toman Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 Jak są uparci (a na to wygląda) to rzecznik nie pomoże. Ale to jest natralna droga i niestety trzeba ją przejść. Sprawa sądowa to ostateczność, musisz mieć pewność, że wykorzystałeś wszystkie możliwości. Tymczasem zacznij gromadzić dowody .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiJo Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2009 tylko że samo rozpoczęcie sprawy w sądzie chyba coś kosztuje. A dodatkowo nie mam wpływu na to czy ekran miga, czy nie, więc przed sądem ciężko będzie to pokazać. Chociaż mam kartke z serwisu apple'a (nie podbitą ani nie podpisaną, bo "zapomnieli") na której jest napisane, że usterke stwierdzono. Trzeba ją będzie wysłać żeby podpisali :) Tak wogóle, to jeżeli odmówili wymiany, to mogę odebrać kompa? Czy musi leżeć u nich do zakończenia sprawy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiJo Opublikowano 23 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2009 (edytowane) byłem dzisiaj u rzecznika praw kons. i powiedział, że nie moge żądać wymiany na nowy, ani niczego innego od sprzedawcy, bo minął termin 2 miesięcy od daty pierwszego serwisu gwarancyjnego :| Dostałem też laptopa spowrotem (nie wymienili), pójdzie pewnie za pare dni do serwisu, który znowu nic nie zrobi. :] W każdym razie dzięki za pomoc. Przy następnych usterkach będe wiedział, że trzeba odrazu do sprzedawcy :) -- edit -- Macie jakis pomysl, co moze byc przyczyna migania ekranu i tego, ze czasem nie widzi baterii? Moze powinienem powiedziec serwisantowi co ma wymienic, oni sie na tym moga nie znac, bo po co... :mur: Edytowane 24 Stycznia 2009 przez DiJo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jurson Opublikowano 27 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2009 mój znajomy w macbooku miał problem z gasnącym wyświetlaczem i winą była taśma ale od ręki mu w Sadzie wymienili... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...