Skocz do zawartości
The_Structor

WIELKI PROBLEM Z EPOXEM 8RDA+ - PIWO DO WYGRANIA :D

Rekomendowane odpowiedzi

a wiec tak:

plyta chodzila elegancko a procek byl z 1700@2600 XP+ na standartowym napieciu, wsyztsko pieknie, ale chcialem wiecej i zwiekszylem szyne do 195, a mnoznik zostal na 12.5, napiecie 1,625 (wiem za male :P - juz sie dowiedzialem), a pamieci byly na 83% i plytka nie wstala, wiec startuje z insertem, qpa, cos piszczy...no to wylaczylem kompa i zrobilem clear cmos, wlaczylem kompa, kupa, no to wyjalem baterie i dalej kupa, monitor czarny a na wyswietlaczu FF, co robic ???

plz pomozcie, kto rozwiaze problem, ma u mnie piwo - wysylam poczta na moj koszt :P - powaznie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja ostatnio testując GeIL też zobaczyłem kilka razy FF - robiłem tak - wyłączałem kompa, wyłączałem zasilacz, włączałem zasilacz niech naładuje kondensatory, potem znowu go wyłączałem, naciskałem power - wszystko mignęło - i potem start z insertem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zakladam nowy bo chodzi o piwo :P a temat usune, obiecuje

aha ddadam ze problem ten mam drugi raz, ostatnim razem po 3ch dniach dostalem new plytke, koles mowil ze przelozyl plyte do innego kompa zmienil bios na kosci i dalej : FF hmm sprobuje wylaczac i wl;aczac a potem bateryjke na 10 min wyjme, tzn zrobie na odwrot :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprobuj uruchomic kompa z byle jakim innym paskiem ramu, u mnie bylo dokladnie to samo (tyle ze bez piszczaenia) - po przekombinowaniu z kreceniem komp nie chcial wstac nawet po wyjeciu i ponownym wlozeniu ramu.

Zmienilem ram na chwile, odpalilem, uruchomil sie, wylaczylem, wlozylem swoj ram, odpalilem, wszedlem do BIOS-u, posprzatalem, dziala bez zajakniecia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie trzeba się szybko zniechęcać.

Ja miałem to samo jak próbowałem 10x220 :D

Reset kilka razy plus walenie w insert+delete

Pytanie jeszcze jaką miałeś wersje biosa.

Bo w/g moich spostrzeżeń to ten co dają orginalnie na płycie

to lepiej od razu flash na nową wersje i dopiero wtedy można się

bawić w kręcenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie tez tak bylo jak przesadzilem - przytrzymanie insert i reset powodowalo postawienie FSB na 100 - wszedlem do biosu i poustawialem co trzeba i gra muzyka - sprobuj jeszcze przestawic zworke na plycie 100/133-166 na 100 lub zapodac plytce procka chodzacego na 100 ( Duron, pierwsze Athlony Thunderbirdy)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sorry zpaomnialem =]

ten ktory byl na plycie czyli 1.0

ale oddalem dzisiaj plyte do serwisu i mwie kolesiowi zeby mi nowy bios wgral...usluga kosztuje 30 PLn ale trwa 20 min a ja hcce miec new kompa :D

a koles: dobra na jutro ci wymienie plyte i wgram nowy bios...czyli 3cia p[lyta w ciagu tygodnia ;)

ehh szkoda gadac..

a wlasnie pytanie:

czy na nowym biosie, tzn tym najnowszym sa jeszcze takie problemy ze jak ustawie np. 200x12.5 i zostawie napiecie na 1,5 i to znooof bedzie tak jak teraz??? czy juz normalnie ladnie z inserta pojdzie ??:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie ani na statym, ani na nowym biosie się az takie cuda nie działy, nawet na zbyt niskim napięciu ze statym biosem płytka nie żegnała się z biosem tak definitywnie jak Twoja ;) . Wystarczyło odpięcie wtyczki zasilania, zworka w poz. clear cmos pobawienie się przyciskiem power i potem znowu podpinam zasilanie i wsio działa :)

Nowy bios u mnie ten problem calkiem rozwiazał. Jak cos przekombinuję to płytka się nie odpali, ale wystarczy trzymać insert na klawiaturze i potem z wciśniętym klawiszem odpalić kompa i wszystko wraca do normy :). Jeszcze ani razu od tego czasu nie robiłem raseta zworką.

Mam nadzieje że tobie też pomoże ten nowy bios.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dostalem dzisiaj new plyte (3cia w tym tygodniu :D) od razu z wgranym nowym biosem, ludzie 100% satysfakcji a nawet 101% dalem 220 x 12,5 na napieciu 1,5 (od razu przetestowalem :P) i co sie stalo ??? ot co - wyswielil sie czerwoby komunikacik wcisnalem inert i ruszylo, z nowym biosem ta plyta to potega, teraz sie bawie :D

a popieram podkrecac sie chce, dziekuje wam panowie za rady, jak sie kiedys zobaczymy to pierwszy ktorego zobacze ma u mnie piwo =] bo tutaj trudno orzec kto mi pomogl :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...