Skocz do zawartości
kedly

Prodigy 7.1 Hifi + Logitech Z5500 - Ustawienie Dts'u

Rekomendowane odpowiedzi

mam problem z konfiguracją Karty prodigy 7.1 hifi połączoną kablem TOSlink z głośnikami Logitech z5500. Mianowicie po wstepnej konfiguracji AC3 oraz ffdshow audio nie mam dźwieku DTS pod połączeniem cyfrowym, tylko słychać szum a w programach typu KDplayer lub powerDVD mam tylko dźwięk stereo (brak efektu DD lub DTS). Pod Vistą (mój 2 system) w teście DTS-Audio na panelu sterowania DTS faktycznie zadziałał i na wyświetlaczu ukazał sie napis DTS Digital ale tylko na czas testu (ładnie zagrało). Niestety niewiem jak poprawnie skonfigurować kodeki by DTS działał.

czekam na info, pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak sie sklada ze jestem tez posiadaczem tejze karty. U mnie DD i DTS dzialaja bez problemowo, mam viste x64. karte mam polaczona z KD, kodekow jakich uzywam to AC3filter, w nich ustawiam output na bez zmian i reszte jak na screenach. U mnie dziala wiec u ciebie tez chyba powinno ;)

Dołączona grafikaDołączona grafika

A i w sterownikach w panelu sterowania musisz ustawic jakna screenie :D

Dołączona grafika

Edytowane przez Proofit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no dzieki Tobie mam 1 problem mniej :) DZIAŁA :rolleyes: DTS i DD ale niestety tylko pod Vistą :unsure:

no i jeszcze 1 problem - pliki muzyczne DTS nie chcą sie odtwarzać - tzn "milczą" - wie ktoś czemu?

PS.

5 minut filmu z DTS'em i sie zakochałem w nowym wymiarze dźwięku ! REWELACJA

PS.2

Wszelkie kodeki wywalone - został mi tylko AC3 filter oraz ''The KMPlayer" który jako jedyny przesyła DTS i DD :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i gitarka :) wgrałem sobie KLMC 4.17 i skonfigurowalem wszystko jak trzeba i nawet pod media classiciem chodzi DTS :) tylko pliki WAV-DTS "milczą" podczas odtwarzania ich na panelu logitecha pojawia sie DTS Digital ale nic nie leci <_< no ale to akurat mi wogóle nie potrzebne, głownie zalezalo mi na filmach z Dts - Teraz dopiero doceniam moc swoich głośników :)

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podepne sie pod ten temat bo mam taki sam problem. Tzn filmy hd z dzwiekiem dts i dolby chodza ladnie przez panel logitecha ale muzyka w wav dts nie. Tzn jest cisza mimo iz na panelu wyswietla sie DTS digital. Mam podpietego Xonara DX kablem toslink z Z 5500. Jaka moze byc przyczyna?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi