razie mało informacji a poza tym egzemplarz procka jeszcze w wersji "beta" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiderman6666 Opublikowano 11 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2002 Poczekamy zobaczymy :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Den Opublikowano 11 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2002 Mysle, ze jak na tak wczesny egzeplaz to nie jest az tak strasznie zle miejmy nadzieje, ze te dalsze beda jeszcze lepsze :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mate76 Opublikowano 11 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2002 Cześć, Ja już gdzieś widziałem 2025MHz. Poza tym to wg mnie problem polega na niedostosowaniu chłodzenia do tak małego core'a. Obecne wynalazki służące do chłodzenia zbliżają się rozmiarami i ciężarem do kosiarki rotacyjnej SMOK-3. Praktycznie jedynym wyjściem zostaje Barton, który znów będzie miał core takiej samej wielkości jak TBird ze względu na powiększenie cache'u L2 do 512Kb. Ja właśnie zaczynam przymierzać się do wymiany sprzętu na nowy (zacząłem od zakupu Dangerdena 3-1 i peltiera 226W 8) no i stwierdziłem, że sobie kupię XP2100+ szczególnie po tym jak stanieje. Na KT400 też nie ma co czekać, bo nalepkę DDR400 READY to mogę sobie sam wyprodukować. Reasumując, po pierwsze to są testy sampli, po drugie to nawet jak się pojawi w Polsce to będzie kosztować grubo powyżej 1000zł (w Stanach jest po $220 i to pewnie tylko na papierze), więc za różnicę pomiędzy 2100+ a 2200+ można sobie zestaw do chłodzenia wodnego kupić. Pozdrawiam, Mateusz PS. Jeszcze mam Gainwarda GF4Ti4200 i 15szt. XtremeDDR PC3200 256 :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mate76 Opublikowano 11 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2002 A tak BTW to najlepszym dowodem na niedostosowanie obecnych systemów chłodzących do Tbreda jest lista AMD na której tylko 5(!!!) coolerów jest certyfikowanych dla XP 2200+ Czytałem gdzieś, że obecnie wymogiem jest miedziana podstawa i odpowiedni nacisk. Obawiam się, że trudno coś powiedzieć o testach nowych amdeków w których stosuje się chłodzenie ewidentnie niespełniające tych wymagań. Chociaż z drugiej strony dużo testów było robionych z chłodzeniem wodnym... ale to też może źle przylegać :? Mateusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 11 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2002 na OCAU podkrecali taki proc vapochill'em i i tak kiepskie wyniki mieli... to wina wczesnych serii, to samo bylo z TB i Palomino Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mate76 Opublikowano 11 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2002 Racja racja. poza tym nie wiem czy dla AMD to byłby specjalny interes gdyby się okazało, że Tbread kręciłby się nadzwyczaj dobrze, bo wtedy wszyscy by olali Hammera Mateusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 11 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2002 na oc.com jest podany artykol w ktorym przeliczyli ilosc watow ktora musialy proce oddac kazdym milimetrze powierzchni.... palomino mialo kolo 500, TB mial prawie 600 a Tbread ponad 700 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 11 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2002 tfu, pomylilem sie : )))) palomino mial kolo 0.5, TB 0.6 a Tbread 0.7 ; P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...