Micho1010 Opublikowano 17 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2008 Witam mam problem z włączeniem gier np. przy włączeniu cod4 pojawia mi sie komunikat czy uruchomić grę w ''safe mode''czyli w trybie bezpiecznym po czym klikne yes lub no to i tak gra sie nie włączy pojawia mi sie błąd ''nie wysylaj'' podobny przypadek miałem przy grze Fable.Mam pytanie czy to moze byc wina sterowników bo sterowniki mam sciagane z sieci nie orginalne z płytek,da sie coś z tym zrobić??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 17 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2008 Podaj jaki masz sprzęt . Procesor , karta graficzna , ram , płyta główna i zasilacz . Może nie spełnia wymagań gier albo coś jest ze sterownikami . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micho1010 Opublikowano 17 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2008 athlon 2700+xp epox 8rda3i x1650pro 256mb ddr3 1gb ram zasilka aton 350wat wlasnie sterownikow ani do plyty glownej ani do karty graf. nie dostalem jak kupilem wiec dlatego moje przypuszczenia ze cos ze sterami nie gra stery sciagalem ze stronek a moze byc cos zle ustawione w windowsie ze safe mode nie dziala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 17 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2008 W przypadku COD4 problemem może być CPU , w wymaganiach pisze że minimum Atlon 64 2800+ . A64 ma taktowanie 1,8 Ghz , twój XP ma def. 2,1 Ghz . Ale ten A64 ma SSE2 i Ulepszone 3Dnow! , czego nie ma ten XP . Stawiam że to wina braku obsługi SSE2 . Dlatego gry przechodzą w tryb safemode , czasami da się je uruchomić ale nie zawsze . Jedyna rada to zmiana platformy , SSE2 jest już w CPU na Socket 754 (AMD ) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micho1010 Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2008 (edytowane) Reyden niby masz racje z tym sse2 ale wczesniej jakies 5 miesiecy temu miałem ecs k7S5A a2000+xp tego tego co teraz tylko teraz jest podkrecony na 2700+ i radka 9550 po o\c i cod 4 chodzil na low-medium po zmianie plyty i grafy nie chce działac dodam ze jak włącze winampa to pokazuje sie poczadkowy filmik 2 sek i wychodiz z gry potem pojawia sie błąd direrctx error moga to byc zle stery.W innych grach np. fable czy fear gra sie załaduje filmik sie pokarze i po chwili komputer sie uruchamia ponownie brak mi sił nie wiem co mam robic Edytowane 20 Października 2008 przez Micho1010 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...