ModdingKing Opublikowano 16 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2008 Co w tym bloku jest nie tak że jest taki tani ? ZALMAN ZM GWB3850/3870 na allegro po 39 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 16 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2008 alu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregor666 Opublikowano 16 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2008 No i jest tylko na 3850/3870 czyli staroć :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ModdingKing Opublikowano 17 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2008 (edytowane) No i jest tylko na 3850/3870 czyli staroć :wink:ale podobno pasuje na 4850 tylko nie wiem czy to prawda ale hmm widziałem że ktos na forum ma go na 4850 tylko nie wiem na 100% czy ten bo to raczej o czymś świadczy http://forum.purepc.pl/Galeria-WC-f92/Moj-...et-t277461.html chyba że ja się mylę Edytowane 17 Października 2008 przez Thorn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fresh Opublikowano 17 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2008 i wydajność bardzo przyzwoita, tez się interesuje tym blokiem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ModdingKing Opublikowano 17 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2008 i wydajność bardzo przyzwoita, tez się interesuje tym blokiem... Ja biore puki są w dobrej cenie na allegro bo jak się domyślą że pasuja na nowe karty to na 100% cenę podwyższą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opo Opublikowano 17 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2009 ja mam na 4850 fakt nie wszystkie otwory pasuja i nie przykrywa pamieci w 100% ale te najważniejsze przy rdzeniu pasuja i na sekcje zasilania pasuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom256 Opublikowano 12 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2009 Co w tym bloku jest nie tak że jest taki tani ? ZALMAN ZM GWB3850/3870 na allegro po 39 zł Blok mam zamontowany na Radonie ASUS EAH3870 DDR4. BIOS modowany: 1.325V Rdzeń 875Mhz, pamięć 1250MHz. Temperatury IDLE:30 stopni STRESS:42 stopnie Jak widać na ostatnim zdjęciu są problemy z kompatybilnością z mosfetami. Na moim poprzednim Radeonie PowerColor 3870 DDR3, z sekcją zasilania trzeba było się bardziej pobawić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Precello Opublikowano 13 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2009 (edytowane) Ja mam fo na Asusie 4850 i pasuje w 90% jak pisałem u siebie w temacie ;) Tani jest bo tylko na HD3850/3870 pasuje, bo malo osob wie że da rade go użyć na HD4850, tylko trzeba do mosfetow bloczku sie pobawic i dorobic zapinke, jak sie nie ma tego malego gowienka :P Zapinke mojej oboty można zobaczyc u mnie w temacie :P Ogolnie jak się go kupuje na HD 4850 to trzeba zobaczyc swoją karte i ocenic jak to bedzie od siebie pasowac :P Do mojego EAH4850 pasuje tak, że nie wszystkie otwory są wykorzystane ale blok trzyma sie elegancko :) Tani jest też dlatego, że alu na pewno ma gorsze osiągi niż miedz ale dla tych, dla ktorych liczy się wydajnosc/cene to jest to najodpowiedniejsze rozwiązanie ;) Pozatym jak dla mnie osiagi ma wystarczające :) Edytowane 13 Lipca 2009 przez Precello Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom256 Opublikowano 25 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2009 (edytowane) Ja mam fo na Asusie 4850 i pasuje w 90% jak pisałem u siebie w temacie ;) Tani jest bo tylko na HD3850/3870 pasuje, bo malo osob wie że da rade go użyć na HD4850, tylko trzeba do mosfetow bloczku sie pobawic i dorobic zapinke, jak sie nie ma tego malego gowienka :P Zapinke mojej oboty można zobaczyc u mnie w temacie :P Ogolnie jak się go kupuje na HD 4850 to trzeba zobaczyc swoją karte i ocenic jak to bedzie od siebie pasowac :P Do mojego EAH4850 pasuje tak, że nie wszystkie otwory są wykorzystane ale blok trzyma sie elegancko :) Tani jest też dlatego, że alu na pewno ma gorsze osiągi niż miedz ale dla tych, dla ktorych liczy się wydajnosc/cene to jest to