szatis Opublikowano 18 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2008 http://www.chieftec.pl/index.php?strona=gps400aa101a Witam, zasiłka jak wyżej, chodzi juz sporo czasu i wiatrak jest dośc głośny. Czy ktoś ma pojęcie jak dobrać wiatrak do tego zasilacza?, jakiego typu wiatraków chieftec używa , chodzi mi o predkość obrotową, bo to badziejstwo zasilacz ja sobie sam dobiera, nie chce kupić zbyt słabego by sie zasiłka nie wyjarała. Ogółem jaka marka zapewni mi ciszę w komputerze zapewniając jednocześnie odpowiednie obroty/min ? Z góry thz za odp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrchak Opublikowano 18 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2008 Podaj jakiś przedział cenowy tego wiatraka, jedne z najlepszych są Noctua, ale kosztują po ok 70 zł. Obroty zasilacz będzie dobierał sobie sam, w zależności jak będzie mu się robiło ciepło :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blasphemy Opublikowano 18 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2008 Wentylator, nie wiatrak -_- Polecam fandera fx-120b, potencjometr - bardzo fajna sprawa, do tego wentyl skręcony na 1/2 mocy jest duzo bardziej cichy, niz ta stockowa suszara. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 19 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2008 a ja polecam scythe kamakaze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domban214 Opublikowano 19 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2008 Jesli chcesz najtaniej to acutake 120x120 ;) mam taki w gps-400aa-101a i jest cicho i chlodno :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szatis Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2008 a cos takiego? http://www.cooling.pl/scythe-slip-stream-1...ukt,323090.html chcialbym wentylator podlaczyc pod napiecie zasilacza wydam ja wiem do 30 zl mysle ze wiecej nie ma sensu, bo zewnetrzne sterowanie obrotami mi niepotrzebne Ten wentyl z linka ma 68 CFM przy 1200 obr 24dBA, chbya powinno wystarczyc, ew. nie wiem czy starczy? http://www.cooling.pl/scythe-slip-stream-1...ukt,323089.html 40 CFM, 800 obr/min, 10,7 dBA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrchak Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2008 Możesz brać szybszy, zasilacz i tak sam go sobie będzie "ustawiał" :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dante2kx Opublikowano 10 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2008 (edytowane) Ja do swojego zasilacza gps 400W wsadziłem Scythe Slip Stream 1000 rpm(z ninjy) i podpiąłem ją pod mobo z możliwością regulacji obrotów. Mam nadzieje że sie nie zjara bo różnica między zasilaczowym halnym na najwyższych obrotach to ok 30CFM. Edytowane 10 Listopada 2008 przez dante2kx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 19 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2008 A czy taki Thunderblade a1926 od Termaltake'a bdzie dpbry do fanswapa w tej zasiłce? Czy może szukacczegoś innego? Z tego co gdzies wyczytałem, to wentlator w zasiłce dostaje około 5V na starcie, a ten TT ma Startup Voltage 6V i ponoć nie będzie się od razu kręcił.. Jakies porady? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omgwtf Opublikowano 21 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2008 Jeśli zależy ci na idealnej i długiej pracy łożyska w poziomie, to tylko Scythe S-Flex. Fakt, trochę kosztuje, ale lepszego łożyska już nie znajdziesz ;) Do Chiefteca proponuję 1200RPM - zasilacz jest dość ciepły. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 22 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2008 W takim razie trzeba chyba poszukać czegoś wolniejszego, bo przede wszystkim chciałbym go trochę wyciszyć, a 2000rpm może być trochę za dużo.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...