Skocz do zawartości
omkosmok

Pamięci 2*2gb

Rekomendowane odpowiedzi

Potrzebuję takowych pamięci, interesują mnie najtańsze z możliwych i osiągające ~1050MHz przy 5-5-5-15 na dość niskim napięciu. Na tą chwilę mam 4*1GB Ballistixów dwustronnych z zapinkami, ale po zmianie mobo na P5B Dlx w ogóle nie może sobie poradzić z tym 4*1GB. Nawet jak ustawię w biosie 2,45V (co zresztą mam do 24/7) to pamięci są lekko ciepłe... Na P5K Pro jak ustawiłem na 2,1V, to były GORĄCE po chwili. Czy jest możliwość, iż memki 2*2GB w ogóle mi nie będą wstawać przez to zaniżanie? Strasznie mnie to denerwuje. Pamięci na oku mam takie Co o nich sądzicie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chce zakładać nowego tematu żeby zaśmiecać forum, a pytanie mam podobne.

Z tym że interesują mnie pamięci 800Mhz, też 2x2gb, niekoniecznie muszą osiągać kosmosy.

Zastanawiałem się również nad A-Datami EE, tylko pytanie - lepiej brać CL4 czy CL5? I czy ma to jakiś wpływ na podkręcanie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fredek napisał(a):

Te A-daty jak najbardziej no a CL5 (1066mhz) powinny pójść nieco lepiej niż 800-setki ;]

Czy skoro posiadam chipset i965P nie będą stwarzały problemów te 2*2GB? Ktoś mi tam kiedyś mówił, że z tym mogą być problemy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja testowałem te 800'tki (2x2GB) na mojej dawnej MSI P35 i komp nie wstawał powyżej 900 i to na CL5 :|. Bios wgrany 1.77 i napięcie 2.3 v. Liczę że na Asus P5Q PRO będą się kręcić troszkę lepiej (w co wątpię). Jednak te 900 mi wystarczy jakoś. 8400 puszczę 9x450 i musi to wystarczyć. Potem najwyżej sprzedam i kupię coś na Micronach. (Fredek ty szczęściarzu ;) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to i ja sie podlacze do tematu. posiadam plyte p5wdhdlx, siedza w niej stare gskille hz 800x2gb, chcialem dokupic 2x2gb. czy wogole ta plyta da rade z 6gb?? i prosilbym o doradzenie co kupic zeby nie "gryzly" sie ze starymi ramami, prosilbym o wskazanie opcji jesli mialbym zamiar krecic i wersji jesli beda sobie spokojnie chodzily na nominalnych predkosciach :lol2: :damage_wall:

dzieki bardzo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi