omkosmok Opublikowano 17 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2008 Potrzebuję takowych pamięci, interesują mnie najtańsze z możliwych i osiągające ~1050MHz przy 5-5-5-15 na dość niskim napięciu. Na tą chwilę mam 4*1GB Ballistixów dwustronnych z zapinkami, ale po zmianie mobo na P5B Dlx w ogóle nie może sobie poradzić z tym 4*1GB. Nawet jak ustawię w biosie 2,45V (co zresztą mam do 24/7) to pamięci są lekko ciepłe... Na P5K Pro jak ustawiłem na 2,1V, to były GORĄCE po chwili. Czy jest możliwość, iż memki 2*2GB w ogóle mi nie będą wstawać przez to zaniżanie? Strasznie mnie to denerwuje. Pamięci na oku mam takie Co o nich sądzicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 17 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2008 Będą dobre. Moje robią 1066 na 2-2,1V. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziuinblack Opublikowano 17 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2008 Nie chce zakładać nowego tematu żeby zaśmiecać forum, a pytanie mam podobne. Z tym że interesują mnie pamięci 800Mhz, też 2x2gb, niekoniecznie muszą osiągać kosmosy. Zastanawiałem się również nad A-Datami EE, tylko pytanie - lepiej brać CL4 czy CL5? I czy ma to jakiś wpływ na podkręcanie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 17 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2008 Te A-daty jak najbardziej no a CL5 (1066mhz) powinny pójść nieco lepiej niż 800-setki ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziuinblack Opublikowano 17 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2008 Niestety w moim przypadku te 1066 na CL5 to już za drogo ;/ Zatem OC 800mhz lepiej wypada pod CL4 czy CL5? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omkosmok Opublikowano 17 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2008 Fredek napisał(a): Te A-daty jak najbardziej no a CL5 (1066mhz) powinny pójść nieco lepiej niż 800-setki ;] Czy skoro posiadam chipset i965P nie będą stwarzały problemów te 2*2GB? Ktoś mi tam kiedyś mówił, że z tym mogą być problemy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 17 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2008 Ja testowałem te 800'tki (2x2GB) na mojej dawnej MSI P35 i komp nie wstawał powyżej 900 i to na CL5 :|. Bios wgrany 1.77 i napięcie 2.3 v. Liczę że na Asus P5Q PRO będą się kręcić troszkę lepiej (w co wątpię). Jednak te 900 mi wystarczy jakoś. 8400 puszczę 9x450 i musi to wystarczyć. Potem najwyżej sprzedam i kupię coś na Micronach. (Fredek ty szczęściarzu ;) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
funky Opublikowano 18 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2008 to i ja sie podlacze do tematu. posiadam plyte p5wdhdlx, siedza w niej stare gskille hz 800x2gb, chcialem dokupic 2x2gb. czy wogole ta plyta da rade z 6gb?? i prosilbym o doradzenie co kupic zeby nie "gryzly" sie ze starymi ramami, prosilbym o wskazanie opcji jesli mialbym zamiar krecic i wersji jesli beda sobie spokojnie chodzily na nominalnych predkosciach :lol2: dzieki bardzo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...