najodpowiedniejsze rozwiązanie ;) Pozatym jak dla mnie osiagi ma wystarczające :) Wydajność jest OK. U mnie 30 stopni na rdzeniu, pod obciążeniem do 42. Tyle co nic, a to że pod obciążeniem będę miał 39 stopni to żadna różnica dla grafiki. Dosłownie nic to nie daje. Dlatego mój Swiftech leży w szufladzie :) @EDIT________ Taka ciekawostka: Powietrzne chłodzenie ZeroTherm schładza rdzeń do 40C w idle, Zalman do 30C. Jutro jeszcze sprawdzę jaka jest temperatura w stresie, na ZeroThermie. Pomiary odczytane z Everesta, przy otwartej budzie. Pomiary dokonane przy częstotliwości około 850Mhz. Napięcie na Asusie EAH3870(chłodzonym Zalmanem) 1,325V(modyfikowany BIOS), RAM ustawiony na 1250Mhz. Edytowane 17 Sierpnia 2009 przez tom256 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymciu Opublikowano 8 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2011 (edytowane) Witam, Panie i Panowie ;P Mam okazję kupić ten blok za 50zł + koszty wysyłki, a posiadam sapphire HD4850 (pięknie obfotografowaną przez redakcję tutaj) z takim pięknym ekchem "chłodzeniem" Pytanie 1. i 2. czy to jest typowy referent i czy jak większości osób będzie mi się ładnie trzymał na kilku śrubkach. Pytanie 3. czy mam używać pasty czy podkładek, nie mam ani pasty ani podkładek więc mogę kupić to i to. (Zalman STG-1 i jakiej grubości ta podkładka - ja bym brał najcieńszą ale czy blok schłodzi pamięci jak będzie za cienka? Pozdrawiam :D Edytowane 8 Marca 2011 przez szymciu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master4life Opublikowano 8 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2011 (edytowane) 1. Tak to jest referent. 3. Na rdzeń dajesz pastę, na pamięci i vrm dajesz podkładki. STG-1 odradzam, szybko traci swoje właściwości. Edytowane 8 Marca 2011 przez master4life Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymciu Opublikowano 8 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2011 (edytowane) 1. Tak to jest referent. 3. Na rdzeń dajesz pastę, na pamięci i vrm dajesz podkładki. STG-1 odradzam, szybko traci swoje właściwości. Ok, w takim razie jaka pasta i czy taka podkładka na pamięci i mosfety będzie ok? Edytowane 8 Marca 2011 przez szymciu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master4life Opublikowano 8 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2011 Pastę, polecam arctic silver 5. Podkładki na pamięci będą dobre, pytanie tylko jak z mosfetami, myślę że starczy, ewentualnie można dać na nie pastę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymciu Opublikowano 8 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2011 dzięki :D napiszę jak dostane blok w swoje łapki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom256 Opublikowano 13 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2011 Pasta: zdecydowanie lepszym wyborem jest Arctic cooling MX2/MX3 U mnie blok pracował na HD4850 Saphhire toxic a na RAMach uzywałem i thermal padów i pasty. Pady jednak lepsze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 13 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2011 MX-3 to pomyłka, dlatego tak szybko wyszła z produkcji. Nie polecam nikomu tej pasty, już samo jej nakładanie to horror. Obecnie jest już dostępna MX-4, która jest o niebo lepsza. Poza tym godna polecenia jest Tr Chillfactor 3 oraz Gelid GC Xtreme. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymciu Opublikowano 13 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2011 MX-3 to pomyłka, dlatego tak szybko wyszła z produkcji. Nie polecam nikomu tej pasty, już samo jej nakładanie to horror. Obecnie jest już dostępna MX-4, która jest o niebo lepsza. Poza tym godna polecenia jest Tr Chillfactor 3 oraz Gelid GC Xtreme. AC5 już do mnie leci, więc za późno :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom256 Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2011 (edytowane) Czemu MX3 to niby pomyłka? Mozes uzasadnić? Z nakładaniem nie miałem problemów. Edytowane 10 Kwietnia 2011 przez tom256 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...