Skocz do zawartości
kazan001

Kontroler Pad Sony Ps2 -> Pc

Rekomendowane odpowiedzi

Baaaardzo proszę o pomoc, szukam i szukam rozwiązania, ale to nic nie daje :(

Kupiłem kontroler pada ps2->pc, ale coś nie działa :/ , kontrolka na padzie się swieci, windows wykrywa ale żaden test czy kalibracja nie działa, poprostu tak jakbym wogóle nic nie naciskał na nim, tak samo w grach. Sterowniki zainstalowane.

dodam ze sterowniki na płycie które były, zainstalowałem!

udało mi się jakimś sposobem dojść do tego że zainstalowałem pewną rzecz ... :| i system widzi moj pad, ale nie ma z nim połączenia, proszę zobaczyć. http://kazan.iq.pl/sc.png

Jest to kontroler venom, a pad sony.

Prosze o pomoc.

Edytowane przez kazan001

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wg mnie jest jakas kolizja sterownikow. Czy przypadkiem wczesniej nie miales juz takiej przejsciowki i nie instalowales sterownikow? Z tego co pamietam do takiej przejsciowki jak masz to na liscie powinno byc tylko:

Twin USB Joystick [1 port]

Twin USB Joystick [2 port]

Wloz wtyczke do drugiego slota i zobacz czy to samo.

Nie jestem w stanie sprawdzic jak to jest u mnie bo przejsciowke i pada pozyczylem :/ Wiem ze mialem podobny problem. Nie wiem czy nie taki sam...

Edytowane przez mcsis

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wg mnie jest jakas kolizja sterownikow. Czy przypadkiem wczesniej nie miales juz takiej przejsciowki i nie instalowales sterownikow? Z tego co pamietam do takiej przejsciowki jak masz to na liscie powinno byc tylko:

Twin USB Joystick [1 port]

Twin USB Joystick [2 port]

Wloz wtyczke do drugiego slota i zobacz czy to samo.

Nie jestem w stanie sprawdzic jak to jest u mnie bo przejsciowke i pada pozyczylem :/ Wiem ze mialem podobny problem. Nie wiem czy nie taki sam...

Kombinowałem na różne sposoby, wkladalem do innych portow usb, wtyczke z pada wkładałem na zmiane do pierwszego i drugiego wejscia na konwerterze i nic.... ;( ;(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi