ugiugi Opublikowano 17 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2008 Witam. Potrzebuje mocnego kompa do biura... mam problem tylko z wyborem płyty microATX i jak najmniejszej obudowy pod E5200... Zestaw wyglądałby tak: Proc: E5200 RAM: Goodram 2x2GB 800MHz CL5 Dysk: Samsung SpinPoint F1 640GB Grafa: Gigabyte Radeon HD2400XT 256MB DDR2 Nagrywarka: Samsung SH-S202J Zasiłka: ModeCom MC-350ATX 2.0 PFC Prosiłbym o jakieś rozsądne rozwiązanie... wiem, że lepiej byłoby kupić 'normalną' płytę główną ale niestety musi to być microATX i do tego jakaś mała obudowa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dixidi Opublikowano 17 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2008 Poleacm nieco inne rozwiązanie, nie lepiej kupic płytke z chipem AMD 780 i do tego np. Athlon 4850 X2, mamy wydajny komputerek, niedrogi w dodatku z dobra grafika, az za dobra do biura bo na pokładzie ma HD3200, nowe Athloniki mało sie grzeją i naprawde uwazam ze do biura czy do domoego uzytku (nie do grania) lepszego kompa w chwili obecnej niezłozymy, po co wydawać. Polecam plytke Gigabyte z AMD780 w standardzei microATX tak jak sobie zyczyłeś. Tu masz linka do tej płytkiGigabyte Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ugiugi Opublikowano 17 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2008 Wiesz ... to nie dla mnie komp tylko dla szwagra a to stary weteran Intela i o AMD nie chce nawet słyszeć... :/ Sam poważnie zastanowiłbym się nad tym, ale niestety w tym (cięzkim) przypadku AMD odpada Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dixidi Opublikowano 17 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2008 Sam jestem weteranem Intela od Pentiaka II ale sam szukalem dla siebie jakiegos komputerka mogacego chodzic 24/7 poberającego malutko proądu ale w miare wydajnego do www, offica i takich tam codziennych czyli do wszytskiego ale nie do gier i złozyłem własnie taki zestawik i smiga az miło a prądu bierze tyle co latarka, ale jak intel to polecam tą płytke 6 fazowe zasilanie z pewnościa da jakis potencjał OC, mniejszej płytki nie znajdziesz bo do mATX, sam się nad nią zastanawiałem i do tego e7200 ale poczytałem troche o chipie AMD 780 i zaoszczedziłem dodatkowo na grafice. Szwagrowi radził bym podejsc do tematu obiektywnie bo na uprzedzeniach jeszcze nikt dobrze nie wypadł:/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ugiugi Opublikowano 17 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2008 Ja wiem, że lepiej byłoby podejście obiektywne, ale koleś ma juz prawie 40lat na karku i cięzko mu się pogodzić ze zmianami :P Kurde, tą płytę co podałeś nie ma w esc.pl a tam chciałem zakupić cały komplet... a przeglądnąłem do 300zł wszystkie płyty i nie ma tam żadnej mATX ;/ Zaproponuje mu ten zestaw AMD... wyglądałby tak: Proc: AMD Athlon 64 X2 5600+ Płyta gł: Gigabyte MA78GM-S2H RAM: Goodram 2x2GB 800MHz CL5 Dysk: Samsung SpinPoint F1 640GB Nagrywarka: Samsung SH-S202J Zasiłka: ModeCom MC-350ATX 2.0 PFC Obudowa: ???? jakieś propozycje co do małej obudowy pod mATX?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 17 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2008 (edytowane) Zestaw na AMD fajny ale z tego co wiem to mobo tez nie jest złe Klik do tego E5200 i byłoby nieźle. CO do budy ta jest ładna i tania. Zważywszy na to że ma być to komp do biura o wydajności zintegrowanych graf wspominał nie będe ;] Edytowane 17 Października 2008 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ugiugi Opublikowano 17 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2008 Kolego @Fredek, zestaw miał być na mATX oraz obudowa jak najmniejsza, natomiast Ty dałeś namiary na 'normalne' rozmiary... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 17 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2008 Ktoś jest już spiący... Mobo i buda jest mATX. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ugiugi Opublikowano 18 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2008 (edytowane) Format: ATX... ale własnie patrze w komputroniku i faktycznie jest to mATX. OK, czyli zestaw przedstawia się tak: Proc: E5200 Płyta gł: Asus P5E-VM SE /Intel G35/ RAM: Goodram 2x2GB 800MHz CL5 Grafa: Gigabyte Radeon HD2400XT 256MB DDR2 Dysk: Samsung SpinPoint F1 640GB Nagrywarka: Samsung SH-S202J Zasiłka: ModeCom MC-350ATX 2.0 PFC Obudowa: chce z esc.pl dlatego wezme ModeCom Step 203 Black (400W) Wszystko ok z zestawem? Jeszcze coś... ta obudowa ma w sobie zasilacz i jest to ta sama firma co produkuje ten zasilacz z mojego zestawu. Więc może kupić obudowę(z zasilaczem) a osobnego zasilacza nie kupować? Czy władują mi jakiś noname z którym będą same problemy? Edytowane 18 Października 2008 przez ugiugi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dixidi Opublikowano 18 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2008 Widze że jednak intel, nioe na mawiam uporyczywie ale grafiki Intala w Chipie G35 do gr4afiki w AMd 780 woole nie ma co porównywac ale jak się uparliscie to ten tez bedzie ok ale gdy np. zechce ogladac film w wysokiej rozdzielczosci to może pojawic się problem. Co do budy to polecam chiefteca, nie są drogie a sa solidnie wykonane z grubej balchy dzieki czemu wibracje tak się nie przenosza no i są wersje z zasilakmi równiez a na pewno lepiej wziaść zasiłek chifteca niz modecoma prawda? lu oferuej cos takiego A Plus mam taką do sprzedania cena 130 zł. Co prawda bez zasilacza ale wygląd niezły i funkcjonala. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...