Zulik Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Witajcie ! ja wlasnie IP dostaje z serwera DHCP czy moze ktos mi podeslac linki jak sie konfiguruje linuxa pod takie polaczenie !? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2003 w skryptach startowych powinno być: /sbin/dhcpcd -t 10 -h <serwer dhcp> -d eth0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulik Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2003 mozesz objasnic znaczenie tych poszczegolnych literek ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2003 A czy ty, za przeproszeniem nie możesz sobie wpisać 'dhcpcd --help' albo 'man dhcpcd'? DHCP Client Daemon v.1.3.22-pl1 Copyright © 1996 - 1997 Yoichi Hariguchi <yoichi@fore.com> Copyright © January, 1998 Sergei Viznyuk <sv@phystech.com> Location: http://www.phystech.com/download/ Usage: dhcpcd [-dknrBCDHNRTY] [-l leasetime] [-h hostname] [-t timeout] [-i vendorClassID] [-I ClientID] [-c filename] [-s [ipaddr]] [-w windowsize] [-L ConfigDir] [interface] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulik Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2003 tam moglem i tak zrobilem ! ale czegos nie rozumiem poprostu i to dlatego ! [-t timeout] - co timeout robi ? (po 10 sekundach nieznalezienia serwera DHCP rozlacza z nim polaczenie ?? ) -d tego tam nie widze :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfan Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2003 man dhcpcd! RTFM!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Głupota niektórych ludzi na forum mnie przerasta. Linux to _NIE_ windows. Tutaj trzeba czasem _POMYŚLEĆ_. man -a "timeout" dhcpcd. poza tym trudno się domyślić, że '-d' po którym jest karta sieciowa ('-d eth0') to skrót od 'device'? MYŚL! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulik Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2003 wybacz ale z mysleniem to ciezko mam jak instaluje sieciowke 3 dzien a kazdy dzien po 16 godzin to sie czlowiekowi odechciewa wszystkiego ! sorki !! wpisalem dhcpcd eth0 i dziala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...